صادقی: پروانه میانجیگری در ۱۵ استان صادر میشود
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه گفت: به زودی در ۱۵ استان پروانه میانجیگری اعطا میشود و در سایر استانها هم این پروانهها در آیندهای نزدیک صادر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم، آیین افتتاح "سازمان داوری تعاون"، "مرکز داوری و میانجیگری صنعت و معدن" و "مرکز داوری هدایت" پیش از ظهر امروز چهارشنبه 2 تیرماه در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد.
حجتالاسلام صادقی، رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه در این مراسم با توفیق دانستن افتتاح این سازمان و مراکز داوری در هفته قوه قضائیه، گفت: هنگامی که مؤسسه و سازمانی عهدهدار امر داوری میشود کار به صورت عمومی یا تخصصی به امر داوری ورود میکند کار داوری شکل میگیرد و در این هفته گرامی توانستیم اولین سازمانهای داوری را در حوزههای داوریهایی که به موجب قانون ایجاد نشدند بلکه به اختیار و توافق و مشارکت جمع تخصصی حاصل شده راهاندازی کنیم.
وی افزد: پیش از این سازمانهای داوری دیگری به موجب قانون داشتیم که خیلی محدود هستند و اینک سرآغاز فصل جدید در امر داوری هستیم که نویدبخش این خواهد بود که با حضور این مراکز مهم داوری، داوران زیادی زیر پوشش این مراکز باشند و نظامهای داوری توسعهیافتهتر از گذشته فعالتر وارد میدان حل و فصل اختلافات مدنی و تجاری و صنعت و معدن شوند.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه با تأکید بر اینکه کار به اینجا متوقف نخواهد شد و سازمانهای دیگر هم راهاندازی خواهد شد، گفت: یکی از سیاستهای مرکز توسعه حل اختلاف این است که تا میتوانیم کاری کنیم که امر قضاوت رسمی مورد نیاز نباشد و جامعه کمتر به سمت دادگاه حرکت کند. دادگاهها باید آخرین راهحل باشند و برای اینکه این اتفاق بیفتد و جایگزینهای دادگاه را در حل اختلاف توسعه دهیم، این مأموریت در دوره تحول قوه قضائیه به مرکز توسعه حل اختلاف داده شد.
صادقی افزود: شوراهای حل اختلاف برای حل اختلاف مردم فعال هستند و حوزه سازشی آنها به شدت تقویت میشود و در این میان میانجیگری و داوری هم توسعه مییابد.
وی ادامه داد: در امر ساماندهی امور مربوط به حکمرانی یعنی راهاندازی، توسعه، هدایت و مانند اینها متولی وجود نداشت که با همت ریاست قوه قضائیه این امر متولی پیدا کرد و توانست کار را پیش ببرد و از چند ماه گذشته آغاز به کار کردیم و الان هم در حوزه داوری اولین مراکز رسمی آغاز به کار میکنند.
صادقی گفت: در حوزه میانجیگری هم کارهای زیادی انجام شده است؛ برای میانجیگری در گذشته یک گزینش مختصری شده بود که آموزشها را انجام دادیم و آزمونها برگزار میشود و کسانی که موفق شوند میتوانند پروانه دریافت کنند. به زودی در 15 استان پروانه میانجیگری اعطا میشود و در سایر استانها هم این پروانهها در آیندهای نزدیک صادر خواهد شد.
وی با بیان اینکه قرآن مسأله داوری و حکمیت را به رسمیت شناخته است، گفت: در آیه 35 سوره نسا، قیودی برای داوری ذکر شده است و بر اساس آن کار حکمیت و داوری اینگونه نیست که فقط به سمت رأی حرکت کند بلکه باید کاری کرد که دو طرفی که به حکمیت آمدهاند اراده صلح داشته باشند و داور باید تلاش کند تا بین طرفین مصالحه شود.
صادقی افزود: یکی از اصول اساسی که باید به عنوان سیاست در داوری حاکم کنیم، این است که تا میتوانیم به سمت رأی حرکت نکنیم و همت اصلی مصالحه بین طرفین باشد چون پایداتر است و ضمانت اجرایی بیشتری دارد و نسبت به آن اعتراض نخواهد شد و آثار بسیاری دارد.
وی تأکید کرد: داوران باید بر اساس عدل و داد حکم و رأی دهند. رأی داور مثل رأی قاضی است و اعتبار دارد. و اینکه در حوزه داوری مسئولیت سنگینی در این جهت داریم که مراقبت کنیم که مبادا آنهایی که مشکلی داشتند در داوری برنده شوند.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف در پایان اظهار کرد: در حوزه داوری باید بدانیم که این را در پیشگاه داور اصلی انجام میدهیم و بدانیم قدرت صلح داریم و باید مردم را یاوری کنیم. همچنین باید به سمت داورانی که تجربه بالا و تخصص زیاد و قدرت تشخیص دارند برویم و داوران را مراقبت کنیم در این جهت که همیشه یزدان پاک را ناظر و حاضر و آگاه ببینند و همچون قاضی بر اساس موازین عدل و داد و انصاف حکم برانند.
انتهای پیام/