عضو منتخب شورای شهر اصفهان: نباید اصفهان را به چشم یک «بچه‌پولدار» قلمداد کرد

عضو منتخب شورای شهر اصفهان: نباید اصفهان را به چشم یک «بچه‌پولدار» قلمداد کرد

گروه استان‌ها- عضو منتخب شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اهمیت توجه به برنامه‌های اقتصادی شهر اصفهان گفت: نباید اصفهان را به چشم یک «بچه‌پولدار» قلمداد کرد و اداره اقتصادی و فرهنگی شهر، نیازمند برنامه است.

علی صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با اشاره به انتخابات 28 خرداد امسال و حضور پرشور مردم در این انتخابات اظهار داشت: امیدواریم با اعتمادی که هم به دولت آیت الله رئیسی در جایگاه اجرایی کشور و هم منتخبین شوراهای شهر در جای‌جای کشور از جمله شهر اصفهان شد، این نفرات بتوانند پاسخگوی اعتماد مردم باشند، همچنین از زحمات اصحاب رسانه در شکل‌گیری این حضور موثر سپاسگزارم.

وی در پاسخ به این سوال که نقش شورای شهر و شهرداری و اعضای ششمین دوره شورای اسلامی شهر به چه میزان می‌تواند در بخش‌ها و حوزه‌های اقتصادی شهر اصفهان موثر باشد، افزود: شورای شهر از کمیسیون‌های تخصصی تشکیل شده که یکی از آنها حوزه اقتصادی را در کنار دو حوزه دیگر یعنی امور و حقوقی و گردشگری دنبال کرده و موضوعات آن را پیگیری می‌کند.

عضو منتخب شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: 3 رویکرد اصلی را در فضای تبلیغات انتخاباتی دنبال می‌کردم، یکی بحث مسائل اقتصادی و الگوهای اقتصادی که شورای اسلامی شهر اصفهان ‌باید بر مبنای آن اداره شود  و باید به آن توجه داشته باشیم که مسئله تصویب بودجه شهر از مصادیق آن است، رویکرد دوم، حوزه مدیریتی است، که اشاره به مدیریت بخش عمومی دارد، شهرداری به عنوان یک نهادی که نه خصوصی و نه دولتی است به عنوان بخش عمومی شناخته می‌شود و باید الگوهای مدیریتی و نظارتی کارشناسی و علمی برای اداره این بخش وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: رویکرد سوم نیز به رویکردهای فرهنگی و اجتماعی اشاره دارد، مطالبات مردم و نگاه‌هایی که در شهر در این حوزه تعریف می‌شود را دنبال می‌کردیم.

عضو منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهراصفهان، بیان کرد: پیرامون مبحث اقتصادی، اولا با توجه به آنکه اصفهان شهری با حدود 9 هزار و 500 میلیارد تومان بودجه است که این عدد حدود 4 برابر بودجه عمرانی استان اصفهان است، طبیعتاً ما برای هزینه کرد یا بحث تأمین این بودجه نیازمند توجه به الگوهای اقتصادی مدون و مشخص داریم.

وی افزود: تا امروز به نظر می‌رسد ما در دوره‌های اخیر عمدتاً نگاهمان به شهر و مسائل اقتصادی شهر دیدگاهی مهندسی بوده و نهایتاً مسائل حقوقی نیز در کنار آن قرار گرفته و برنامه اقتصادی و اداره و دخل و خرج شهر از کانال تخصصی آن رخ نداده و اداره نشده، کما اینکه تبعاتی نیز به همراه دارد و باعث می‌شود تصمیمات تداخل پیدا کند، پیامدهایی داشته باشد که این پیامدها شاید ظاهر برخی از تصمیمات با یکدیگر هماهنگ است اما پیامدهای آن با یکدیگر متضاد می‌شود و موجب فاصله‌گیری از چشم‌انداز می‌شود و برنامه‌ریزی قبلی در نهایت به نتیجه نمی‌رسد.

صالحی با بیان آنکه ما این گفتمان را در حوزه اقتصادی دنبال می‌کنیم که شهر برای اداره شدن، برای تدبیر امور نیازمند گفتمان اقتصادی مشخص و مدون است، اظهار داشت: در این صورت هم بودجه شهر را می‌توانیم بر مبنای این گفتمان اداره کنیم و هم تعاملمان را با عناصر در صحنه تنظیم کنیم، همچنین بتوانیم ترسیم درستی از وظایف شهرداری داشته باشیم.

وی افزود: هنگامی که گفتمان اقتصادی را در شهر تعریف کنیم طبیعتا مراحل بودجه ریزی ما صرفا با تأیید و تکذیب ظاهری افراد اتفاق نمی‌افتد، یک توجه، دقت نظر و عمق بخشی مناسبی در ردیف هزینه و بودجه و تخصیص‌هایی که اتفاق می‌افتد صورت می‌گیرد.

مردم و بخش خصوصی، دو عنصر اصلی مشارکت‌کننده در حوزه اقتصاد شهری

عضو منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان پیرامون بهره‌گیری از بخش خصوصی در کنار نهاد شهرداری، خاطر نشان کرد: پیرامون مسائل پیامدی، نگاه اقتصادی و گفتمان اقتصادی صحیح می‌تواند رابطه شهرداری را با مردم و بخش خصوصی به عنوان دو عنصر اصلی مشارکت کننده تأمین کند، ما باید پیرامون دیدن مردم و بخش خصوصی شعار ندهیم که آنها را می‌بینیم.

وی افزود: باید برای آن گفتمان و رویکرد عملی داشته باشیم، ضمن مشخص کردن سهم مردم در این گفتمان در عین حال باید بخش خصوصی را همانطور که هست ببینیم و به او میدان دهیم. در این زمینه دیدگاه آن است که اعتماد و ضمانت لازم برای مردم و بخش خصوصی در حوزه اداره اقتصادی شهر به صورت ویژه در نظر گرفته شود، و مرحله سوم نگاه ما در گفتمان اقتصادی در شهر آن است که بتوانیم رویکردهای دقیق و هماهنگی را در حوزه‌های مختلف در کنار هم قرار دهیم، پیامدسنجی و جمع‌بندی درستی در رابطه با تصمیماتی که در این حوزه اتخاذ می‌شود، صورت گیرد.

صالحی گفت: اگر بخواهم جمع‌بندی نسبت به این موضوع داشته باشم، اولا ابزارهایی که در اختیار شورای شهر هست و بحث اقتصادی را دنبال می‌کند باید ذیل این گفتمان باشد، دوما عناصری که در کنار شهرداری در حوزه اقتصادی هستند باید نقششان شفاف و راهکارها مشخص شوند.
وی بیان کرد: از سوی دیگر تصمیماتی که شهرداری می‌گیرد بر مبنای یک الگوی مشخص و مدون گفتمانی از جمله درآمدهای پایدار باشد که بتوانیم برای درآمد پایدار ضمن داشتن گفتمان، راهکارهای عملی داشته باشیم و یک هماهنگی اقتصادی صورت بگیرد تا بودجه عظیمی که در شهر وجود دارد با یک منطق صحیح هزینه شود و بعد براساس همین منطق بتوانیم پاسخگو باشیم که البته باید اهداف را نیز بسنجیم و سنجه‌هایی را تعریف کنیم که بدانیم آیا اهدافمان محقق شده است یا خیر.

بدون حرکت به سمت دستیابی به درآمد پایدار اداره شهر دیگر امکان‌پذیر نیست/ راه‌اندازی استارتاپ تفریح و نشاط

عضو منتخب شورای شهر اصفهان در پاسخ به این سوال که از نظر شما چه میزان ظرفیت برای دستیابی به درآمدهای پایدار در شهر اصفهان موجود است و آیا دستیابی به چنین مبحثی امکان پذیر است یا خیر، اظهار داشت: اگر ما به این سمت حرکت نکنیم دیگر اداره شهر امکان‌پذیر نیست، اگر اکنون بسترها و زیرساخت‌های آن فراهم نیست باید به این نکته توجه داشته باشیم که اگر قرار باشد شهر اصفهان درست اداره شود و در آینده با چالش‌ها و مشکلاتی در حوزه تأمین درآمد روبرو نشویم ناچار به حرکت به این سمت و سو هستیم.

وی گفت: شرایط اقتصادی کشور در برهه کنونی این الزام و این تأکید را به وجود می‌آورد که شهرداری‌ها باید در کنار درآمدهای ناشی از شهرفروشی راهکارهای تازه‌ای را تعریف کنند ضمن آنکه اقتصاد امروز نیز این اولویت را تعیین می‌کند. اول بحث آن است که در ابتدا عزم و همت این مسئله را داشته باشیم؛ یعنی جدای از آنکه چه راهکارهایی می‌تواند در این زمینه وجود داشته باشد این نگاه و این عظم و همیت باید در شورای ششم باشد که هست مبنی بر آنکه سبد درآمدری شهرداری باید متنوع باشد.

شهر اصفهان چگونه اداره شود؟

صالحی با بیان اینکه حالا اینکه بگوییم در کوتاه مدت مثلا می‌توانیم از حدود 40 درصد درآمد شهرفروشی برسانیم به 10 درصد موضوعی غیر واقعی است لاجرم بخشی از اداره شهر از این درآمد است، ادامه داد: با این حال باید این چشم انداز را تعریف کنیم که مثلا در پایان 4 سال دوره ششم شورای اسلامی شهر حداقل 10 درصد از وابستگی بودجه شهرداری به شهر فروشی را کاهش دهیم و یا آنکه سیر کاهشی را برای آن تعریف کنیم. نکته دیگر این است که ما راهکارهای متعددی در این حوزه را دارا هستیم که البته زمانبر است.

وی افزود: باید توجه داشته باشیم که با نظر گرفتن حداقل شوک و ریسک در بدنه اداره شهر، تدریجی به این سمت حرکت کنیم کما آنکه شرایط اقتصادی ما را نسبت به بودجه نفتی لاجرم در مسیری قرار داده است که کاهش وابستگی رخ دهد، فکر می‌کنم ما نیز باید این مسیر را برای شهر اصفهان هم تعریف کنیم.

کاهش وابستگی شهرداری از شهرفروشی

عضو منتخب شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: نخستین راه برای کاهش وابستگی به درآمد از شهر فروشی کنترل و کاهش هزینه‌ها است، ما بدنه‌های سنگین و غیر بهره‌وری در شهرداری داریم که می‌توانیم با مدیریت آن بخشی از هزینه‌هایی که برای جبرانش ناچار به شهرفروشی هستیم را متوقف کنیم.

وی گفت: گام دوم، ما سازمان‌ها و نهادهایی را داریم که می‌توانند خدماتی را به غیر از شهرداری ارائه دهند  ودر عین حال بتوانند به صورت خودگران خود را اداره کنند، که اصطلاحا خودگردانی نظام‌مند و هدفمند می‌گویند و  می‌توان این پروژه را بررسی کرد در عین حال بخش‌هایی همچون ابر مستقلات و بخش‌های مختلف خدماتی و مالکیتی هستند که در اختیار شهرداری‌اند که شهرداری می‌تواند برای تولید قابل توجه از بخش خصوصی برای بهره‌گیری از ابرمستقلات مشارکت گیرد.

صالحی ادامه داد: در حوزه عوارضاتی که در حال وقوع است می‌توانیم بخش‌هایی که مغفول مانده را با یکسری نظارت‌ها شناسایی کنیم، شاید نگاه‌ها اکنون به شهرداری همچون بچه پولداری باشد که به برخی از پول خردها توجهی نمی‌کند اما اگر این پول‌‌ها در کنار یکدیگر قرار گیرند عدد قابل توجهی می‌شود. فکر می‌کنم مغفول ماندن بعضی از بخش‌های عوارضی یا مشارکت بعضی از بخش‌ها در حوزه عوارض و استفاده از نگاه‌های استارتاپی و رویکردهای دانش‌بنیان در پروژه‌های مشترک و در تعریف فرایندهای مشترک شهرداری با نهادهای ثروت‌ساز می‌تواند موجب ایجاد منابع جدید شود و باید خلاقیتمان را در این حوزه ارتقاء دهیم.

استفاده از استارتاپ‌های حوزه تفریح

وی افزود: برای مثال در این خصوص ما به استارتاپ تفریح و نشاط فکر می‌کنیم، اولا ما به مسئله تفریح و نشاط با توجه به هرم سنی که در شهر وجود دارد بسیار نیازمندیم و دوم آنکه این استارتاپ هم اشتغالزایی و هم درآمدزایی را می‌تواند به همراه داشته باشد.

استفاده از بسترهای مبتنی بر وب در حوزه گردشگری

صالحی با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان زیادی در شهرکت علمی-تحقیقاتی اصفهان مستقر هستند که برندهای خیلی خوبی هستند که با بستر مبتنی بر وب می‌توانیم فعالیت‌های ویژه‌ای را رقم زنیم، افزود: این فعالیت‌ها هم مأموریت پشتیبانی شهرداری در حوزه فرهنگی- اجتماعی را کمک و محقق کنند که تصدی گری رخ ندهد و هم آنکه موجب درآمدزایی برای مشاغل خود و شهرداری می‌شود.

وی بیان کرد: همچنین در حوزه اشتغالزایی نیز می‌تواند کمک شایانی به شهر اصفهان بکند. در این زمینه رویکرد اول همیت داشتن نسبت به این مسئله است و رویکرد دوم راهکارهایی وجود دارد که به صورت ویژه خلاقیت و تلاش برای پیدا کردن راه‌های جدید است که باید به عنوان اولویت جدی به آن توجه کرد. به نظر می‌آید در یک دوره چهارساله بتوانیم با توجه به دقت نظری که سایر اعضاء دارند اتفاق خوبی را در این زمینه رقم زنیم.

عضو منتخب شورای اسلامی شهر اصفهان در پاسخ به این سئوال که ارزیابی شما از وضعیت فرهنگی کنونی شهر اصفهان چیست، افزود: سه رویکردی که گفتم و شامل اقتصاد، مدیریت و برنامه‌ریزی و بحث فرهنگی و اجتماعی می‌شود، حد فاصل اقتصاد و فرهنگ به نظر من رویکرد مدیریت و برنامه‌ریزی است، البته ما مسئله اقتصاد اجتماعی را در حوزه اقتصاد داریم که مبحث جدیدی است.

درآمد پایدار و اقتصاد شهری مورد توجه شورای جدید است

وی افزود: این مبحث ریشه‌های درآمد پایدار و کنشگری مردم در سطح اقتصاد شهری و ملی را برای آنکه بتوانند به ارتقاء ظرفیت‌ها کمک کند بر روی آنها دست می‌گذارد و معتقد است که باید یکسری از مالکیت‌ها، فعالیت‌ها و اقدامات توسط حاکمیت‌ها به رسمیت شناخته شود که افراد به جای آنکه بر روی عقبه‌های بزرگ صنعتی و تجاری بخواهند برای کسب درآمد توجه کنند بر توان‌های فردی متمرکز شوند.

صالحی ادامه داد: چکیده بحث اقتصاد اجتماعی آن است که افراد بتوانند دریک شرایط مساعد تعاملی مزیت‌های نسبی و رقابتی‌شان را فعال و تولید ارزش کنند و بعد جمع این موضوعات به اداره شهر و کشور کمک می‌کند. در مسئله مدیریت و برنامه ریزی باید شرایطی را فراهم کنیم که حلقه اقتصاد اجتماعی یا آن نگاه اقتصادی و گفتمان اقتصادی که در شهرداری است و شهرداری می‌تواند زیرساخت‌های برای مشارکت و همراهی مردم و بخش خصوصی فراهم کند در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی پیوند زنیم.

وی خاطرنشان کرد: حدفاصل این موضوع آن است که ما رویکرد و نگاه مدیریتی‌مان را در حوزه شهری برایش چارچوبی تعریف کنیم، مثلا بگوییم براساس  چه الگوواره‌هایی می‌خواهیم شهر را اداره کنیم، اولویت‌هایمان در حوزه مدیریت دولتی در شهر چیست؟ آیا خدمت رسانی است، آیا کسب سود است؟ آیا دیدگاه ما به مردم ارباب رعیتی است؟ یا به مردم نگاهی چون مشتری خدمات داریم.

عضو منتخب شورای اسلامی شهر اصفهان بیان کرد: بخش عمومی و الگوهای جدیدش که متناسب با شهر اسلامی و نگاه مدیریت اسلامی هست باید رابطه شهرداری و مردم را رابطه‌ای خدمتگزار و صاحبان خدمت تعریف کنیم در عین حال که مردم باید در تصمیم‌گیری‌ها شرکت کنند، شهرداری باید در جایگاه خدمتگزار برای ارائه خدمت به مردم قرار گیرد چرا که شهرداری نباید نگاهی سودآور به مردم داشته باشد.

وی افزود: البته اینکه بتواند خودش را اداره کند به این معنا نیست که بخواهیم اداره‌ای آشفته داشته باشیم، شهرداری باید به صورت صحیح اداره شود، نگاهش به بخش خصوصی برای اداره شهر نگاهی رقابتی نباشد چرا که شهرداری باید بخش خصوصی را در کنار خود ببیند.

صالحی ادامه داد: در برنامه‌ریزی ها و نگاه‌های مدیریت شهر باید این دست فاکتورها را به عنوان محور اصلی یعنی نگاه خدمتگزاری مبتنی بر بهره‌وری خدمات، یعنی خدمات بازاریابی شده در نقطه هدفی که واقعا مورد نیاز است بنشیند، اسراف و تبذیر نباشد، مفاسد داخل نباشد، و در عین نداشتن نگاه سودآور دیدگاه خدمت‌رسانی به مردم داشته باشد.

وی بیان کرد: هنگامی که این الگو را در کنار نگاه اقتصادی، اولویت‌های اقتصادی کنونی شهر و مسئله درآمدهای پایدار قرار دهیم آن موقع با ورود الگوهای اقتصادی که توضیح داده شد مبنی برباز گذاشتن عرصه برای مشارکت و فعال شدن بخش خصوصی و عدم رقابت بخش مدیریت دولتی با بخش خصوصی ضمن آنکه صرفا شهرداری خدمت‌گزار است و دیدگاه سودمحور ندارد، لازم نیست که بر حوزه‌ فرهنگی و اجتماعی تصدی‌گری کند چرا که وظیفه ذاتی‌اش نیست و نمی‌تواند این موضوع را به خوبی انجام دهد و نمی‌تواند فعالیت‌های کانون نخبگان مردمی را با همان کیفیت انجام دهد.

عضو منتخب شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: شهرداری در چنین شرایطی باید زیرساخت‌ها را فراهم، عمل پشتیبانی انجام دهد، نخبه‌گزینی و نظارت کند و از سوی دیگر طرح، الگو و اجرا را به خود به مردم بسپارد اما نظارت بر اجرا، چکش‌کاری تخصصی بر طرح‌ها و کارشناسی علمی بر نیازها و نهایتا پشتیبانی باید از سوی شهرداری انجام شود.

در حوزه بانوان با یکسری شعارهای پوپولیستی مواجه هستیم

وی افزود: متأسفانه اصفهان هیچ کدام از الگوواره‌های ذکر شده را دارا نیست، بدین منظور که الگوهای اداره شهر اصفهان روشن و شفاف نیست که البته شاید شفاف باشد و زحمات زیادی برای آن کشیده شده باشد اما اینکه بگوییم اکنون شهرداری دقیقاً براساس چه گفتمانی در حال انجام این کار است، چنین چیزی وجود ندارد.

صالحی با بیان اینکه در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی با آنکه دوسال گذشته با مسئله کرونا مواجه بوده‌ایم، خاطرنشان کرد: من شاهد برنامه روشنی در شرایط فعلی شهر نیستم، یعنی یکسری نگاه‌های کلان مثلاً در حوزه‌ گردشگری واولویت‌های آن وجود دارد و یا آنکه شعار زیست پذیر شدن شهر و شعار میراثی شدن شهر را مطرح می‌کنند اما اگر بگوییم برای کودکان چه دارید نهایتا به جشنواره فیلم کودک محدود می‌شود.

