رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: ارز ۴۲۰۰ تومانی سالانه ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به کشور ضرر وارد کرد

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: ارز 4200 تومانی سالانه 100 هزار میلیارد تومان به کشور ضرر وارد کرد

گروه استان‌ها ـ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: همین بحث ارز ۴ هزار و ۲۰۰  تومانی سالانه ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به کشور ضرر وارد و رانت بزرگی بوجود آورد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  مشهدمقدس ، محمدرضا پور ابراهیمی در نشست علمی کنگره بین‌المللی امام رضا(ع) ضمن تبریک دهه مبارک کرامت، اظهار کرد: شرایط ما در بحث بررسی داده‌های اقتصادی ایران بسیار خاص است.

وی ادامه داد: داده‌های اخذ شده از مرکز ملی آمار و بانک مرکزی نشان می‌دهد که از سال 92، پس‌انداز ملی حدود 8 درصد، سرمایه‌گذاری خارجی 13 درصد کاهش داشته و تورم بسیار زیاد همراه با کسری بودجه شدید در کشور داشتیم. افزایش نقدینگی نیز به صورت میانگین سالی 27 درصد بوده که این وضعیت بسیار بدی را در ایران نشان می‌دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: شرایط پیش آمده دلایل خاصی دارد که باید بررسی و حل شود. یکی از مسائل مهم، اصلاح قوانین بانکی و بانک مرکزی است که از چند سال گذشته در مجلس بوده و کاری در آن صورت نگرفته که ما نهایتا با نظرات کارشناسی به جمع بندی رسیدیم.

پور‌ابراهیمی با بیان این که ما باید یک مدل اقتصادی با احکام و قوانین مشخص داشته باشیم که امیدواریم دانشگاه در این راه مارا یاری کند، تصریح کرد: همه نظرات باید کارشناسی و علمی باشد چرا که نظرات غیر علمی کشور را دچار این مشکلات کرده است. همین بحث ارز 4 هزار و 200  تومانی سالانه 100 هزار میلیارد تومان به کشور ضرر وارد و رانت بزرگی به وجود آورد.

وی با تاکید بر اینکه ما باید تصمیماتی که می‌گیریم را با کار جهادی انجام دهیم، توضیح داد: متاسفانه دولت همه مشکلات اقتصادی را به مسائل خارجی گره زده است؛  قطعا باید دیپلماسی جهانی را در دستور کار قرار داد اما نه آن که تمام ظرفیت‌های اقتصادی را به تحریم ربط دهیم چرا که این بزرگترین خیانت به ملت است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همان طور که در دوران جنگ تحمیلی تحریم نظامی بودیم و آن کارهای بزرگ را انجام داده و در حال حاضر جزو قدرت‌های نظامی هستیم، می‌توانیم در بحث اقتصادی با ارائه یک برنامه جامع علمی اقتصادی تحولات عظیمی شکل دهیم.

پورابراهیمی بیان کرد: ما پنجمین کشور سازنده واکسن کرونا در جهان هستیم و با این ظرفیت از دانشمندان و جوانان قطعا می‌توانیم در موارد اقتصادی هم دستاوردهای بزرگی داشته باشیم. با اصلاح ساختار بودجه، علاوه بر رفع کسری بودجه می‌توانیم اقتصاد پایدار را ایجاد کنیم.

وی درباره ظرفیت‌های ایران نیز افزود: ما دو ظرفیت بسیار بزرگ در کشور داریم، اول مواهب طبیعی از جمله انرژی، دریا، کشاورزی و دیگر ظرفیت نیروی انسانی و دانشمندان که با استفاده درست از این ظرفیت ها در مسیر رشد قرار خواهیم گرفت.

مصطفی فرزانه

انتهای پیام/281/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon