آسیب‌های توقفی ۱۰ ساله برای نقاشی ایران / جزئیات دوسالانه نقاشی تشریح شد

آسیب‌های توقفی 10 ساله برای نقاشی ایران / جزئیات دوسالانه نقاشی تشریح شد

نهمین دوسالانه نقاشی ملی ایران پس از ۱۰ سال توقف با چشم‌انداز غیررسانه‌محور برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری نهمین دوسالانه ملی نقاشی ایران، صبح امروز سه‌شنبه اول تیر 1400 در سالن امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

در این نشست، «محمدرضا فیروزه‌ای» عضو هیأت مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران گفت: بینال نقاشی در سال 1377 با هدف کشف استعدادهای جوان برگزار شد و آثار آن نیز به بینال ارسال شد.

 وی با بیان اینکه بینال نقاشی در سیر تحولی تجسمی تاثیر گذار است افزود: 10 سال بینال نقاشی برگزار نشد که باید این موضوع در جلسه‌ای دیگر آسیب‌شناسی شود. چون هنرمندان جوان شهرستان دلخوش به رویدادهای ملی هستند، توقف چنین رویدادهایی موجب دلسردی این هنرمندان جوان می‌شود.

فیروزه‌ای با اشاره به اهمیت برگزاری بینال تصریح کرد: ما هنرمندان نیز دست‌مان خالی است، فشار زندگی نیز سبب می‌شود هنرمندان هنر را رها کنند.  این موضوع ضرروت برگزاری بینال را می رساند که ما هم در هیأت مدیره انجمن هنرمندان نقاش  تصمیم گرفته ایم که بتوانیم اهمیت این قضیه را به جامعه و مسئولان گوشزد کنیم تا به صورت قابل قبول و بهترین پس از 10 سال توقف شکل برگزار شود.

همچنین، در ادامه، «امیر راد»، مدیر نهمین بینال نقاشی هم با اشاره به توقف این بینال گفت: آخرین بینال نقاشی که توسط انجمن برگزار شده 18 سال پیش بوده است. چون انجمن‌ها ساختارشان رسانه‌محور است، به صورت تخصصی بینال‌ها خود را برگزار کنند. همین مسئله ممکن است مشکلاتی به وجود آورد و دوسالانه‌هایی که با نام‌های تخصصی مطرح هستند، آثار را به سمت میان‌رسانه‌ای برده که تمرکزشان بر رسانه‌ای است که میزبانی می‌کنند.

وی با بیان اینکه در بینال نهم، چشم‌انداز را غیررسانه‌محور در نظر گرفتیم گفت: چون ساختار میانی را مدنظرگرفته و ساختاری سه‌گانه تعریف شده، به همین دلیل این دوره از دوسالانه را غیررسانه محور در نظر گرفته‌ایم. همچنین بخش‌های سراسرنما، کیوریتیال و گفتگو هم در نهمین بینال نقاشی وجود خواهد داست.

وی تصریح کرد: طی فراخوانی تعداد یک هزار و 904 نفر شرکت کردند. از این رو  داوری اولیه آثار آغاز و روز 20 مردادماه، آثار انتخاب شده در مرحله اول دادری را هنرمندان به محل نمایشگاه می‌آورند.

راد ادامه داد: روز  22 مرداد نیز مرحله نهایی داوری انجام می‌شود و بعد از آن بخش سراسرنما را در روز 5 شهریور خواهیم داشت. بخش گفتگو نیز قبل، در حین و بعد از بینال نقاشی تولید محتوا می‌کند.

راد بیان کرد: در بخش‌های کیوریتیال و گفتگو، پروژه‌های نمایشگاهی و کیوریتوری خواهیم داشت. همچنین در بخش گفتگو؛ تحقیقات پژوهش‌محور را نیز شاهد خواهیم بود. در بخش کیوریتیال نگاهی تماتیک نگاه غالب خواهد بود و از سه کیوریتور شامل محمدرضا مریدی، امیر نصری و کامبیز موسوی اقدم دعوت به حضور کردیم که در حال هماهنگی کارهایشان هستند.

مدیر نهمین دوسالانه نقاشی ایران، گفت:بخش کیوریتیال 12 شهریور در مکانی مجزا افتتاح می‌شود. چون این بخش مکان‌محور است البته  هنوز قطعی نشده است.

وی در ادامه سخنان خود دلایل برگزارنشدن بینال نقاشی را  عدم همراهی و هماهنگی با نهادها دانست و تصریح کرد: همچنین به دنبال ساختاری بودیم که بر پایه بستری مناسب باشد.

راد گفت: در  بخش سراسرنما سه نفر برگزیده می‌شوند. همچنین در بخش گفتگو بینال نهم، یک فراخوان با عنوان جایزه بزرگ نقاشی معاصر خواهیم داشت که بزرگترین جایزه حوزه تجسمی محسوب می‌شود.

همچنین «علی ندائی» عضو شورای سیاستگذاری دوسالانه نقاشی نیز به توقف 10 سال بینال اشاره کرد و  گفت: بینال‌ها در همه جای دنیا برای  هماهنگی هنری برگزار و بررسی می‌شوند و  هیچ‌جا تعطیلی ده‌ساله یک رویدادوجود ندارد.

وی با بیان اینکه هنر برای مخاطب ارزشمند شده است، گفت: باید راهکارهایی برای به‌روز کردن هنر در بینال وجود داشته باشد از سوی دیگر برنامه هایی طراحی شود که چشم انداز آن نیز مطلوب باشد.

ندانی با بیان اینکه در بخش  سراسرنما، آثار قابل اعتنایی دیده نشد، گفت: با مقایسه آثار ده سال گذشته آثار قابل اعتنایی نداشتیم که این نشان می‌دهد توقف 10 سال خیلی آسیب به نقاشی وارد کرده است اما در کلیت بینال خوب بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon