ترور «نزار بنات»؛ آیا سیاست ترورهای سیاسی به کرانه باختری بازگشته است؟

ترور «نزار بنات»؛ آیا سیاست ترورهای سیاسی به کرانه باختری بازگشته است؟

با ترور فعال سیاسی به دست نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان، این سئوال مطرح می‌شود که آیا ترورهای مخوف فعالان سیاسی مجددا به کرانه بازگشته است؟

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، پایگاه قدس الاخباریه در گزارشی با عنوان «آیا ترورهای سیاسی به کرانه باختری بازگشته است؟» آورده است: حادثه ترور فعال و معارض فلسطینی نزار بنات به دست تشکیلات خودگردان فلسطینی در کرانه باختری، پرونده ترورهای سیاسی که تشکیلات علیه معارضان یا بازداشت شدگان به کار گرفته است، را گشوده است.

از زمان تاسیس تشکیلات خودگردان در سال 1994 ده‌ها مورد حادثه تسویه حساب‌های داخلی به دلیل مشکلات سازمانی آزادی بیان یا درگیری‌های داخلی رخ داده، اما ترور سیاسی به شدت فلسطینی‌ها را تحت تاثیر قرار داده و خشم آنها را به دنبال داشته است.

«ساری عرابی» نویسنده و تحلیلگر فلسطین اعلام کرد: در سایه پایبندی تشکیلات خودگردان به رویکرد سیاسی خود و عدم گزینه جایگزین و در سایه حالت نقد سایسی که علیه تشکیلات خودگردان فلسطین و سیاست‌های آن در کرانه باختری و غزه وجود داشت، بازگشت ترورهای سیاسی قابل پیش بینی بود.

در این راستا دو طیف هدف حمله قرار گرفتند؛ نخست، آنانی که بیشترین نقد را از تشکیلات خودگردان داشتند و دوم فعالانی که این تشکیلات را نقد کردند.

در سایه بسته بودن افق سیاسی و عدم وجود پروژه سیاسی تشکیلات خودگردان فلسطین یا طرحی که اوضاع داخلی فلسطین را سروسامان دهد، امیدوار بودیم که به مرحله ترورهای سیاسی سوق داده نشویم و آنچه علیه نزار بنات رخ داد حادثه عامدانه و قتل عمدی او نباشد وحادثه تصادفی باشد هرچند که آنچه رخ داده است بسیار هولناک است.

عرابی گفت: آنچه رخ داد نشان دهنده ترس شدید و کینه و خشم شدید و گواهی دهنده خطرناک بودن امور است. هدف از این ترور هرچه باشد خواه ارعاب و ترور و  تهدید یا ضرب و شتم یا هر علت دیگر که باشد به هر حال هدف ترساندن فعالان و معارضان و خفه کردن صدای مخالفان است.

وی افزود: این در راستای تثبیت حضور سیاسی با نیروی امنیتی است نه طرح سیاسی یا دستاورد اقتصادی.

درباره واکنش‌های مردمی احتمالی هم عرابی گفت:  پیش بینی واکنش های مردمی در کرانه باختری دشوار است زیرا شمار زیادی از فعالان که تنظیم کننده این قبیل واکنش‌ها هستند از بین رفته‌اند. این قبیل  اقدامات بر شدت اختناق می‌افزاید و این اختناق در هر لحظه منفجر می‌شود.

از سوی دیگر «مهند کراجه» رئیس وکلای حامی عدالت این قبیل اقدامات را بسیار خطرناک دانست و گفت: این هرچند جدید نیست اما خطرناک است. قبلا هم ترور «ابوالعز حلاوه »را مشابه این شاهد بودیم که توجیه تشکیلات خودگردان این بود که به علت خشم نیروهای امنیتی این تشکیلات بوده است.

وی به پایگاه خبری قدس  گفت: نتایج کالبد شکافی فوت نزار بنات نشان از برنامه‌ریزی برای ترور نزار بنات داشته است به ویژه که ماه مه تلاش برای ترور او و خانواده اش وجود داشت. تشکیلات خودگردان همواره به دنبال توجیه ترور فعالان سیاسی است.

کراجه اظهار داشت: تشکیلات خودگردان همواره به دنبال توجیه ترور فعالان سیاسی است و هدفش ترساندن معارضان سیاسی و فعالان و مدافعان حقوق بشر و پایان دادن به فعالیت آنهاست.

پایگاه خبری قدس  در ادامه آورده است: به دنبال دوستگی میان فلسطینی‌ها در سال 2007 برخی ترورهای سیاسی مخالفان سیاسی رخ داد که برخی به دست نیروهای امنیتی و برخی دیگر به دست نیروهای اطلاعاتی رخ داد و برخی هم به دلیل ضرب وشتم و شکنجه شدید صورت گرفت.

از حوادث معروف حادثه «مجد عبدالعزیز البرغوثی» در سال 2008 که امام جماعت مسجدی در روستای «کوبر» واقع در رام الله در کرانه باختری اشغالی است که البرغوثی بر اثر شکنجه شدید به دست نیروهای اطلاعاتی تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری، مرده به بیمارستان «خالد الجراحی» در رام الله رسید. مرگ وی تنها یکهفته پس از بازداشت او رخ داد.

این رسانه فلسطینی گزارش داد: در همان سال هم «محمد شاهین» از ساکنان شهر «البیره» به علت شکنجه به دست نیروهای امنیتی هنگام بازداشت کشته شد.

در سال 2016 «ابوالعزه حلاوه» به دست نیروهای امنیتی ترور شد و کمیته حقیقت یاب هم بدون اینکه نتایج تحقیقات آن روشن شود، پرونده را بست.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon