"نظام گارانتی"، داروی تجویزی "شهر فرنگ" تلویزیون برای احیای سینمای کرونا زده + فیلم
اکنون چشمانداز روشنی برای رونق اکران فیلمها نیست. در حوزه فرهنگ گارانتی خاصی نداریم و تهیهکنندگان از اوضاع کرونایی آسیب دیدند، در شرایط کرونایی کسی به سود فکر نمیکند؛ نظام گارانتی باید کمک کند تا تولید ادامه داشته باشد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، گمانهزنیها و مشکلات کرونایی سینماها حرفِ اصلی این روزهای سینماداران و علاقهمندان به سینما است که چرا این چرخه رونق نمیگیرد؟ و موضوع شبِ گذشته برنامه تلویزیونی "شهر فرنگ" شبکه خبر سیما نیز همین بود. جمال ساداتیان تهیهکننده سینما در این برنامه تأکید کرد: موجهای کرونایی و باز و بسته شدن سینماها بر روند اکران فیلمها تأثیر جدّی گذاشت.
او در بخشی از صحبتهایش به فقدان گارانتی در حوزه فرهنگ اشاره کرد که: "اکنون چشمانداز روشنی برای رونق اکران فیلمها نیست. در حوزه فرهنگ گارانتی خاصی نداریم و تهیهکنندگان از اوضاع کرونایی آسیب دیدند. سینما جای گردشگری خانوادهها است و باید از این فرصت استفاده کنیم تا اوقات فراغت این افراد بعد از شرایط سخت کرونایی فراهم شود."
ساداتیان همچنین به هزینه نگهداری سالنها هم اشاره کرد و افزود: هزینه نگهداری سالنها زیاد است؛ حقوق کارکنان هزینه زیادی را به مدیران سالنها تحمیل کرده است. در شرایط موجود باید سازمانهای موازی مثل شورای شهر و شهرداریها با استفاده از بودجه فرهنگی کمک کنند. نقش مردم هم در این میان خیلی پُر رنگ است.
این تهیهکننده سینما گفت: در 14 ماه گذشته که با فراگیری کرونا مواجه شدهایم، به قدری مردم از حضور در تجمعات نهی شدهاند که حتی در دوران نه چندان خطرناک نیز تمایل چندانی برای رفتن به سینما وجود ندارد. با شرایط جدید که واکسیناسیون در حال پیشروی است، امیدواریم که استقبال از سینماها رونق یابد. اگر قرار است سینماها باز شود، بهتر است که این کار با چند فیلم جذاب و قابل توجه رخ دهد.
سجاد نوروزی مدیر سینما آزادی که میهمان دیگری این برنامه بود، به نظام گارانتی اشاره کرد و گفت: شرایط عینی و واقعی به گونهای است که زیر ساخت سینما آسیب دید و حتی مورد بی اعتنایی واقع شد. اکران تابستان به دلیل نزدیک شدن محرم رونقی نخواهد داشت، اما باید برای 6 ماهه دوم سال برنامهریزی کنیم. در شرایط کرونایی کسی به سود فکر نمیکند؛ نظام گارانتی باید کمک کند تا تولید ادامه داشته باشد.
وی افزود: در ماههای آینده روند واکسیناسیون سرعت خواهد گرفت و پس از انجام واکسیناسیون عمومی، جامعه خسته از محدودیتهای فراگیری به سرگرمی نیاز دارد. تولید در حوزه سینما هیچوقت تعطیل نشد، اما سینماداران از شرایط کرونا آسیب جدی دیدند. وجه فرهنگی در سالن سینما عینیت پیدا میکند و در شرایط کرونا بیش از 30 هزار نفر آسیب جدی دیدند.
مدیر سینما آزادی خاطرنشان کرد: باید بستری فراهم شود تا فیلمهای پشت اکران دیده شوند. در سایر نقاط جهان تمهیداتی اندیشیده شد که سینما در دوران کرونا آسیب شدیدی نبیند، اما ما از چنین امری غافل بودیم.
انتهای پیام/