وی افزود: ما به عنوان یک شهروند می‌بینیم که حوزه کودکان به جشنواره کودک محدود می‌شود، در حوزه نوجوانان شاهد برنامه‌ای نیستیم و متأسفانه حوزه بانوان نیز محدود شده‌ است به یکسری شعارهای پوپولیستی که واقعا نیاز بانوان نیست، اکنون بحث نشاط و تفریح و سرزندگی بانوان اصفهانی در چه شرایطی است؟ چه زیرساخت‌هایی را ایجاد کرده‌ایم؟ چندفضای فرهنگی، ورزشی راه اندازی کرده‌ایم؟

سردرگمی جدی در حوزه فرهنگی

عضو منتخب شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه به نظر می‌رسد در حوزه فرهنگی و اجتماعی دچار یک سردرگمی جدی متناسب به اقشار مختلف مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: ما شعارهایی می‌شنویم اما من به عنوان کسی که به لحاظ تخصصی در حوزه مدیریت و هم در حوزه رسانه و در بخش‌های اجرایی مردم فعال هستم معتقدم در عمل برای رده‌های سنی مختلفمان در شهر هیچ اتفاقی صورت نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: مساجد، کانون‌ها و پاتوق‌های فرهنگی ما 4 سال است که در مهجوریت کامل بودند و از دور تولید فرهنگ و تولید محتوا در این مدت توسط مدیریت شهری کنار گذاشته شده‌اند، از خود شهرداری نیز برنامه اجرایی و اقدامات موثری را شاهد نبودیم و بازخوردی را در عرصه میدانی دریافت نکرده‌ایم، مضافا آنکه به نظر می‌رسد تکلیف شهرداری نیز در این حوزه مشخص نیست، آیا می‌خواسته در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی تصدی‌گری انجام دهد یا آنکه از سمن‌ها و گروه‌های مردمی حمایت کند!

صالحی افزود: دوستانی که با این شعار کمک به نهادها و بخش‌های مردمی آمدند، اکنون این توضیح را بدهند این بودجه‌ای که در سالهای گذشته به بخش‌های مردمی تزریق می‌شده و مردم نیز رضایت داشته‌اند در این 4 سال کجا هزینه شده که ما در سطح شهر و در این چندسال نشانه‌های بارز و شاخصی را از تحول فرهنگی و اجتماعی و گفتمان‌سازی فرهنگی نمی‌بینیم.

وی ادامه داد: گزارش عملکرد کمیسیون فرهنگی شورای شهر چیزی که خودشان منتشر کرده‌اند به نظر می‌رسد ضعیف‌ترین گزارش در بین همه کمیسیون‌های تخصصی شورای شهر پنجم بوده است.

صالحی با بیان اینکه عملاً به نظر می‌رسد هیچ برنامه منسجم و مشخصی برای آنکه ما خرده فرهنگ‌های موثر در حوزه فرهنگی اجتماعی را تقویت کنیم موجود نیست، خاطرنشان کرد: البته اخیرا شنیدم در حوزه‌های اجتماعی اتفاقاتی در حال وقوع بوده است اما نتوانسته‌ایم در این 4 سال اولا خرده فرهنگ‌هایی که در راستای فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی بوده را تقویت کنیم و دوما اگر خودمان وارد حوزه تصدی‌گری فرهنگی شدیم خروجی و برنامه مشخصی نیست.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد علی رغم زحماتی که به وقوع پیوسته و دوستان در شورای پنجم با آنکه شعارهایشان از جنس فرهنگی بود اما خودشان نیز به خود منتقد هستند که برای این حوزه برنامه جدی نداشته‌اند و اکنون شاهد شیب نزدیک به صفر در رویدادها و کنشگری فرهنگی در سطح شهر هستیم.

عضو منتخب شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: نگاه من آن است که ما باید این ریل را به شدت اصلاح و تغییر بدهیم، تأثیرگذاری و ضریب نفوذ کانون‌های محلی و کانون‌های مردمی فرهنگی به مراتب از شهرداری هم به لحاظ کیفیت اثرگذاری و ضریب نفوذ بیشتر است که باید این حوزه‌ها به شدت تقویت شوند، شهرداری نیز باید ضمن نظارت بر برنامه‌ این بخش‌ها پشتیابی کند.

وی گفت: در حوزه فرهنگ نه پول‌پاشی و نه تصدی‌گری را موثر می‌دانیم، باید به یک الگوی بینابین دستیابیم که قطعا اگر با بوم مسائل محلات پیش رویم و با معتمدین محلی موضوعات فرهنگی-اجتماعی را دنبال کنیم، مقاومت مردم در پذیرش آموزه‌های فرهنگی-اجتماعی کمتر خواهد شد و ارتباط بهتری برقرار خواهند کرد.

اصلاح زیرساخت‌های فرهنگی اجتماعی شهر به چقدر زمان نیاز دارد

صالحی در پاسخ به این سوال که به نظر شما، چه میزان زمان برای ایجاد زیرساخت‌های لازم حوزه فرهنگی و اجتماعی نیاز است، گفت: مسئله فرهنگ طبیعتاً مسئله‌ای زمانبر است و حوزه فرهنگ و اجتماعی در صورتی که بخواهیم واقعا عملکردی تأثیرگذار داشته باشیم حوزه‌هایی تدریجی هستند و دفعتاً اتفاقی در آن رخ نمی‌دهد اما برای زیرساخت‌ها نخستین اقدامی که باید صورت گیرد مبحث نگرش‌ها است، اگر ما در این زمینه بتوانیم نگرش‌ها و گلوگاه‌های برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری را اصلاح کنیم طبیعتاً ریلی است که اگر در ابتدا تغییر کند در ادامه مسیر نیز تغییر تداوم پیدا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: پیرامون این موضوع نمی‌توان زمان مشخصی را بیان کرد اما به نظرم با یک تحول جدی در حوزه رویکردی هم نسبت به مسئله اقتصادی اجتماعی و نگاه به حضور شهرداری در حوزه فرهنگی و اجتماعی اتفاقات خوبی رقم خواهد بخورد و مهم آن است که بتوانیم در رأس تصمیم‌گیری و در میدان عملیات و اجرا، بتوانیم رویکرد و گفتمان مشترک را ایجاد کنیم، نباید در اتاق‌های خودمان در رابطه با مردم تصمیم‌گیری کنیم.

عضو منتخب شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: باید مسئله مردم را مسئله خود بدانیم و در عین حال بدنه اجرایی و مدیریت شهرداری نیز بتواند با شورای شهر به عنوان سیاستگذار و تصمیم‌گیر به ادبیات مشترکی دست یابد. کار شهرداری در این زمینه بسیار سخت است اما اگر بتوانیم یک تحول رویکردی را در خود شورای شهر به وجود آوریم و بتوانیم با یک زبان مشترکی این مسئله را به مردم و مدیریت شهری در عرصه اجرا منتقل کنیم می‌توانیم خیلی زود نسبت به این مبحث بازخورد بگیریم به شرط آنکه مقاومت جدی در برابر آن شکل نگیرد.

جزئیات فرایند انتخاب شهردار آینده اصفهان

وی در پاسخ به سئوالی درباره آخرین وضعیت انتخاب شهردار آینده اصفهان اضافه کرد: مسئله انتخاب شهردار به عنوان یکی از مهم‌ترین تصمیمات شورای شهر مقدمه‌ای دارد و آن است که به نوعی کار اصلی و عمده شورای شهر در این 4 سال اصلی با این انتخاب انجام می‌شود و ما بقی آن به عهده شهردار و تیم اجرایی ایشان است و بخش نظارت و ریل‌گذاری نیز در دست اعضاء شورای شهر قرار دارد. ما باید اولویت مردمی که ما را منتخب خود قرار داده‌اند را در نظر بگیریم، زبان مشترکی که مردم به ما رأی دادند و حتی حضور پیدا کردند و به تحول رأی داده‌اند باید مشخص شود و به این زبان مشترک دست یابیم در عین حالی که ما از روزی که این انتخاب رخ داده است، منتخب همه مردم هستیم و هم پیام مشارکت کنندگان در انتخابات و هم پیام و مطالبات همه مردم اصفهان باید در این انتخاب در نظر گرفته شود.

صالحی افزود: بدین منظور که اگر شهرداری و شورای شهر با زبان مفاهمه و زبان مشترک در تصمیم‌گیری‌ها نسبت به مردم مواجه نشوند و اقناعی عمل نکنند و نتوانند اکثریت را نسبت به استدلال‌های خودشان همراه کنند، در این صورت شاهد مشارکت مردمی نخواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: پس از همین تصمیم مهم و سایر تصمیم‌ها ما باید نقش مردم را رسیدن به گفتمان مشترک، توجه به مسئله مردم، زبان مفاهمه، همراه سازی مردم را اولویت خود بدانیم، پشت درهای بسته تصمیم‌گیری نکنیم، بر مبنای میثاق‌های از پیش نوشته شده افراد را در حوزه مدیریت شهری وارد نکنیم چرا که همه فرایندها وتصمیم‌گیری‌ها باید شفاف و روشن باشد. من خود از جنس رسانه‌ام، مردم باید در جریان قرار گیرند، نمایش بازی نکنیم، سه ماه آدم‌ها را ببریم و بیاریم و بعد مشخص شویم که قبل از انتخابات پشت درهای بسته میثاق‌ نامه‌ای امضا و شهردار نیز مشخص شده است. اکنون قویا این رفتار را رد می‌کنیم، مردم را خط به خط در جریان تصمیمات قرار می‌دهیم و سعی می‌کنیم یک الگوی تازه را در مسیر انتخاب شهردار رقم زنیم.

عضو منتخب شورای اسلامی شهر اصفهان بیان کرد: چیزی که من پیشنهاد می‌کنم برای آنکه شفافیت صورت گیرد و ما از کار نمایشی و تصمیمات پشت درهای بسته به سمت وزن دادن به مشارکت مردمی رویم باید فرایندی را تعریف کنیم، همانطوری که لیست مجمع نیروهای انقلاب که پیروز قاطع انتخابات ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر بود بر مبنای یک فرایند شفاف صورت گرفت، چرا که تعداد زیادی آمدند خود را عرضه کردند، مصاحبه شدند و در یک فرایند شفاف نهایتا با رأی معتمدین مردم در مجمع نیروهای انقلاب منتخب شدند.

وی بیان کرد: به نظر می‌رسد ما باید این تجربه و این دست فرایند را در انتخاب شهردار تکرار کنیم و حتی با دایره وسیع‌تر یعنی بتوانیم از همه مردم بهره‌گیری داشته باشیم تا بتوانیم به خروجی مورد قبول همه افکار عمومی دستیابیم.

صالحی افزود: همچنین استدلال‌هایی که در انتخاب شهردار استفاده می‌کنیم را باید بتوانیم از آن دفاع کنیم، پیشنهاد من آن است که فرایندی تعریف شود، گزینه‌های پیشنهادی وارد این فرایند شوند، در اینصورت اولویت آن است که ضمن آنکه افراد زیادی در این فرایند مشارکت دارند، فرایند منطقی صورت گیرد و در عین حال استقلال نظر اعضای شورای شهر نیز لحاظ شود. شهرداری با پول مردم اداره می‌شود پس مشارکت مردم باید به اندازه‌ای که در مباحث اقتصادی است به همان اندازه در مسائل تصمیم‌گیری نیز وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: باید فرایندی را تعریف کنیم که شاهد مشارکت مردم، نخبگان و صاحبنظران در آن باشیم و نهایتا با جمع‌بندی نظرات، پیشنهادات و ایده‌هایی که در این مورد بیان می‌شود شورای شهر بتواند با در نظر گرفتن مصلحت‌های موجود و استفاده از همه ظرفیت‌های متناسب با مطالبات مردمی و چالش‌های شهری بتواند انتخاب موثری را داشته باشد.

عضو منتخب شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: بنا بر این است که مردم را در این زمینه معطل نکنیم چرا که ما چه در مورد شرایط کشور و شرایط شهر فرصتی برای هدر دادن نداریم، و من فکر می‌کنم حرکت رو به جلو، تحرک، مردمی بودن و همراه بودن از ویژگی‌های بارز ششمین شورای اسلامی شهر اصفهان است که این ویژگی‌ها کمک می‌کند با کمک مردم فرایندهای مقدماتی برای اداره شهر به سرعت فراهم شود و با کارهای کارشناسی، برنامه‌محور و هماهنگی مطالبات مردم و حضور میدانی بین مردم در روزهای باقی‌مانده تا شروع به کار شورای ششم همه پیش‌بینی‌ها صورت گیرد که در روز اول کار ما نیاز به هیچ پیشینه پژوهی نباشد و کار را با قدرت آغاز کنیم.

انتهای پیام/163/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon