کرونا در اروپا| از نگرانی مقامات درباره گسترش ویروس دلتا تا درخواست برکناری وزیر بهداشت انگلیس
مقامات اتحادیه اروپا به شدت نگران گسترش چشمگیر ویروس جهش یافته هندی هستند و وزیر بهداشت انگلیس هم به دلیل نقض قواعد کرونایی عذرخواهی کرده و البته درخواستها برای استعفا را رد کرده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، کرونا همراه با همه پیامدهای سیاسی اجتماعی و اقتصادی آن همچنان در اروپا ادامه دارد.
هشدار کمیسیون اروپایی درباره گسترش ویروس جهش یافته دلتا در اروپا
نتایج جدیدترین اخبار کرونا از اروپا نشان می دهد که "اورزو لا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اروپایی درباره گسترش ویروس جهش یافته هندی در اروپا هشدار داده است.
وی روز جمعه بعد از نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: ما نگران ویروس دلتا هستیم. این ویروس در حال حاضر در انگلیس ویروس غالب بوده و همچنین در اتحادیه اروپا به صورت روزافزون در حال گسترش است. خبر خوب این است که یک واکسیناسیون دوگانه در برابر این ویروس بسیار موثر است. یک واکسیناسیون ساده حداقل خطر بیماری های جدی را کاهش می دهد.
رئیس کمیسیون اروپایی در عین حال خواستار بیداری شده و اعلام کرد که اقداماتی مانند استفاده از ماسک و رعایت حداقل فاصله گذاری باید مراعات شود. وی افزود: در ضمن ما باید واکسن بزنیم و واکسن بزنیم و واکسن بزنیم.
وی تاکید کرد که بیش از 420 میلیون دوز واکسن کرونا به کشورهای عضو اتحادیه اروپا تحویل داده شده و تقریبا 60 درصد مردم این اتحادیه علیه کرونا واکسینه شده اند.
واکسیناسیون بیش از 50 درصد شهروندان آلمانی
بر اساس اطلاعات نهادهای بهداشتی در آلمان حدود یک سوم شهروندان این کشور کاملا علیه کرونا واکسینه شده اند. این خبر را انستیتو رابرت کخ آلمان امروز ( جمعه) اعلام کرده است. بر این اساس حدود 44 میلیون نفر ( 52.9 درصد) حداقل یک بار علیه کرونا واکسینه شده اند. 28.3 میلیون نفر( 34.1 درصد) هم کاملا علیه این ویروس واکسینه شده اند.
متخصصان آلمانی واکسیناسیون سوم برای افراد مسن را توصیه می کنند
متخصصان برجسته آلمانی هم واکسیناسیون سوم را برای برخی گروه های خاص از جمله افراد مسن توصیه کرده اند. مطالعات برخی کارشناسان آلمانی نشان داده است که افراد بالای 80 سال حتی بعد از انجام واکسیناسیون دوم هم واکنش ایمنی پایینی دارند.
انتقاد مجدد آلمان از برگزاری فینال مسابقات قهرمانی اروپا در لندن
لوتار ویلر، رئیس انستیتو رابرت کخ آلمان هم با دید انتقادی به برگزاری مسابقات فینال قهرمانی فوتبال اروپا در انگلیس می نگرد. وی این را با توجه به گسترش ویروس هندی در انگلیس ایده خوبی ندانسته و گفت: در حال حاضر ویروس جهش یافته هندی در این کشوردر حال گسترش است و عامل افزایش چشمگیر آمار مبتلایان است.
کاهش محدودیت های سفر برای همه مسافران واکسینه شده از اکثر کشورهای ثالث در آلمان
دولت آلمان هم محدودیت های سفر برای همه افراد کاملا واکسینه شده از اکثر کشورهای ثالث غیر اروپایی را لغو می کند. بر این اساس هم سفرهای توریستی و هم سفرهای دیگر برای مسافران واکسینه شده از بسیاری کشورها امکان پذیر است. پیش شرط آن یک واکسیناسیون کامل با واکسنی است که در اتحادیه اروپا تایید شده باشد.
تنها مسافرانی که در لیست کشورهای ویروس های جهش یافته قراردارند از این طرح مستثنی هستند.
کاهش چشمگیر موارد ابتلا به کرونا در کشور آلمان
انستیتو رابرت کخ آلمان هم صبح امروز از ابتلای 774 مورد جدید ابتلا به کرونا خبر داده است که تعداد آن ها 302 مورد کم تر از همین روز در هفته گذشته است. به این ترتیب نرخ مبتلایان جدید به ازای هر 100 هزار نفر به 6.2 کاهش پیدا کرده است. 62 نفر دیگر هم در این مدت در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
رئیس انستیتو رابرت کخ آلمان اقدامات ضد کرونایی در مدارس تا پایان سال 2022 را لازم دانست
رئیس انستیتو رابرت کخ آلمان خواستار در پیش گرفتن اقدامات حمایتی در مدارس تا پایان سال آینده میلادی شده و گفت: ما پیشنهاد می کنیم که همچنان در مدارس تست کرونا انجام شده و از ماسک استفاده شود. وی با توجه به شرایط فعلی در این کشور انجام این اقدام را تا بهار سال آینده ضروری دانست. وی افزایش موارد ابتلا به کرونا در مدارس را پیش بینی کرده و گفت: چگونگی روند این پاندمی به رفتارهای ما بستگی دارد. بخصوص باید در محیط های داخلی از ماسک استفاده شود.
وی ابراز اطمینان کرد که در پاییز و زمستان دوباره موارد ابتلا به کرونا افزایش پیدا خواهد کرد.
ابراز نگرانی آلمان درباره بی تاثیر شدن واکسن ها علیه ویروس های نوظهور
لوتار ویلر همچنین تاکید کرد که تا به حال هیچ مدرکی دال بر این وجود ندارد که واکسن های تا به حال تایید شده علیه ویروس جهش یافته دلتا موثر نیستند. وی افزود: اما ما مطمئنا نگران هستیم چرا که انواع جدید این ویروس دائما در حال ظهور هستند.
تمدید محدودیت های کرونایی در پارلمان آلمان
با وجود کاهش موارد ابتلا به کرونا در آلمان اما پارلمان این کشور همچنان به قواعد ضد کرونایی خود از جمله تشکیل جلسات با بیش از یک سوم افراد پایبند است.
لیست کشورهای سبز کرونایی برای انگلیس طولانی می شود
انگلیس هم لیست کشورهای سبز که ورود مسافران از این کشورها بدون محدودیت امکان پذیر است را گسترش می دهد. وزیر حمل و نقل انگلیس همچنین اعلام کرد که قواعد قرنطینه برای مسافران کاملا واکسینه شده که در انگلیس ساکن هستند و از مناطق زرد کرونایی بازگشته اند لغو می شود.
درخواست فرانسه و آلمان برای تشدید محدودیت های سفر برای مسافران انگلیسی
صدر اعظم آلمان و رئیس جمهور فرانسه روز گذشته از کشورهای اروپایی خواستند به دلیل شیوع ویروس هندی در انگلیس رویکرد سختگیرانه ای را در قبال مسافران از این کشورها اتخاذ کنند.
با وجود کاهش چشمگیر آمار مبتلایان جدید در آلمان اما همچنان باید مسافران از آلمان در انگلیس قرنطینه می شوند. به این ترتیب آلمان بر اساس قواعد انگلیس همچنان در لیست زرد کرونایی این کشور واقع شده و مسافران از این کشور باید به قرنطینه رفته و دو تست کرونا بدهند.
لغو طرح کاهش محدودیت ها در پرتغال
کشور پرتغال هم به دلیل گسترش ویروس جهش یافته هندی و افزایش موارد مبتلایان جدید کاهش محدودیت های کرونایی برنامه ریزی شده برای بخش هایی از این کشور را به حال تعلیق در می آورد. نخست وزیر این کشور اعلام کرده که ما در یک مرحله حساس و بحرانی قرار داریم.
کشور پرتغال روز پنج شنبه با ثبت 1556 مورد جدید ابتلا به کرونادر عرض 24 ساعت بیشترین موارد ابتلای روزانه به کرونا در عرض 24 ساعت را ثبت کرد. بخصوص شرایط در لیسبون، پایتخت این کشور بحرانی بوده و موارد ابتلای جدید به صورت چشمگری افزایش پیدا کرده است.
قرنطینه مجدد شهر لیسبون
شهر لیسبون از آنجایی که موارد آلودگی به ویروس جهش یافته در آن به بیش از 70 درصد موارد مبتلایان رسیده است از بعد از ظهر جمعه تا صبح دوشنبه مجددا قرنطیه می شود و محدودیت های شدیدی برای تردد در آن ثبت شده است.
سران کشورهای اروپایی هم در نشست این اتحادیه در بروکسل تصمیم گرفتند که درباره گسترش انواع جهش یافته ویروس کرونا هماهنگی های بیشتری انجام دهند و اعلام کردند که باید هوشیارانه و به صورت هماهنگ عمل شود. در نتیجه گیری این نشست آمده است که باید بیدار و هماهنگ عمل شود و با وجود بهبود کلی اوضاع تلاش ها برای واکسیناسیون باید ادامه یابد.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان هم در آغاز نشست بروکسل درباره این ویروس ابراز نگرانی کرده و خواستار هماهنگی اروپا به ویژه در قبال مسافرت ها از مناطق پر خطر کرونایی شد.
انتقاد از بی توجهی اروپا به تامین واکسن کشورهای فقیر
سازمان توسعه موسوم به وان هم از این واقعیت انتقاد کرد که نشست سران اتحادیه اروپا هیچ تصمیم مشخصی را برای تضمین تامین واکسن در کشورهای فقیر به ویژه آفریقا اتخاذ نکرده و اعلام کرد: به منظور کاهش سرعت شیوع ویروس دلتا و کمک به افرادی که بیشتر در معرض خطر فقر قرار دارند اتحادیه اروپا باید قاطعانه عمل کرده ودوزهای واکسن بیشتری توزیع کند. این نهاد همچنین خواستار لغو موقتی حق انصاری واکسن کرونا شد.
سفر وزیر اقتصاد آلمان به آمریکا
"پیتر آلتمایر"، وزیر اقتصاد آلمان هم می خواهد در آمریکا برای تسهیل شرایط سفر شهروندان و شرکت ها از اتحادیه اروپا تبلیغ کند. وی در واشنگتن در دیدار با جان کری، نماینده ویژه آمریکا در مسئله محیط زیست این مسئله را مطرح کرد.
حضور تماشاگران در استادیوم های فوتبال اسپانیا مجاز می شود
اسپانیا هم دوباره حضور تماشاگران در استادیوم های فوتبال را مجاز اعلام می کند. این خبر را وزیر بهداشت این کشور اعلام کرده است.
تا روز یکشنبه باید 220 میلیون اروپایی حداقل اولین دوز از واکسن کرونا را دریافت کنند که این شامل حدود 60 درصد ساکنان این اتحادیه است. این آمارها را "اورزولا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اروپایی روز پنج شنبه در نشست اتحادیه اروپا تصمیم گیری کرده است.
دانمارک همچنان از واکسن "آسترازنکا" و "جانسون اند جانسون" استفاده نمی کند
واکسن کرونای "جانسون اند جانسون" و آسترازنکا همچنان در دانمارک از کمپین واکسیناسیون سراسری دور خواهد ماند. اداره بهداشت دانمارک امروز ( جمعه) اعلام کرد که حتی بعد از بررسی های مجدد هم این دو واکسن برای واکسیناسیون گسترده در دانمارک توصیه نمی شود.
به دلیل تاخیرهای قابل توجه در زمینه واکسیناسیون دولت دانمارک اخیرا از مقام های بهداشتی خواست یک بار دیگر طرح توقف واکسیناسیون با این واکسن ها را مورد ارزیابی قرار دهند. دانمارک بعد از ارائه گزارش هایی مبنی بر لخته شدن خون در عروق مغزی در ارتباط با واکسیناسیون با واکسن آسترازنکا این واکسن را از چرخه واکسیناسیون خود خارج کرد. اقدامی مشابه هم در اوایل ماه می درباره واکسن جانسون اند جانسون انجام شد.
"آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان هم بار دیگر لغو حق انحصاری برای واکسن ها را رد کرده و آن را راهکار نادرستی دانست.
کاهش چشمگیر رشد جمعیت انگلیس
به دلیل بحران کرونا رشد جمعیت انگلیس به پایین ترین حد در 20 سال گذشته کاهش پیدا کرده است.
بر اساس اعلام اداره آمار انگلیس در اواسط سال 2020 حدود 67.1 میلیون نفر در انگلیس زندگی می کردند که افزایش 0.4 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان می دهد که به مفهوم کمترین میزان رشد جمعیت از سال 2001 است. کارشناسان آمار تاثیرات ویروس کرونا روی مرگ و میرهای به شدت افزایش یافته را در به وجود آمدن این شرایط دخیل دانستند.
