فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|عواقب ناگوار نفرت پراکنی در فضای مجازی/ راهبرد مقابله چیست؟

فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|عواقب ناگوار نفرت پراکنی در فضای مجازی/ راهبرد مقابله چیست؟

عواقب ناگوار انتشار محتوای نفرت افکنانه در فضای مجازی، موجب شده کشورها راهبردهای مختلفی برای مقابله تدوین نمایند که در این گزارش به این مساله می پردازیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم «پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ یکی از تهدیدات فضای مجازی انتشار گفتارهای نفرت افکن در فضای سایبری است. گرچه گفتار نفرت افکن آنلاین یک پدیده نسبتا نادر است، ولی نتایج پژوهش های نظرسنجی، دلالت بر این دارند که با این وجود، تعداد زیادی از افراد به صورت اتفاقی در معرض گفتار نفرت افکن آنلاین قرار گرفته اند.

یافته های تحقیقاتی نشان می دهد گرچه گفتارهای نفرت افکن به ندرت تولید می شود، ولی این گونه محتوا، نسبت به انواع دیگر محتوا مشاهده پذیری بالاتری دارد. در یک نظرسنجی بین ملیتی از کاربران اینترنت بین سنین 15 و 30 سال، 53 درصد پاسخ دهندگان آمریکایی گزارش دادند که در معرض محتواین آنلاین نفرت افکن قرار گرفته اند، در حالی که 48 درصد فنلاندی ها، 39 درصد بریتانیایی ها و 31 درصد آلمانی ها گزارش قرارگیری در معرض چنین محتوایی را دادند. استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی آنلاین و بازدید از سایت های خطرناک دو تا از قوی ترین پیش بینی کننده های قرار گرفتن در معرض این محتواها است.

همچنین یک مطالعه دیگر نشان می دهد درصد آمریکایی های 18 تا 25 ساله که نفرت پراکنی آنلاین را مشاهده می نمایند از 53.9% در سال 2013 به 73.2% در سال 2018 افزایش یافته است و آنها دریافتند که روال آنلاین افراد - گذراندن اوقات آنلاین، استفاده از چندین سایت شبکه های اجتماعی، اضافه کردن افراد غریبه به زندگی اجتماعی، ابراز عقاید بحث برانگیز به صورت آنلاین یا داشتن دنیا بینی ضد دنیا میهنی - همه احتمال مشاهده نفرت به صورت آنلاین را افزایش می دهد.

** عواقب جدی انتشار گفتار نفرت افکن در فضای مجازی

حجم متنوعی از پژوهش ها دلالت بر این دارند که گفتار نفرت افکن آنلاین، عواقب و آسیب های ناگوار و جدی برای افراد و گروه ها دارد. نظرسنجی ها از کاربران اینترنت نشان می دهد که قرارگیری در معرض گفتار نفرت افکن آنلاین می تواند منجر به ترس شود، بالاخص در جمعیت هایی که از نظر تاریخ به حاشیه رانده شده اند یا محروم هستند.

همچنین مطالعات نشان می دهد در معرض قرار گرفتن گفتار نفرت افکن می تواند مردم را به انزوا از بحث های عمومی آنلاین و آفلاین سوق دهد و بنابراین به مشارکت مدنی و گفتار آزاد آسیب وارد کند. در این راستا گروه های حقوق بشر استدلال کرده اند که عدم موفقیت در پایش و شمارش گفتار نفرت افکن در فضای آنلاین انقیاد اقلیت های هدف قرار گرفته را تقویت می کند و ایشان را نسبت به حملات آسیب پذیرتر نماید در حالی که جمعیت های اکثریت را نسبت به چنین تنفری بی تفاوت تر می کند.

** راهبرد مقابله با انتشار گفتار نفرت افکن آنلاین

نگرانی های روبه افزایش در مورد آثار گفتار نفرت افکن آنلاین در جهان واقعی، محققان، سیاستگذاران و سکوهای آنلاین را واداشته است تا راهبردهایی برای مبارزه با گفتار نفرت افکن آنلاین توسعه دهند. یکی از مهمترین راهبردهای مبارزه با گفتار نفرت افکن آنلاین، تعدیل کردن محتوا است که شامل ممنوع کردن حساب های کاربری یا اجتماعاتی است که از شرایط استفاده از خدمات سکوها یا قواعد بیان شده تخطی می کنند. در این راستا، در سال 2016 کمیسیون اروپا به همراه فیس بوک، توییتر، یوتیوب و مایکروسافت کد رفتار داوطلبانه ای را در مورد مقابله با گفتار نفرت افکن آنلاین غیرقانون صادر کردند که حذف هر گونه گفتار نفرت افکن، آن طور که توسط اتحادیه اروپا تعریف شده است را الزام می کند.

مطالعات در سال 2015 نشان می دهد ممنوعیت انتشار نفرت آفکنی در فضای مجازی موفقیت آمیز بوده است. پژوهشگران با تحلیل بیش از 100 میلیون پست، پی بردند یافتند بسیاری از حساب های کاربری بعد از ممنوعیت از ادامه فعالیت دست کشیدند و آنهایی که باقی ماندند استفاده از گفتار نفرت افکنشان را حداقل 80 درصد کاهش دادند.  طبق این مطالعات هر چند بسیاری از این کاربران به دیگر زیرصفحات مهاجرت کردند، این زیرصفحات جدید شاهد افزایشی در استفاده از گفتار نفرت افکن نبود که نشان می دهد ممنوعیت در محدود کردن گفتار نفرت افکن آنلاین در شبکه های اجتماعی موفقیت آمیز بوده است.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه
آسیاتک