انتخابات در ایران، رسوایی حقوق بشر در غرب

انتخابات در ایران، رسوایی حقوق بشر در غرب

کانادا، یکی از پرادعاترین کشورهای غربی در رابطه با حقوق بشر اجازه برپایی صندوق رأی انتخابات ریاست جمهوری ایران را در کشورش نداد!

به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم، علی بهادری‌جهرمی، عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه تربیت مدرس با نگارش یادداشتی با عنوان " انتخابات در ایران، رسوایی حقوق بشر در غرب" برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف را از منظر حقوق بشر مورد بررسی قرار داد و طی آن نوشت:

"انتخابات ریاست جمهوری در کشور ما، یک رسوایی مهم هم بیرون از مرزهای ایران داشت: واضح تر از هر زمان دیگری، ماهیت ضدحقوق بشری پرادعاترین کشورها در زمینه حقوق بشر عیان شد. نوشتن چند نکته پیرامون این موضوع خالی از لطف نیست.

1- «حق رأی» یا همان «حق انتخاب کردن» از بدیهی‌ترین حق‌های مندرج در ابتدایی‌ترین اسناد حقوق بشری است. منشور جهانی حقوق بشر مواد متعددی را به حدود و ثغور این حق بنیادین اختصاص داده است. همان گونه که در دکترین حقوق بشر مطرح است؛ پربیراه نیست اگر حق رأی را پس از «حق حیات» شالوده سایر حق‌های بشری بدانیم، چه با اجرای همین حقِ انتخاب کردن است که «حق تعیین سرنوشت» شکل گرفته و طیف متعددی از حقوق بنیادین بشر، از نسل اول تا نسل چهارم، حول آن نضج می‌گیرد. مفهوم مخالف این موضوع چنین می‌شود: سلب حق رأی به معنای نقض سایر حق‌های بشری است.

2- به دلیل همین میزان از اهمیت حق انتخاب کردن است که در اسناد متعدد بین‌المللی، کشورها ملزم شده‌اند تمام تمهیدات لازم را برای اِعمال حق رأی اتباع سایر کشورها فراهم کنند. این مهم به قدری بدیهی است که در این رابطه هیچ نظر مخالفی نه در دکترین و نه در رویه عملی کشورها ابراز و اجرا نشده است. مخالفت کشورها با رأی دادن اتباع سایر کشورها به منزله نقض بنیادی‌ترین حق بشری آن افراد و بی‌اعتنایی به پایه‌های حقوق بشر است.

3- با وجود اعلام چند ماه پیش ایران به دولت و وزارت خارجه کشورهایی که ایرانی‌ها در آنجا ساکن هستند و به رغم اطلاع آنها از انتخابات ریاست جمهوری ایران، بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی ماهیت ضد حقوق بشری خود را در روز انتخابات ایران، به طور عملی نشان دادند: کانادا، یکی از پرادعاترین کشورهای غربی در رابطه با حقوق بشر، در اقدامی بی‌سابقه و عجیب اصلاً اجازه برپایی صندوق رأی انتخابات ریاست جمهوری ایران را در کشورش نداد؛ کشورهای پرادعای اروپایی هم مانند آلمان و انگلستان حمایت لازم از حقوق قانونی مقیمان خاک خود را نداشتند. اخبار متعددی پیرامون حمله و حتی ضرب و شتم ایرانیان رأی دهنده در کشورهای اروپایی منتشر شد.

4- منافقین و سلطنت‌طلب‌ها که گروه‌های تروریستی به حساب می‌آیند در اقدامی تشکیلاتی متعرض جان و حیثیت ایرانیان خارج از کشور در روز انتخابات شده‌اند. لذا سکوت در برابر آن سکوت در برابر عمل تروریستی نیز تلقی خواهد شد.

5- نه فقط حقوقدانان و کارشناسان ایرانی، که صاحب نظران و فعالان بسیاری در عرصه بین‌الملل به سوءاستفاده سیاسی غرب از مفاهیم و مصادیق حقوق بشر اذعان داشته و دارند، مصادیق زیادی هم برای این موضوع ذکر شده و می‌شود. ماجراهایی از قبیل آنچه در روز انتخابات ریاست جمهوری ایران در کشورهای اروپایی و آمریکایی رخ داد، بیشتر و بهتر تباین ماهیتی دولت‌های غربی با مفاهیم و مصادیق حقوق بشری را می‌نمایاند: اگر نگوییم در این کشورها حقوق بشر و حقوق شهروندی صرفاً یک ژست و پوشش برای پیشبرد اهداف سیاسی و مطامع خاص است و هیچ ارزش دیگری ندارد، لااقل می‌توان با قاطعیت گفت مراعات ابتدایی‌ترین مصادیق حقوق بشر و بدیهی‌ترین حقوق شهروندی در این کشورها دارای هیچ اولویتی نیست.

و در آخر اینکه؛ اقدام ایرانیان عزیزی که در این شرایط ضد حقوق بشری، برای دفاع از حق قانونی و ایفای مسئولیت شهروندی خود پای صندوق‌های رأی رفتند قابل تقدیر و احترام است."

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon