روایت تسنیم از "شهید چمران کردستان"/ حاجتی که اجابت شد
گروه استانها - نام و یاد شهید حاج هوشنگ ورمقانی ملقب به چمران کردستان برای همیشه در تاریخ ثبت و افتخاری بزرگ برای مردمان این خطه شهیدپرور از سرزمین اسلامی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، یکم تیرماه سالروز شهادت سردار شهید «حاج هوشنگ ورمقانی» مشهور به چمران کردستان است؛ سرداری که همه کسانی که توفیق همراهی در جبهه و یا افتخار آشنایی و همنشینی با این مرد دلاور را داشته باشد، به تواضع؛ محبوبیت، مردمی بودن، ایثار و از خودگذشتگی این سردار خوبیها شهادت خواهند داد.
سردار شهید حاج هوشنگ ورمقانی، فرمانده قرارگاه استانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کردستان در سال 1338 در روستای «ورمقان» از توابع شهرستان سنقر دیده به جهان گشود و تا پایان تحصیلات مقطع متوسطه در این شهرستان زندگی کرد.
وی در اوایل سال 1358 برای خدمت بهتر به قشر ضعیف و آسیب پذیر مناطق روستایی و محروم کردستان در جهاد سازندگی شهرستان قروه مشغول به خدمت شد و خدمت مقدس سربازی خود را هم در لشکر 28 پیاده کردستان گذراند و در این مدت به خاطر ایثار و شجاعتی که در راه مبارزه با گروهک های ضد انقلاب از خود نشان داد، موفق به دریافت مدال رشادت و لیاقت از دست فرمانده وقت لشکر شد.
شهید ورمقانی با داشتن بصیرت و آگاهی کامل از وضعیت بحرانی استان کردستان و حس هم نوع دوستی در آن روزهای سال 1360 به عضویت رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهرستان قروه درآمد و در همان آغاز ورود به عنوان فرمانده گردان ویژه نیروهای اعزامی از شهرستان قروه در نبرد با رژیم بعث عراق، بخشی از جبهه قصر شیرین را تحویل گرفت.
وی مدتی نیز به عنوان مسئول گزینش سپاه شهرستان قروه منصوب شد که در جذب جوانان این شهرستان به نهاد مردمی سپاه خدمات ارزندهای به مردم منطقه ارائه کرد و پس از آن فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بخش دهگلان را بر عهده گرفت که مردم منطقه هنوز هم از خدمات ارزنده آن فرزند برومند کردستان در این منطقه به نیکی یاد میکنند.
شهید ورمقانی در سال 1361 ازدواج کرد که ثمره این ازدواج سه فرزند پسر و یک فرزند دختر است که فرزندانش نیز در تداوم راه پدر بزرگوارشان و مردمی بودن و پا در رکاب رهبری الگو هستند.
سردار افتخار کردستانیها با صداقت و جلب اعتماد مردم منطقه در سالهای 61 الی 63 بیش از یکصد روستای استان را پاکسازی کرد و امنیت منطقه را به وسیله خود مردم و ایجاد پایگاههای مردمی برقرار کرد که این اقدام وی مورد تقدیر فرماندهان وقت سپاه قرار گرفت.
وی در سال 1364 بنا به درخواست فرمانده تیپ بیتالمقدس به آن یگان مأموریت یافت و تا پایان جنگ تحمیلی به عنوان جانشین ستاد و فرمانده پایگاه این تیپ در جبهههای جنوب و جزیره مجنون در کمال خلوص و شجاعت به مبارزه پرداخت که یادآوری ویژگیهای شخصیتی ایشان از زبان تعدادی از روحانیون اهل سنت کردستان که در این دوران همرزم شهید بودند، شنیدنی است.
شهید ورمقانی در سال 1368 برای گذراندن دوره دافوس به دانشگاه امام حسین(ع) در تهران رفت که در آن دوره هم به عنوان دانشجوی ممتاز انتخاب شد. وی هیچگاه وارد دسته بندیهای سیاسی نشد و در سال 1371 به سمت مسئول بازرسی و فرمانده یگان ویژه قرارگاه استانی شهید شهرامفر منصوب و در سال 1373 بهعنوان پاسدار شایسته و در سال 1374 بهعنوان پاسدار نمونه نیروی زمینی سپاه معرفی شد.
سردار شهید حاج هوشنگ ورمقانی پس از اتمام جنگ و زمانیکه پدرش عازم زیارت خانه خدا میشود، نامهای به دستش میدهد و از او میخواهد که نامه را در مدینه و در کنار مرقد مطهر پیامبر اسلام(ص) باز و حاجتش را از خداوند طلب کند.
شهید ورمقانی در آن نامه نوشته بود: «پدر عزیزم دعا کنید خداوند سال 75 را سال شهادت من قرار دهد اگر دعا نکنید مدیون هستید امام و رهبر عزیز و شهدا را فراموش نکنید التماس دعا»؛ دقیقاً یک ماه پس از بازگشت پدر شهید از خانه خدا، حاج هوشنگ غروب جمعه اول تیرماه سال 75 در محور قهرآباد سقز در کمین نیروهای ضد انقلاب میافتد و علیرغم درگیری، همراه با یکی از همرزمانش به فیض عظیم شهادت نائل میشود تا نام او برای همیشه در تاریخ ثبت شود.
انتهای پیام/481/ ع