فیلم// افتخارآفرینی تیم اختراعات ایران بدون حمایتهای دولتی
روایت دستاوردهای تیم اختراعات ایران، روایت تلاشهای مستقل دانشجویانی است که بدون حمایت دولتی و وابستگیهای بودجهای توانستهاند به دستاوردهای جهانی دست پیدا کنند؛ این تیم بهتازگی از نهادهای علمی جهان هم جذب اعتبار کردهاند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ امیرعباس محمدی کوشکی، سرپرست تیم اختراعات ایران در "نشست خبری و مراسم رونمایی از مدالها و نوآوریهای جهانی تیم اختراعات ایران" درباره عملکرد این تیم توضیح داد: در تیم اختراعات ایران به واسطه ارتباطات با سازمانها و دانشگاههای دیگر، دانشجویان را برای ورود به بازار تجاریسازی مدیریت میکنیم و آنها را رها نمیکنیم و استاد راهنماها و عوامل دیگر که در دانشگاهها و مراکز رشد هستند را معرفی میکنیم که آنها به شرکتهای دانشبنیان تبدیل میشوند.
وی ادامه داد: در هفته ملی نوآوری، 109 دانشگاه و پژوهشگاه، دستاوردهای تمام دانشگاهها را ارائه دادهاند که تیم اختراعات ایران از دانشگاههای دیگر بیشتر توانسته است این طرحها را از ایده به عمل تبدیل کند؛ تعدادی از این مجموعهها به شرکتهای دانشبنیان تبدیل شدهاند و تعدادی دیگر نیز به واحدهای فناور تبدیل شدهاند و به آنها کمک میکنیم که بتوانند یکسری پروژههای بینالمللی را انجام دهند.
محمدی گفت: 4 طرح از طرحهای ایرانی توانستند برای نخستین در بازار جهانی نوآوری از سازمانهای مهم جهانی، مثل موسسه "بیلگیتس" و دیگر سازمانهای مهم جهانی تاییدیه و پذیرش گرفتند و توانستند به دلار سرمایهای را جذب کنند اما مخترعین کره شمالی و سوریه به هیچ عنوان در این مسابقات پذیرفته نشدند.
وی با گلایه از عملکرد برخی نهادهای دولتی تصریح کرد: متاسفانه برخی از نهادهای دولتی باور ندارند که یک دانشجوی ساده در کشور توانایی انجام چه کارهایی را دارد. یک دانشجو میتواند بر روی سایتی که تحریم شده برای کشور جذب سرمایه داشته باشد، یا میتواند محصولی را برای اولین بار بسازد که در دنیا نمونهای ندارد. چرا برخی سازمانهای دولتی از این دانشجویان حمایت نمیکنند.
سرپرست تیم اختراعات ایران بیان کرد: متاسفانه بهدلیل شرایطی که وجود دارد شرکتهای دانشبنیان شهرهای خود را ترک کرده و به سمت کلانشهرها حرکت میکنند، در صورتی که امکان رشد و توسعه این شرکتها در همان شهر باید فراهم شود.
محمدی با اشاره به رونمایی از دستاوردهای تیم اختراعات ایران گفت: این دستاوردها شامل 38 مدال جهانی است که در حوزه نوآوریهای کرونا، مهندسی پزشکی و ژنتیک بدست آمده است؛ 3 تا از نوآوریها نیز از بازار جهانی نوآوری سازمان ملل متحد، جذب سرمایه کرده است و بعضی از این پروژهها نیز شامل بیمارستان هوشمند، پروژه حذف دفترچه بیمه، پروژه ربات و پروژه ژنتیک است.
این مخترع کشور درباره پروژه حذف دفترچههای بیمه در کشور گفت: فرآیند حذف دفترچههای بیمه با پایینترین سطح امنیتی اجرا شد، اما ما طرحی برای این موضوع داشتیم که با اثر انگشت و سیستم NFC قابل اجرا بود، امنیت این پروژه هم امنیت بلاکچین بود که متاسفانه انجام نشد و در حال حاضر بیمهشدگان تنها با استفاده از کد ملی میتوانند نیازهای درمانی خود را رفع میکنند که ضریب امنیت بسیار پایینی دارد.
در ادامه مشروح صحبتهای امیرعباس محمدی کوشکی، سرپرست تیم اختراعات ایران را میبینید:
انتهای پیام/