رئیس مجمع نمایندگان استان کردستان: رابطه مجلس با دولت رئیسی تعاملی است/در تشکیل کابینه و دولت از نیروهای کیفی جوان استفاده شود
گروه استانها - رئیس مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رابطه مجلس با دولت رئیسی تعاملی است، گفت:در تشکیل کابینه و دولت از نیروهای کیفی جوان استفاده شود.
محسن فتحی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج با قدردانی از حضور همه مردم در پای صندوقهای رأی و تبریک پیروزی آیتالله رئیسی در انتخابات؛ در پاسخ به این سؤال که رابطه مجلس با دولت آینده را چگونه ارزیابی میکنید؟ اظهار داشت: رئیسجمهور منتخب همواره توصیههای مقام معظم رهبری را مد نظر قرار داده و هماکنون نیز تمام نشانهها حاکی از خوشبینی نسبت به رابطه مجلس یازدهم و دولت آقای رئیسی خواهد بود. بهتر است در این موضوعات نگاه خوشبینانه داشته باشیم چرا که کشور درگیر مشکلات اقتصادی و معیشتی است و نه تنها دولت و مجلس بلکه سایر قوا و نهادهای حاکمیتی هم باید متحدانه وارد عمل شده و از بار مشکلات بکاهند.
وی با بیان اینکه دولت و مجلس دو قوه مستقل و هر کدام وظایف خاص خود را دارند، افزود: این وظایف و مسئولیت موجب میشود از یکسو شاهد تعامل گسترده بین دو قوه باشیم و از طرف دیگر هم مجلس وظیفه نظارتی خود را اعمال خواهد کرد.
رئیس مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در تشکیل کابینه و دولت از نیروهای کیفی جوان استفاده شود، تصریح کرد: از آیتالله رئیسی انتظار میرود که به نیروهای بومی استان کردستان اعتماد کرده و یک نیروی بومی را برای استانداری انتخاب کرده و از سایر نیروهای متخصص و با تجربه کردستانی هم در پستهای مدیریتی کشوری استفاده کند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا مطالبه شما و مردم استان استفاده از نیروهای بومی برای استانداری است؟ گفت: این یکی از مطالبات مردم استان است و بنده و سایر نمایندگان استان کردستان در مجلس پیگیر استفاده از نیروهای با تجربه کردستانی در پستهای مدیریتی استانی و کشوری بودهایم کمااینکه بنده پیشتر هم برخی رئوس مطالبات مردم استان را خدمت مدیران ارشد کشور اعلام کرده و در مصاحبههای قبلی هم مورد تاکید قرار دادهام.
فتحی با یادآوری اینکه "استفاده از نیروهای بومی در پستهای استانی و اعتماد به نیروهای متخصص استان در بهکارگیری در پستهای کشوری" دو مطالبه مهم مردم هستند، ادامعه داد: مطالبات دیگر را میتوان توجه ویژه دولت آقای رئیسی به شرایط اقتصادی و معیشتی مردم استان کردستان دانست چرا که سطح توسعه و معیشت کردستانیها نسبت به متوسط کشوری پایینتر است.
وی با تأکید بر اینکه عملیاتی شدن منطقه آزاد اقتصادی بانه و مریوان از دیگر خواستههای ما از دولت آقای رئیسی است، اذعان کرد: اگر وضعیت استان کردستان را با استانهای برخودار مقایسه کنیم وضعیت نامساعد استان ما بیشتر خود را نشان خواهد داد.
نماینده مردم شهرستانهای سنندج، دیواندره و کامیارن در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: کشاورزی استان کردستان از پتانسیل بالایی برخودار است که باید توسعه این بخش مورد توجه مسئولان کشوری قرار گیرد.
وی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب اسلامی سال 88 در سفر پر خیر و برکتشان به استان، کردستان را یک استان فرهنگی نامیدند، بنابراین توجه به فرهنگ هم مد نظر و خواسته مردمان این دیار است.
رئیس مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که آیا گزینههایی را هم برای مدیریتهای استانی و کشوری مد نظر دارید؟ توضیح داد: به لحاظ قانونی این حق رئیسجمهور است که اعضای کابینه را گزینش و برای اخذ رأی اعتماد به مجلس، معرفی کند، از طرفی حق مجلس هم این است با بررسی برنامهها، سوابق و توانمندی گزینههای معرفی شده رأی اعتماد به آنها را در دستور کار قرار بدهد. اما برای اینکه چنین فرایندی بهتر و راحتتر طی شود، معمولا رئیسجمهور پیش از معرفی کابینه از مجلس رأی استمزاجی میگیرد، یعنی تمایل مجلس را نسبت به کلیت کابینه و تک تک وزرا جویا میشود تا فرایند رأی اعتماد بهتر طی شود. هر وقت این تعامل بیشتر بوده نتیجه هم بهتر بوده است.
فتحی خاطر نشان کرد: وقتی رئیسجمهور وارد تعامل با مجلس و مجامع استانی نمایندگان بهویژه برای تعیین وزیر کشور میشود، اینکه گزینه استانداری کیست، برای نمایندگان اهمیت دارد چرا که استاندار بالاترین مقام اجرایی کشور در هر استان است. مجمع نمایندگان استان کردستان و از جمله بنده در مقام رئیسمجمع هم همین دیدگاه را داریم و البته در موقع مناسب آماده رایزنی و مشاوره هستیم.
انتهای پیام/481/ ع