کوهستان دراک فارس دوباره در چنگال آتش قرار گرفت


کوهستان دراک فارس دوباره در چنگال آتش قرار گرفت

گروه استان‌ها -کوهستان دراک دوباره از ساعت یک بامداد مورد هجوم آتش قرار گرفته و به دلیل دربرگیری چندین دره از کوهستان دراک با شعله‌های آتش به صورت کامل مهار نشده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شیراز ، این روزها خبر آتش‌سوزی مراتع در استان فارس و شهر شیراز پای ثابت خبرهای حوادث شده است. یک روز کوهستان دراک در آتش می‌سوزد، یک روز پارک ملی بمو، یک روز ارتفاعات مله گاله، یک روز جنگل‌های بلوط کوهمره سرخی و این ماجرا تا پایان فصل تابستان ادامه دارد.

هر سال با گرم شدن هوا آتش‌سوزی‌ها نیز خود را نشان می‌دهند که البته امسال به دلیل خشکسالی بیشتر تعداد آتش‌سوزی‌ها نیز بیشتر شده است. امروز نیز کوهستان دراک دوباره  از ساعت یک بامداد از قسمت‌های مرتفع مورد هجوم آتش قرار گرفته و به دلیل دربرگیری چندین دره از کوهستان دراک با  شعله‌های آتش به صورت کامل مهار نشده است.

به گفته محمد هادی قانع،  رئیس سازمان آتش نشانی شیراز  آتش‌نشانان از چهار ایستگاه 3، 22، 17 و 14 در محل حاضر شده و مشغول اطفای آتش هستند و این امر همچنان ادامه دارد.

وی در توضیح دلیل طولانی شدن عملیات اطفا و جزئیات بیشتر حادثه گفت: به دلیل پراکندگی آتش و سرعت گسترش آن، 60 نیروی متخصص آتش نشان، 30 نیروی آتش نشان داوطلب و نیروهای ارتش و منابع طبیعی و مردمی  از بامداد دیشب تاکنون در یک عملیات ده ساعته، در حال امدادرسانی بی‌وقفه به صورت پیاده هستند.

براساس گفته‌های رئیس سازمان آتش‌نشانی شیراز صعب‌العبور بودن منطقه و استفاده از ادوات سبک و به صورت نفری  سرعت اطفای حریق را کاهش داده است.

قانع از گسترش سریع آتش خبر داد و اعلام کرد که شعله‌های آتش به دلیل نوع پوشش گیاهی منطقه به سرعت گسترش و بخش‌هایی از مراتع را در بر گرفته است.

در حالی که عملیات برای اطفای کامل آتش در کوهستان دراک ادامه دارد که 10 روز پیش نیز این منطقه دچار آتش‌سوزی شد و براساس گزارش آتش‌نشانی شیراز و 200 هکتار از ارتفاعات دراک دچار حریق شد.

در آن حادثه نیز هفت ایستگاه آتش نشانی در اطفای حریق مشارکت داشتند و به گفته قانع، رئیس سازمان آتش‌نشانی شیراز تلاش عمده بر این بود که شعله‌های آتش به دکل‌های برق و مخازن آب سرایت نکند.

حریق در دراک تنها بخش کوچکی از آتش‌سوزی‌های امسال است، آنگونه که عبدالحسن صمدنژاد، مدیرکل منابع طبیعی استان فارس در گفت‌وگو با تسنیم مطرح کرده امسال بیش از 10 هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان دچار حریق شده است.

به گفته وی سال گذشته به دلیل بارندگی در بهار در فروردین و اردیبهشت آتش‌سوزی نداشتیم اما امسال به دلیل عدم بارش از اواخر اسفندماه 99 آتش‌سوزی‌ها آغاز شده و همچنان نیز ادامه دارد. صمدنژاد بیشترین موارد آتش‌سوزی را  در شهرستان‌های کازرون، فیروزآباد، اقلید، مرودشت، ممسنی، شیراز،کوهچنار و خفر اعلام کرد.

ارتفاعات مله گاله شیراز و منطقه تنگ بستانک مرودشت نیز از دیگر نقاطی است که در یکی دو روز اخیر دچار آتش‌سوزی شده و محیط زیست استان فارس آن را اعلام کرده است.

حمید ظهرابی، مدیرکل محیط زیست استان فارس نیز در گفت‌وگو با تسنیم از 25 مورد آتش‌سوزی در مناطق حفاظت شده استان فارس خبر داده است که الیته هیچ موردی بیش از 12 ساعت نبوده و خیلی زود مهار شده است.

به گفته وی بیشترین حریق امسال در شیراز و منطقه مله گاله رخ داده است،  از دیگر حریق‌های امسال 3 مورد در پارک ملی بمو، یک مورد در ارژن و پریشان و 3 مورد هم در میانجنگل فسا بوده است. 

سال‌ها از پی هم می‌گذرد و حریق‌ها ادامه دارد غافل از اینکه آنچه در میان این شعله‌ها می‌سوزد سرمایه‌های تنفسی نسل‌های آینده و خود ماست. به نظر می‌رسد که در بحث مهم حفاظت از جنگل‌ها و منابع طبیعی از چنگال بی‌رحم آتش فرهنگ سازی اهمیت زیادی  دارد چرا که  پیشگیری مهمترین اصل در مقابله با حریق است.

آموزش مردم و جلب همکاری آنان به ویژه مردم محلی نیز اهمیت زیادی دارد زیرا اگر آتشی رخ بدهد و در دقایق اول مهار شود گسترش پیدا نمی‌کند علاوه بر آن آموزش به شهروندان و گردشگران نیز برای خاموش کردن آتش و پرتاب نکردن ته سیگار یا هر چیزی که منجر به آتش‌سوزی شود از مهم‌ترین مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام/424/ز

 
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon