روایتی از «صحن زندگی» در بارگاه رضوی/اینجا همه چیز برای زیارت عارفانه بانوان مهیاست

روایتی از «صحن زندگی» در بارگاه رضوی/اینجا همه چیز برای زیارت عارفانه بانوان مهیاست

گروه استان‌ها-وارد صحن که می‌شوی، در بدو ورود معماری زیبای «هشتی» در ورودی این صحن، دستت را می‌گیرد و تو را به ده‌ها سال قبل می‌برد...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، دیوارهای بلند و حجره‌هایی با نقوش بی‌نظیر اسلامی ایرانی، معماری خیره کننده، صحنی مشجر با درختانی کهن و سایه ساری کم نظیر و فضای سبزی که آرامشی خیره کننده را به میهمانانش هدیه می‌کند. اینها تنها بخش‌هایی از زیبایی چشم‌نواز «صحن زندگی» است؛ صحنی که کمتر از یک سال قبل به روی بانوان گشوده شده است.

در مسیر ورود به صحن‌های بارگاه رضوی، از بست نواب صفوی که وارد می‌شوی، پس از اذن دخول و ورود، به صحنی می‌رسیم که در زاویه شمال شرقی حرم و در مجاورت میهمان سرای حضرت قرار دارد. صحن زندگی در محل مدرسه قدیمی «خیرات خان» ایجاد شده و مأمنی برای حضور و زیارت خانم‌های زائر است. 

قبل از ورود، برنامه‌های فرهنگی صحن برای سهولت زوار بر روی بنر و مقابل چشم قرار دارد.

وارد صحن که می‌شوی، در بدو ورود معماری زیبای «هشتی» در ورودی این صحن، دستت را می‌گیرد و تو را به ده‌ها سال قبل می‌برد، جایی که خانه‌های قدیمی در ابتدای ورودی خود برای پذیرایی از میهمانان، سرایی زیبا با سقفی گچی و بلند به شکل هشتی داشت و میهمانان پس از عبور از هشتی وارد اندرونی می‌شدند.

در و پنجره‌ها همانند معماری سده‌های گذشته طی ظرافتی بی‌نظیر با معماری ورودی عجین شده است. صفه های گرد برای نشست و طاق‌هایی فرو رفته، درست همانند بناهای کهن و قدیمی. در همین حضور چشمت به جمال تصاویر رزمندگان شهید این مرز و بوم می‌افتد که مدال افتخارشان تا ابد می‌درخشد.

وارد صحن و فضای باز که می‌شوی سرسبزی صحن تمام وجودت را فرا می‌گیرد. درختانی که از بیخ تا بن شان را پیچک‌های سبز فرا گرفته و باغچه‌هایی زیبا که فرشی سبز و یکنواخت تک تکشان را فرا گرفته است. زیر سایه سار هر درخت، فرشی پهن شده و بانوانی مشغول عبادت هستند. 

دالان سبز و سایه درختان این صحن حتی در اوج گرما نیز خنکای مطلوبی دارد و سبب شده این صحن هیچگاه از 8 صبح تا 8 شب بدون زائر نباشد. شاید هنوز خیلی از زائران از محل این صحن خبر نداشته باشند اما آنچه مشخص است اینکه این صحن تام و تمام در اختیار بانوان است، با برنامه‌هایی کاملا اختصاصی و آرامشی بی نظیر برای عبادت و ابراز بندگی.  

بانوان زائر و مجاور در طی این مدت میهمان برنامه‌های متعدد فرهنگی و مذهبی این صحن بوده‌اند. اجرای برنامه ترتیل خوانی قرآن کریم، بیان نکات معرفتی آیات تلاوت شده، سخنرانی و بیان معارف دینی، بیان احکام خواهران، قرائت ادعیه و زیارت، ذکر توسل به اهل بیت(ع)، برگزاری کارگاه‌های قرآنی و میز خدمت، پاسخگویی به سئوالات شرعی و اعتقادی مخاطبان، آموزش آداب زیارت، حرم شناسی و سلسله نشست‌های دخترانه، خوانش کتاب و توزیع بسته های فرهنگی و پرسمان دینی از جمله برنامه‌هایی است که در فواصل مختلف در این صحن اجرا می‌شود.

در مراسم‌های ویژه نیز برای مادران امکان ویژه‌ای برای آرامش در زیارت و دعا فراهم شده، آن هم غرفه کودک است که همراه با برنامه‌های ویژه‌ای است. 

اگر به گذشته‌های خیلی دور این مدرسه برگردیم، 385 سال قبل و هم زمان با حکومت شاه عباس دوم صفوی، شخصی به نام خیرات خان، این مدرسه را بنا کرد.

در دوران صفویان این مدرسه یکی از مراکز دینی بود اما در دوره قاجار و پهلوی به دلیل رسیدگی نکردن، شاکله این مدرسه در معرض ویرانی قرار گرفت تا اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با تلاش آستان قدس رضوی، این مدرسه با همان ساختار و نقشه اولیه در مساحتی 2000 متری و با معماری کاملا ایرانی و اسلامی بازسازی شد.

انتهای پیام/281/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران