آواره شدن هزاران سومالیایی در جریان عملیات ارتش
آواره شدن هزاران سومالیایی در جریان عملیات ارتش علیه گروه تروریستی الشباب، بازگشت مقررات کرونایی به تونس، تشکیل کمیته بینالمللی مبارزه با اعدام در کشورهای عربی از مهمترین حوادث امروز آفریقا به شمار میروند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، یک روزنامه سومالی با اشاره به عملیات ارتش این کشور در اقلیم شبیلی مرکزی ( جنوب غربی سومالی ) نوشت: در این عملیات هزاران نفر از ساکنان روستاهای این منطقه مجبور شدند خانههای خود را ترک کنند.
به نوشته روزنامه «سومالی جدید»، این آوارگان در وضعیت بسیار بدی به سرمیبرند. آنان از دریافت هرگونه کمکهای بشردوستانه محروم هستند، در حالی که به این کمکها به شدت نیازمندند.
مقامات محلی در اقلیم شبیلی گفتهاند: ارتش سومالی با انجام عملیات در این اقلیم توانسته است، بسیاری از مناطق آن را از تصرف عناصر گروه تروریستی الشباب آزاد کند اما درگیری میان دو طرف، پیامدهای خاص خود را به دنبال داشته است که از جمله آنها میتوان به آواره شدن هزاران نفر از ساکنان اقلیم شبیلی اشاره کرد.
دولت موگادیشو و مقامات محلی شبیلی از کشورها و مجامع بینالمللی خواستهاند،کمکهای بشردوستانه خود را در اختیار این پناهندگان قرار دهند.
بازگشت مقررات کرونایی به تونس
با شیوع موج جدیدی از بیماری کرونا در تونس، دولت این کشور مقررات قرنطینه کرونایی را بار دیگر بر تونس حاکم کرد.
دولت تونس با انتشار بیانیهای اعلام کرد: به منظور جلوگیری از شیوع موج جدید بیماری کرونا در کشور از امروز مقررات ممنوعیت رفت و آمد شبانه در سراسر تونس اجراء میشود.
به گزارش رسانههای تونس، در این بیانیه آمده است: تمام شهروندان بایستی از ماسک استفاده و فاصله اجتماعی را رعایت کنند. همچنین تمام رفت و آمدهای شبانه از ساعت 22 تا 5 بامداد ممنوع است و تمام اماکن دولتی و خصوصی باید مقررات قرنطینه کرونایی را رعایت کنند.
از زمانی که ویروس کرونا در تونس شیوع پیدا کرده این چندمین باری است که مقررات قرنطینه سراسری بر این کشور حاکم میشود و این در حالی است که هشام المشیشی نخست وزیر تونس به تازگی به بیماری کرونا مبتلا شده و در حال گذراندن دوره نقاهت است.
تشکیل کمیته مبارره با اعدام
شخصیتهای عربی و بینالمللی کمیته «مبارزه با اعدام در کشورهای عربی » تشکیل دادند که ریاست آن به عهده « منصف مرزوقی » رئیس جمهور سابق تونس است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، در این کمیته، صدها تن از شخصیتهای آمریکایی - اروپایی و عربی شرکت دارند. کمیته مزبور پس از مذاکرات طولانی درباره نبود کمترین میزان عدالت، شفافیت و استقلال قضایی در دادگاههای برخی کشورهای عربی تشکیل شده است.
کمیته بینالمللی مبارزه با اعدام در کشورهای عربی از دولت مصر خواسته است حکم اعدام 12 تن از رهبران جنبش اخوانالمسلمین این کشور را لغو کند.
دادگاه استیناف مصر هفته گذشته حکم اعدام 12 تن از رهبران اخوانالمسلمین این کشور را تائید کرد. رئیس جمهور مصر از زمان صدور این تائیدیه دو هفته فرصت دارد که اجرای این حکم را ابلاغ کند یا در مجازات محکومان تخفیف دهد.
انتهای پیام/