تا اواسط سال 2020 در انگلیس حدود 669هزار نفر جان خود را از دست دادند که تعداد آن ها 13 درصد بیشتر از این دوره زمانی در سال قبل از آن بود و بیشترین مرگ و میر از سال 1986 محسوب می شد. هم زمان میزان تولد نوزادان با 701 هزار نفر به پایین ترین میزان از سال 2003 رسید.
درخواست برای کناره گیری وزیر بهداشت انگلیس به دلیل نقض قواعد کرونایی
وزیر بهداشت انگلیس هم به دلیل نقض قواعد کرونایی عذرخواهی کرده و البته استعفا به دلیل این نقض قواعد را رد کرد. وی تاکید کرد که همچنان بر مسئله خارج کردن این کشور از بحران کرونا تاکید دارد.
پیش از این رسانه های انگلیسی عکس هایی منتشر کردند که وزیر بهداشت انگلیس را در حال بوسیدن مشاورش نشان می داد. گفته می شود این تصاویر مربوط به 6 ماه می و یازده روز قبل از لغو گسترده قواعد فاصله گذاری در این کشور است. اپوزیسیون انگلیس خواستار تحقیقات در این باره و استعفای این وزیر انگلیسی شده اند.
تشدید محدودیت های سفر کشور مالت علیه انگلیس
کشور مالت هم به دلیل افزایش چشمگیر شمار مبتلایان به کرونا در انگلیس و گسترس ویروس جهش یافته هندی قواعد سفر برای مسافران از این کشور را تمدید می کند.
هشدار مرکل درباره وقوع موج چهارم کرونا
با توجه به شیوع گسترده ویروس جهش یافته هندی "آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان درباره وقوع موج چهارم کرونا در این کشور هشدار داده و اعمال مجدد محدودیت های جدید را رد نکرده است.
وی بعد از نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل تاکید کرد که ما باید همه تلاش خود را برای جلوگیری از موج چهارم کرونا انجام دهیم. وی از توافق کشورهای اروپایی برای همکاری های بیشتر در اعمال محدودیت های سفر از مناطق پر خطر کرونایی خبر داده است.
نتایج یک نظر سنجی هم نشان می دهد که 67 درصد شهروندان آلمانی به دلیل جهش های ویروس کرونا انتظار موج چهارم کرونا را دارند. بر اساس این نظر سنجی 63 درصد شهروندان آلمانی اقدامات ضد کرونایی فعلی را درست ارزیابی می کنند. 16 درصد خواستار تشدید این اقدامات بوده و 19 درصد هم محدودیت های فعلی را اغراق آمیز ارزیابی می کنند.
جدیدترین آمار کرونایی در کشورهای مهم اروپا
بر اساس جدیدترین آمارها در فرانسه در عرض 24 ساعت 2,007به کرونا مبتلا شدهاند و 44 نفر هم بر اثر ابتلا به آن جان خود را از دست دادهاند.
در انگلیس هم در عرض 24 ساعت 16,703 نفر به کرونا مبتلا شدهاند و 21 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان دادهاند.
در ایتالیا هم در عرض 24 ساعت 927نفر به کرونا مبتلا شدهاند و 28 نفر هم بر اثر ابتلا به آن جان دادهاند
در اسپانیا هم بر اساس جدیدترین آمارها در عرض 24 ساعت 4,507 نفر به کرونا مبتلا شده و 18 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان داده اند.
به این ترتیب بر اساس جدیدترین آمارها تا به حال در فرانسه 5,764,329 نفر از آغاز شیوع کرونا به آن مبتلا شدهاند و 110,906 نفر اثر ابتلا به آن جان باختهاند.
در انگلیس هم تاکنون 4,684,572 نفر به کرونا مبتلا شدهاند و 128,048 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان خود را از دست دادهاند.
در ایتالیا هم بر اساس جدیدترین آمارها تا به حال 4,255,700 نفر به کرونا مبتلا شدهاند و 127,362 نفر هم بر اثر ابتلا به آن جان خود را از دست دادهاند.
آمارها نشان میدهد که در اسپانیا هم تا به حال 3,777,539 نفر به کرونا مبتلا شدهاند و 80,766 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان باختهاند.
در آلمان هم تا به حال 3,733,163 نفر به کرونا مبتلا شدهاند و 91,222 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان خود را از دست دادهاند.
انتهای پیام/