رئیس سازمان بازرسی: ایمنسازی واکسن برکت بیش از ۹۰ درصد است/ برخی تخلفات که منجر به ریزش ۴۵ درصدی بورس شد
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه ایمنیبخشی واکسن برکت بیش از ۹۰ درصد است، گفت: تاکنون مرجع رسمی و قانونی یعنی پزشکی قانونی اعلام نکرده است که شخصی بر اثر تزریق واکسن برکت فوت کرده است.
به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام درویشیان رییس سازمان بازرسی کل کشور در نشست خبری خود با نمایندگان رسانهها که به مناسبت هفته قوه قضائیه برگزار شد، از تشکیل کارگروه ویژه فضای مجازی در سازمان بازرسی کل کشور و همکاری با دادستانی کل و شورای فضای مجازی به دلیل اهمیت این موضوع خبر داد.
وی همچنین درباره نظارت بر تأمین کالاهای اساسی گفت: در خصوص تأمین نهادههای دامی معتقدیم ظرفیت کشور برای تولید نهادهها زیاد است و اعتقاد کارشناسان ما این است که در تولید این نهادهها میتوانیم به خودکفایی برسیم؛ مشکل نهادههای دامی را عدم ترخیص از گمرکات، تأمین نکردن ارز لازم و نیز توزیع نامناسب میدانیم. در این باره هشدارهای متعددی به مسئولان کشور از جمله رئیس جمهور و معاون اول و نیز وزارتهای جهاد کشاورزی و صمت داده شده است.
درویشیان با اشاره به عملکرد نامطلوب بازار بورس گفت: حسب وظیفه قانونی مبنی بر نظارت بر بورس و قوانین و مقررات آن، به بحث بازار بورس ورود کردیم و هشدارهای لازم را به مسئولان ذیربط و ردههای بالای کشور و همچنین وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس ارائه دادیم و علل وضعیت بورس را تشریح کردیم؛ طرحی در سازمان بازرسی کل کشور برای برونرفت بورس از این وضعیت آماده شده که امیدواریم در دولت مردمی مورد توجه قرار بگیرد.
وی با برشمردن برخی تخلفات در بازار بورس از جمله اعطای بیش از 207 هزار میلیارد تومان تسهیلات به کارگزاریها بر خلاف بخشنامه بانک مرکزی متذکر شد: بورس از دی 97 تا دی 98 به اندازه 127 درصد رشد داشت؛ در دوره رشد شتابان از دی 98 تا 19 مرداد 99 این رشد به 477 درصد رسید؛ دوره افت از 20 مرداد 99 شروع شد که تا 7 خرداد 1400 به اندازه 45 درصد افت کرد.
رییس سازمان بازرسی کل کشور درباره اخلال در رأیگیری در برخی شعبههای اخذ رأی در انتخابات 28 خرداد گفت: نظارت بر اینکه کاندیداها و طرفداران از امکانات دولتی و عمومی استفاده نکنند بر عهده سازمان بازرسی است که در این باب نظارتهایی را داشتیم اما نظارت بر انتخابات بر عهده شورای نگهبان است و سازمان بازرسی وظیفهای در این باره ندارد.
وی درباره افزایش گاه به گاه قیمت خودرو هم گفت: خودرو موضوع ملی است و به همین دلیل همکاران ما به آن ورود کردهاند؛ شورای رقابت پیش از این قیمتی را بر اساس شاخصهایی که تعیین کرده بود به شرکتهای خودروساز اعلام کرد که بررسیهای کارشناسی ما حاکی از این بود که اطلاعات داده شده به شورای رقابت دقیق نبود و از افزیش قیمت در آخر سال جلوگیری شد همچنین همکاران ما درباره کیفیت و نیز نحوه توزیع و قرعهکشی فروش آن ورود دارند.
درویشیان در ادامه با اشاره به حادثه آتشسوزی کلینیک سینا اطهر که سال قبل در تهران منجر به درگذشت تعدادی از شهروندان شد، گفت: بلافاصله بعد از آن حادثه بازرس را تعیین کردیم و با پیگیریهای انجام شده کوتاهیها و تقصیرها اعلام شد و دو نفر از شهرداران منطقه یک انفصال دائم و کسر یک سوم حقوق حکم بدوی گرفتند که هنوز رأی قطعی اعلام نشده است؛ این شهردار سابق همان معاون فعلی شهردار است.
وی درباره قرارداد ویلموتس و معرفی متخلفان به مراجع قضائی گفت: سازمان بازرسی گزارش نهایی خود در خصوص قرارداد فدراسیون فوتبال با مارک ویلموتس را به دادسرای عمومی تهران ارائه کرده و در این باره 8 نفر معرفی شدهاند و پرونده در مرحله رسیدگی و دادسرا قرار دارد.
رئیس سازمان بازرس کل کشور در پاسخ به سؤال یک خبرنگار درباره ادعای ایمنی 37 درصدی واکسن برکت و فوت برخی از دریافتکنندگان داوطلب این واکسن گفت: سازمان بازرسی همه مراحل تولید واکسن برکت از صدور مجوزهای کمیته اخلاق و انجام تستهای بالینی سهگانه را پیگیری کرده است؛ اینکه گفته شد ایمنی برکت 37 درصد است قابل قبول نیست و ایمنسازی آن بیش از 90 درصد است؛ درباره فوت دریافتکنندگان هم تاکنون مرجع رسمی و قانونی یعنی پزشکی قانونی اعلام نکرده است که شخصی بر اثر تزریق واکسن برکت فوت کرده است.
انتهای پیام/