ارتقای آب سدها راه نجات استان ایلام از بیآبی/ مسئولان روند اجرای طرح را سرعت بخشند
گروه استانها - در سالهای گذشته کاهش ذخایر آبی، مشکلات جدی در زمینه تامین آب شرب، کشاورزی و غیره ایجاد کرده است؛ بر اساس گفته مسئولان رشد جمعیت، افزایش ساخت و ساز ،کاهش نزولات جوی و... سبب شده شهر ایلام با کمبود ۲۰۰ لیتر در ثانیه آب روبهرو شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام؛ در چند سال اخیر به علت مصرف بیرویه و عدم برنامه مناسب جهت بهرهبرداری از ذخایرآبی، تعداد کثیری از منابع آبی از جمله ذخایر زیرزمینی آب، سدها، قناتها و... خشک یا کم آب شدند که این مهم مشکلات بسیاری را برای مردم در مناطق مختلف کشور پدید آورد.
در استان ایلام نیز کمبود بارشها طی سال گذشته و از سوی دیگر گرمای زود هنگام، سبب کاهش 20 درصد منابع آبی نسبت به سنوات گذشته شده که این امر مشکلات زیادی از جمله قطعی مکرر آب در نقاط مختلف استان، جلوگیری از کشت برخی محصولات کشاورزی، کاهش دامداری و غیره را برای مردم به دنبال داشته است.
احداث طرح ارتقای آب سد ایلام
طی ماههای گذشته عملیات طرح ارتقا آب سد ایلام با هدف تامین آب شرب سالم و پایدار، توزیع عادلانه آب و کاهش معضلات ناشی از کم آبی آغاز شد، که بر اساس گفته کارشناسان تا حد زیادی معضل کم آبی در استان را کاهش میدهد.
با توجه به اینکه احداث این طرح از اهمیت بالایی برای مردم استان برخوردار است، ضروری است از سوی مسئولان مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
مزایا احداث طرح ارتقا آب سد
یزدان خدارحمی کارشناس علوم آب در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: با توجه به اینکه استان ایلام از اقلیم خشک و نیمه خشک برخوردار است ، همواره در معرض کم آبی بوده، به همین علت نیازمند اخذ تدابیری از سوی مسئولان مربوطه و عموم مردم از قبیل ایجاد سد، مهار سیلاب، مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی، صرفه جویی در مصرف منابع آب، جلوگیری از حفر بیرویه چاه و غیره، در راستای حفاظت از منابع آبی است.
وی با بیان اینکه ایجاد و ارتقا آب سد از دیگر اقدامات تاثیرگذار جهت کاهش پیامد ناشی از کم آبی است، افزود: با توجه به توزیع نامناسب زمانی و مکانی بارشها در سطح استان، ارتقا آب سد میتواند موجب نجات یک منطقه از بیآبی و توسعه کشاورزی در آن منطقه شود که این طرح نیازمند توجه از سوی مسئولان مربوطه است.
اهمیت آب در زندگی بشر
وجود آب شرب سالم از ابتدای پیدایش حیات به قدری مهم بوده که تمامی تمدنهای اصلی در نزدیکی رودخانهها شکل گرفته است.
این مهم در حالیست که امرزه با افزایش جمعیت و شیوع ویروس کرونا نیاز مردم به مصرف آب شدت یافته است، از این رو باید جهت رفع بحران کم آبی به ویژه در استانهای با اقلیم گرم و خشک همچون ایلام تلاش شود.
پیشرفت 90 درصدی طرح ارتقا آب سد
نورالله تیموری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: شرکت آب و فاضلاب استان ایلام تمام توان خود را بکار گرفته تا مردم استان طی ماههای آینده با مشکل کمبود آب برای مصارف روزانه خود مواجه نباشند.
مدیر عامل آبفای ایلام افزود: برای رفع بحران کم آبی در ایلام، طرح ارتقا آب سد راهاندازی شد که تا کنون حدود 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
تیموری با بیان اینکه با اجرای طرح مذکور حدود 150 تا 200 لیتر آب در ثانیه به آب شهر ایلام اضافه میشود، افزود: برای اجرای این طرح حدود 320 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است که از محل اعتبارات عمرانی و استانی تامین میشود.
زیان ناشی از کمآبی
بحران کمبود آب بر تمامی حوزهها زیست بشری تاثیر میگذارد که مهاجرت یا رشد منفی روستاها به مناطق شهری از عمدهترین نتایج آن است، بطوریکه تداوم آن سبب نابودی پتانسیلهای تولیدی و اقتصادی در مناطق روستایی و مهاجرت نسل جوان به عنوان اصلیترین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی به شهرها و خالی شدن روستاها از سکنه میشود.
از این رو باید مسئولان و نهادهای مربوط تمام توان خود را جهت رفع بحران کم آبی در استان ایلام به کار گیرند تا در آینده با پیامدهای جبران ناپذیر ناشی از کم آبی در استان مواجه نباشیم.
انتهای پیام/180/ س