اگر با قاچاقچیان مواد مخدر برخورد نکنیم، سونامی مواد مخدر کشورهای اروپایی را از بین میبرد
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: ما اگر با قاچاقچی مواد مخدر برخورد نکنیم، سونامی مواد مخدر کشورهای اروپایی را از بین میبرد.
به گزارش خبرنگار انتظامی باشگاه خبرنگاران پویا؛ سردار مجید کریمی صبح امروز در نشست خبری که در آستانه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، با اشاره به پروندههای مهم رسیدگی شده توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: کشورهایی که در افغانستان حضور دارند، سالها داعیهدار مبارزه جدی با مواد مخدر و تروریسم هستند و عنوان میکنند که مدافع حقوقبشر هستند اما متأسفانه از حقوقبشر، مبارزه با مواد مخدر و تروریسم، استفاده ابزاری میشود، برخی از کشورها را مورد هدف قرار میدهند و به عنوان یک جرم سازمانیافته علیه کشورها، برای ضربه زدن به سرمایههای انسانی و اجتماعی آنها استفاده میکنند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اقدامات این پلیس برای مقابله با ترویج استفاده مواد مخدر در فضای مجازی تصریح کرد: در سال 99، با بیش از دو هزار و 500 صفحه مجرمانه که در رابطه ترویج و توزیع استفاده از مواد مخدر فعالیت داشتند، برخورد شد.
وی با اشاره به بازداشت چهار هزار و 373 نفر از اتباع خارجی در سال 99 و هزار و 268 نفر در سه ماه نخست سال جاری، درباره قاچاق مواد مخدر به کشور گفت: بخشی از این افراد از اتباع جنوب شرق آسیا و کشورهای غربی بودند، که در کشورمان بازداشت شدند.
کشف 181 تن مواد مخدر در سال 99 با گزارشهای مردمی
این مقام انتظامی از 286 مورد درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر در سال 99 خبر داد و تصریح کرد: ارتباط خوبی بین پلیس و مردم وجود دارد؛ در سال 99، حدود 112 هزار فقره، خبر مردمی را در پلیس مبارزه با مواد مخدر دریافت کردیم که با توجه به این اخبار، موفق به کشف 181 تن مواد مخدر شدیم.
کشف 70 تن مواد مخدر توسط سگهای موادیاب
کریمی با اشاره به بهرهگیری پلیس از سگهای مواد یاب (سپکا) در کشف مواد مخدر خاطرنشان کرد: در سال 99 با استفاده از سگهای مواد یاب، حدود 70 تن مواد مخدر کشف شد، در این حوزه درصدد استفاده از دانش بومی هستیم و مربیان ما، خِبره شدهاند، هر چند که در ابتدا به عنوان یک واردکننده سگ موادیاب و واردکننده آن از کشورهای دیگر بودیم اما اکنون خودمان از این ابزار، به عنوان یک دانش بومی و آموزش به کشورهای دیگر استفاده میکنیم.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به تعاملات این پلیس با پلیس مبارزه با مواد مخدر سایر کشورها عنوان کرد: در سال 99، 600 فقره تبادل اطلاعات با دیگر کشورها داشتیم.
وی با اشاره به پروندههای ویژه این پلیس در برخورد با قاچاقاچیان مطرح مواد مخدر گفت: افرادی که بهصورت باندی، اقدام به قاچاق سازمانیافته مواد مخدر میکردند، شناسایی شده و در رصد اطلاعاتی همکاران قرار گرفتند، اغلب این افراد از مرزهای شرقی وارد کشور شده که داخل کشور بازداشت شدند، پروندههای این متهمان در مراجع قضائی در دست رسیدگی است به همین دلیل از اعلام نام آنها معذور هستم اما از آنها مقادیر قابل توجهی مواد مخدر و سلاح کشف شد.
این مقام انتظامی با اشاره به بازداشت 179 سرباند توزیع مواد مخدر در سال 99 متذکر شد: ما در طول سال افرادی زیادی اعم از خردهفروشان مواد مخدر را بازداشت میکنیم اما این 179 نفر از جمله افرادی بودند که قاچاق مواد مخدر را با استفاده از ظرفیت باندی انجام میدادند و مقادیر بالایی از مواد مخدر را به صورت مسلحانه قاچاق میکردند.
کریمی با بیان اینکه بنابر آمار رسمی سازمان ملل، دو هزار و 500 تا دو هزار و 800 میلیارد دلار، در حوزه مواد مخدر پول در گردش است، یادآور شد: قاچاقچیان، با روشهای مختلف اقدام به قاچاق مواد مخدر میکنند.
مجرمان مواد مخدر باید جدا از سایر مجرمان نگهداری شوند
وی با تأکید بر اینکه مجرمان مواد مخدر باید جدا از سایر مجرمان نگهداری شوند، گفت: این موضوع در ماده 42 مبارزه با مواد مخدر لحاظ شده است، مجرمان مواد مخدر باید در زندانها و اردوگاههای خاص نگهداری شوند تا هم فضای زندان آلوده نشود، هم تکنیکها و شیوههای خود را به سایر زندانیان آموزش ندهند.
این مقام انتظامی تصریح کرد: در قانون آمده است که باید برای مجرمان مواد مخدر مجازاتهای خاص لحاظ شود و در شرایط سخت نگهداری شوند تا متنبه شده و مجدد مرتکب جرم نشوند.
کریمی درباره اهمیت اقدامات پلیس مبارزه با مواد مخدر در منطقه و تأثیرات نشستهای بینالمللی در حوزه مبارزه با مواد مخدر گفت: کشور ما به عنوان پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در کل دنیا مطرح است، از این مبارزه، اغلب دنیا نفع میبرند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه مسیر ما بهصرفهترین مسیر اقتصادی برای قاچاق مواد مخدر به کشورهای اروپایی است، افزود: کشورهای دیگر همواره از اقدمات مقابلهای ما تشکر میکنند، ما در تبادل اطلاعات با این کشورها، آمار و اطلاعات مربوط به قاچاقچیان بینالمللی را در اختیار آنها قرار میدهیم، بعضاً نیز با برخی از این کشورها مانند امارات، قطر، پاکستان، ترکیه، آلمان، انگلستان و اسپانیا در سال گذشته عملیات مشترک موفقیتآمیز داشتیم اما در جایی که میگوییم جامعه جهانی و کشورهای غربی، باید بر اساس اصل مسئولیت مشترک، سهم خود را در مقابله با مواد مخدر ایفا کنند، با مشکل مواجه هستیم.
وی عنوان کرد: برخی از این کشورها تا یک محموله یا یک تبعه خارجی را در بحث مواد مخدر بازداشت میکنند، در فضای مجازی شروع به تبلیغ و عنوان میکنند آن محموله از مسیر جمهوری اسلامی ایران وارد کشورشان شده است، به آنها میگوییم اگر آن محموله از کشور ما ترانزیت شده، اطلاعات آن را برای مهندسی معکوس به ما بدهند تا بفهمیم رابطانی که از افغانستان و پاکستان مواد مخدر را به کشور ما میدهند، چه افرادی هستند.
این مقام انتظامی ادامه داد: ما خودمان میدانیم که عملکردمان خوب است، بَه بَه و چَه چَه دیگر کشورها را نمیخواهیم، دیگر کشورها باید پای کار بیایند، ما با رفتار دوگانه و سیاسی سایر کشورها در حوزه برخورد با مبارزه با مواد مخدر مواجه هستیم، از طرفی میبینیم پلیس جمهوری اسلامی ایران را تحریم و از فروش تجهیزات کشف مواد مخدر به کشورمان جلوگیری میکنند یا مانع خرید تجهیزات از سایر کشورها میشوند، غافل از اینکه دیگر کشورها از مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر نفع میبرند.
کریمی بیان کرد: از طرفی دیگر اطلاعات قاچاقچیان مؤثر در زمینه قاچاق مواد مخدر را به ما نمیدهند، زمانی هم که علت این کار آنها را جویا میشویم، میگویند در کشورهای شما مجازات سختی برای قاچاقچیان مواد مخدر صورت میگیرد و به همین دلیل اطلاعات دقیق آنها را به ما نمیدهند، حال این سؤال مطرح میشود، اگر قصد ارائه اطلاعات قاچاقچیان را به جمهوری اسلامی ایران ندارند، چرا مصاحبه کرده و میگویند محمولههای مواد مخدر از مسیر جمهوری اسلامی ایران وارد کشورشان شده است؟
اگر با قاچاقچی مواد مخدر برخورد نکنیم، سونامی مواد مخدر کشورهای اروپایی را از بین میبرد
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: ما اگر با قاچاقچی مواد مخدر برخورد نکنیم، سونامی مواد مخدر کشورهای اروپایی را از بین میبرد، اگر همکاران من 500 کیلو و یک تن مرفین و هروئین به مقصد کشورهای اروپایی را متوقف نکنند، باید این مواد مخدر به صورت گرم به گرم در آن کشورها جمعآوری شود.
وی با بیان اینکه نمایندگی سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران حدود دو دهه فعالیت دارد، گفت: انتظارتمان را از طریق دفتر UNODC به سازمان ملل منتقل کرده و گفتهایم باید به عنوان یک سازمان بینالمللی در مأموریت مبارزه با مواد مخدر به ما کمک کنند و جلب مشارکت سایر کشورها را داشته باشند.
این مقام انتظامی متذکر شد: ما نیازمند کمک مالی سازمان ملل نیستم، میخواهیم جامعه جهانی را پای کار بیاورند، کشورهای مسئول چه نقشی را در مبارزه با مواد مخدر ایفا میکنند؟ چرا باید به صورت یکتنه مرزها را نگهداری کنیم، چرا دیگر کشورها مرز خود را نگه نمیدارند؟ چرا کشورهای غربی حاضر در افغانستان، با باندهای و شبکههای مواد مخدر مقابله نمیکنند؟ چرا دفتر سازمان ملل این کشورها را به مبارزه جدی با مواد مخدر ترغیب نمیکند؟
کریمی ابراز امیداواری کرد که سازمان ملل در ترغیب دیگر کشورها برای مبارزه با مواد مخدر، بهتر از گذشته نقش خود را ایفا کند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به این سؤال که آیا قاچاقچیان مواد مخدر همچنان اعدام میشوند، اظهار کرد: برخی از بندهای قانون مبارزه با مواد مخدر در مجلس شورای اسلامی در سالهای گذشته تغییر کرد، مجازات اعدام تعدیل شد و مجازاتها تا قدری کاهش پیدا کرد، مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر دیگر مانند گذشته در کشور ما انجام نمیشود.
وی افزود: در ماده 45 قانون که مربوط به مجازات اعدام برای قاچاقاچیان مواد مخدر است، به صراحت، چهار شرط برای اعدام قاچاقچی مواد مخدر در نظر گرفته شده، اکنون در کشورهای مختلف مانند امریکا، عربستان و چین اعدام انجام میشود، در کشور عربستان در ملأعام گردن میزنند و نگاه نمیکنند جرم فرد نگهداری یک گرم یا یک تن مواد مخدر است، اما مباحث سیاسی بُلد میشود.
این مقام انتظامی بیان کرد: اگر چهار شرط پیشبینی شده در قانون برای قاچاقچی مواد مخدر به صورت همزمان وجود داشته باشد، در نهایت با حکم قاضی، قاچاقچی، اعدام میشود؛ کشورهای دیگر تا پیش از آن میگفتند به دلیل مجازتهای سنگین برای قاچاقچیان مواد مخدر با ما همکاری نمیکردند اما اکنون از آنها میپرسیم، با وجود تعدیل مجازاتها، چرا در بحث مقابله با قاچاقچیان با ما همکاری نمیکنند.
کریمی ادامه داد: ما به عنوان پلیس، هیچ اصراری بر اجرای مجازات اعدام برای قاچاقچی مواد مخدر نداریم، بعضاً گفته میشود که پلیس پیگیر مجازات اعدام برای قاچاقچی مواد مخدر است، به عنوان رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر میگویم، دنبال مجازات اعدام نیستیم، دنبال مجازات بازدارنده هستیم، هزینه جرم در کشور ما بسیار پایین است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: مجرم نباید به راحتی از زندان بیرون بیاید، باید هزینه ارتکاب جرم افزایش پیدا کند البته با کمک ستاد مبارزه با مواد مخدر، دادستانی کل کشور و قوه قضائیه، قانون مبارزه با مواد مخدر بازنگری و لایحه آن پیشبینی شده و امیدواریم که در سال جاری، مجلس محترم به آن رسیدگی کند، مردم حق دارند که بگویند چرا یک معتاد متجاهر بعد از بازداشت، مجدداً در جامعه رها شده و در سطح شهر حضور پیدا میکند.
انتهای پیام/