فراز و فرود مبارزه با کرونا در ترکیه؛ ویروس دلتا بازگشت به شرایط عادی را مختل می‌کند؟

فراز و فرود مبارزه با کرونا در ترکیه؛ ویروس دلتا بازگشت به شرایط عادی را مختل می‌کند؟

پروفسور امید ساواشچی از اعضای هیات علمی ستاد مبارزه با کرونا در ترکیه، از این موضوع خبر داده که دست کم در ۱۶ استان از ۸۱ استان ترکیه، موارد جهش یافته دلتا مشاهده شده و ۱۳۴ نفر از مبتلایان به این ویروس شناسایی شده‌اند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، در روزها و هفته های اخیر، روند واکسیناسیون در ترکیه شتاب گرفته و میلیون ها شهروند این کشور، در برابر ویروس کرونا واکسینه شده اند. با این حال، در چند روز اخیر، فراز و فرودهایی در آمار مبتلایان مشاهده شده که موجب نگرانی مجدد متخصصین بهداشت شده است.

مقامات سیاسی و اقتصادی ترکیه امیدوارند تا با توجه به فصل طلایی توریسم، این کشور در 3 ماه آتی، پذیرای دست کم 12 میلیون توریست خارجی باشد. اما شواهد نشان می دهد که رسیدن به این هدف مطلوب اقتصادی، پیوند مستقیمی با کنترل روند شیوع ویروس کرونا و مبارزه با آن دارد.

آمارها چه می گویند؟

در چند روزی که پرسنل وزارت بهداشت و درمان ترکیه رکورد بیش از یک میلیون دوز واکسن ر شبانه روز را شکستند، آمار مبتلایان جدید، به کمتر از 5 هزار نفر در 24 ساعت رسیده بود، اما حالا بسیاری از کلانشهرهای ترکیه یک بار دیگر شاهد افزایش مبتلایان و گذر از رقم 5 هزار نفر است.

کشور ترکیه ,

آمارهای جدیدی که فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه در اختیار رسانه ها قرار داده از این قرار است:

شمار تست در 24 ساعت 223 هزار مورد.

شمار مبتلایان جدید در 24 ساعت 5 هزار و 630 نفر.

شمار فوت در 24 ساعت اخیر 56 نفر.

شمار کل تست از آغاز تا امروز 59 میلیون و 668 هزار مورد.

شمار کل مبتلایان از آغاز تا امروز 5 میلیون و 399 هزار نفر.

شمار کل شفایافتگان 5 میلیون و 262 هزار نفر.

بیماران شرایط دشوار 737 نفر.

شمار کل فوت شدگان 49 هزار و 473 نفر.

بنا به اطلاعاتی که وزیر بهداشت ترکیه منتشر کرده، این کشور، از حیث شتاب روند واکسیناسیون کرونا وضعیت مطلوبی دارد و آخرین اطلاعات مربوط به واکسینه شدگان از این قرار است:

کل تعداد واکسن های تزریق شده 46 میلیون و 590 هزار و 23 نفر.

افرادی که دوز اول را دریافت کرده اند: 31 میلیون و 799 هزار و 678 نفر.

افرادی که هر دو دوز را دریافت کرده اند: 14 میلیون و 790 هزار و 345 نفر.

کشور ترکیه ,

جمعیت ترکیه بدون در نظر گرفتن نزدیک به 5 میلیون آواره، پناهجو و تبعه خارجی، 83 میلیون نفر است. با توجه به آمار واکسینه شدگان و نیز با توجه به آمار تعداد واکسن در شبانه روز، می توان گفت تا 2 هفته دیگر، نیمی از کل جمعیت ترکیه، هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت می کنند و از این حیث، وزارت بهداشت این کشور، کارنامه قابل دفاعی دارد.

آمارها نشان می دهد که ترجیح مقامات بهداشتی ترکیه بر این بوده که در کلانشهرها و مناطق توریستی، روند واکسیناسیون سریع تر باشد. بر این اساس آمار دوزهای تزریق شده در چند استان از این قرار است:

استانبول 8 میلیون و 550 هزار دوز.

آنکارا 3 میلیون و 865 هزار دوز.

ازمیر 3 میلیون و 120 هزار دوز.

بورسا 1 میلیون و 808 هزار دوز.

آنتالیا 1 میلیون و 573 هزار دوز.

ترکیه تاکنون از واکسن های چینی، روسی، آلمانی و انگلیسی استفاده کرده و بر اساس اطلاعاتی که در رسانه های این کشور منتشر شده، خرید 50 میلیون دوز واکسن چینی، مهم ترین قرارداد خرید واکسن این کشور بوده و واکسن ملی موسوم به ترکوواکس نیز به فاز آزمایش انسانی رسیده است. البته چهارشنبه نیز وزیر بهداشت ترکیه از قرارداد خرید 120 میلیون دوز واکسن بایون تک خبرداده بود.

ترکیه در 10 روز اخیر، در کنار کشورهایی همچون آمریکا، چین، کانادا، انگلیس، هندوستان، برزیل، آلمان، فرانسه و ایتالیا، در لیگ دسته نخست واکسینه های جهان قرار گرفته است.

کشور ترکیه ,

اعزام گروه های سیار به منظور واکسیناسیون معلولین و سالمندان ناتوان  در منزل، حمایت هنرمندان و نخبگان از واکسیناسیون و انتشار پیام های امیدبخش آنان در توییت وزیر بهداشت و تشکیل تیم های اقناع سالمندان برای واکسن، چند مورد از اقدامات ابتکاری ترکیه برای سرعت دادن به واکسیناسیون در این کشور است.

ترس ترکیه از دلتا

ورژن دلتای ویروس کرونا که برای اولین بار در هندوستان پدید آمد، در سه هفته اخیر، در 80 کشور جهان مشاهده شده است. سازمان جهانی بهداشت که گونه ‌های جهش ‌یافته مهم ویروس کرونا را براساس حروف الفبای یونانی نامگذاری کرده، ورژن یافت شده در هندوستان را دلتا نام نهاده است.

این ویروس در انگلیس و آلمان شیوع زیادی داشته و مواردی از آن در روسیه نیز مشاهده شده است. به همین خاطر، انتشار نوع جهش ‌یافته دلتای ویروس کرونا در این کشورها، برخی از دانشمندان و متخصصین ترکیه را نیز نگران کرده است.

پروفسور امید ساواشچی از اعضای هیات علمی ستاد مبارزه با کرونا در ترکیه، از این موضوع خبر داده که دست کم در 16 استان از 81 استان ترکیه، موارد جهش یافته دلتا مشاهده شده و 134 نفر از مبتلایان به این ویروس شناسایی شده اند.

پروفسور امید ساواشچی معتقد است که برای سبقت گرفتن از دلتا، وزارت بهداشت ترکیه در 4 هفته پیش رو، باید بدون استثنا، هر روز بیش از 1 میلیون واکسن تزریق کند و مدیران بهداشت استانها، اجازه ندهند که ضرباهنگ شتابان واکسیناسیون، به عدد زیر 1 میلیون نفر کاهش پیدا کند.

گردشگران، ویروس می آورند؟

در چند روز گذشته، مقامات وزارت امور خارجه ترکیه توانستند پس از مذاکره با کشورهایی نظیر آلمان، انگلیس و روسیه، رضایت خاطر آنان را برای اعزام توریست ها تامین کنند. در این میان، مهم ترین کشور مشتری گردشگری ترکیه، شهروندان روسیه هستند که در همان روزهای نخست آغاز مجدد پروازها، به طور میانگین، روزانه 14 هزار تن از آنان، به شهر آنتالیای ترکیه سفر کردند.

بازگشت توریست ها، خوشحالی دولت و بخش خصوصی را به دنبال آورد اما در این میان، کم نیستند رسانه ها و کارشناسانی که از این موضوع اظهار نگرانی کرده و معتقدند که در فضای روانی کنونی که ناشی از رکود بازار، کمبود منابع ارزی و مشکلات کوچک و بزرگ بنگاه های اقتصادی دولتی و خصوصی است، نگرش همراه با چشم پوشی و تساهل به سفر اتباع خارجی، می تواند خطرناک باشد.

کشور ترکیه ,

در پایان باید گفت، تامین واکسن و مدیریت روند واکسیناسیون در شهرها و روستاها، اقدام حیاتی و مهمی است. اما با این حال، هنوز هم نقش جوامع بشری و مردم کشورهای مختلف، مهم تر از هر فاکتور دیگری است و در صورتی که به یکباره، کل پرتوکول های بهداشتی و مراعات فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک نادیده گرفته شود، حتی واکسیناسیون گسترده هم نمی تواند به تنهایی موثر باشد.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon