شناسایی مشکلات ویژه یادگیری در طرح سنجش سلامت دانش آموزان بدو ورود به دبستان
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به اینکه سه گروه جدید باید تحت پوشش آموزشهای این سازمان قرار بگیرند، گفت: شناسایی مشکلات ویژه یادگیری به طرح سنجش سلامت در ۵ استان اضافه شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید جواد حسینی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در مراسم افتتاحیه طرح سنجش سلامت دانش آموزان بدو ورود به دبستان اظهار کرد: امروز افتتاح رسمی طرح سنجش سلامت دانش آموزان بدو ورود به دبستان را داریم که در دو قلمرو ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماری و آمادگی تحصیلی فعالیت میکند، سنجش سلامت یکی از عمومیترین برنامههای تشخیصی و غربالگری بعد از سرشماری عمومی نفوس و مسکن است و دادههای حاصل از آن را باید به اصول مدیریتی در سنجش سلامت و آمادگی تحصیلی تبدیل کنیم.
وی افزود: سنجش سلامت در حوزه تحصیلی گام موثر برای ارتقای عدالت آموزشی و استانداردسازی آموزش مبتنی بر تشخیص بهموقع کودکان در معرض خطر است، در این طرح جایدهی مناسب کودکان دیرآموز، اوتیسم، عادی، جسمی حرکتی و مشکلات ویژه یادگیری را مدنظر داریم.
سه گروه جدید تحت پوشش آموزش استثنایی
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی بیان کرد: 150 هزار دانشآموز در هفت گروه توسط آموزش و پرورش استثنایی تحت پوشش قرار دارند و حداقل سه گروه دیگر شامل بیش فعالی، مستقل طیف اوتیسم و توسعه گروه رفتاری و هیجانی باید تحت پوشش آموزش ما قرار بگیرند.
حسینی بیان کرد: افزایش کیفیت تحصیل و سلامت نیازمند مداخله بهنگام است و اولین گام آن تشیخص و غربالگری است، در برنامه سنجش این هدف را دنبال میکنیم همچنین این طرح به لحاظ کمی توسعه یافته است، سال 98، 97.6 درصد تحت پوشش قرار گرفتند و سال 99 با وجود تمام حساسیتها به دلیل شیوع کرونا 98.8 درصد و برای امسال پوشش 99 درصد دانش آموزان بدو ورود به دبستان را مدنظر داریم.
شناسایی مشکلات ویژه یادگیری
وی با اشاره به اینکه امسال چند اقدام جدید به طرح سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان اضافه شده است، متذکر شد: 770 مرکز مشکلات ویژه یادگیری داریم که باید در این زمینه مداخله به موقعتر انجام داد، نشانههای مشکلات ویژه یادگیری از دوره پیش دبستان شناسایی میشود، دانش آموزانی که این مشکل را دارند، هوش خوبی داشته اما در یک یا دو درس مشکل دارند و وقتی به آن رسیدگی نمیکنیم در عزت نفس و خودپنداره تحصیلی اثر منفی میگذارد بنابراین امسال در 5 استان مشکلات ویژه یادگیری را شناسایی میکنیم تا بعداً استانهای تحت پوشش گسترش یابد.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی افزود: امسال حرکات اصلاحی، پردازش شنیداری و غربالگری نارسایی خوانی به طرح سنجش سلامت اضافه شده است، در این طرح، قد، سلامت پوست و مو و... سنجش میشود اما هماکنون بیماریهای نیازمند مراقبت ویژه مانند دیابت، صرع، بیماریهای قلبی و عروقی و تنفسی از طریق خوداظهاری والدین سنجیده میشود. در حوزه بینایی فقط تجویز عینک مدنظر نیست و چشم از نظر طبیعی بودن، عیوب انکساری، مشکل شبکیه، عصب بینایی و آب مروارید بررسی میشود چرا که فرایند ارزیابی موجب میشود شناخت از بیماری و پیشگیری افزایش یابد.
حسینی متذکر شد: سال گذشته یک مورد گزارش ابتلا به کرونا از پایگاههای سنجش سلامت در کل کشور نداشتیم و امسال یک میلیون نفر به جمعیت تحت پوشش اضافه میشوند همچنین 400 پایگاه سنجش سلامت اضافه کردهایم؛ طی تفاهم نامه با بهداشت و بهزیستی مقرر شد تا دادههای غربالگری انجام شده توسط هر بخش را در اختیار یکدیگر قرار دهیم و مداخلات جامع تری انجام شود.
انتهای پیام/