نماینده قزوین در مجلس: ردیف بودجه ملی به باغستان اختصاص می‌یابد / احیای ۱۰۰ چاه‌خانه‌ باغستان در ۴ سال

نماینده قزوین در مجلس: ردیف بودجه ملی به باغستان اختصاص می‌یابد / احیای 100 چاه‌خانه‌ باغستان در 4 سال

گروه استان‌ها- نماینده قزوین آبیک و البرز در مجلس گفت: بنا داریم که یک ردیف پایدار در قانون بودجه کشور را برای احیای باغستان سنتی تعریف کنیم و به زودی جلسه‌ای در این خصوص با ریاست سازمان برنامه و بودجه ترتیب خواهیم داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، فاطمه محمدبیگی عصر امروز در جلسه شورای باغستان که یکی از محلات باغستان سنتی قزوین برگزار شد، اظهار داشت: به لحاظ زیست محیطی اگر باغستان قزوین را حذف کنیم، ریزگردها نه تنها چشم قزوینی‌ها بلکه چشم تهرانی‌ها هم از ریزگردهای قزوین کور خواهد شد. بنابراین باغستان سنتی فقط متعلق به قزوین نیست و به کل کشور ایران تعلق دارد.

وی اضافه کرد: به زعم دوستداران و کارشناسان محیط زیست باغستان سنتی مهمترین عامل حفاظت شهر قزوین و شهرهای اطراف در مقابل سیلاب و ریزگرد است که اساسی‌ترین عنصر اکوسیستم قزوین هم به شمار می‌رود.

محمدبیگی یادآور شد: اگر تهران قلب کشور باشد، قزوین نقش ریه و شش کشور را ایفا می‌کند و بدون شک دشت قزوین نقش ریه منطقه اکوسیستم شمال غرب کشور و همچنین منطقه شلوغ پایتخت و استان‌های پیرامون آن را بازی می‌کند. به همین خاطر وظیفه ما در شورای باغستان قزوین ملی است و فقط محدود به جمعیت شهر یا استان قزوین نمی‌شود.

محمدبیگی با تاکید بر لزوم تلاش همه مدیران و نمایندگان استان برای تخصیص بودجه پایدار ملی برای ساماندهی باغستان ادامه داد: بنابراین بنا داریم که با تعامل بین دولت و مجلس یک ردیف پایدار در قانون بودجه کشور را برای احیا و توسعه باغستان سنتی تعریف کنیم و به زودی جلسه‌ای در این خصوص با ریاست سازمان برنامه و بودجه ترتیب خواهیم داد.

لزوم تشکیل پایگاه بسیج باغداران

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تشکیل پایگاه بسیج باغداران را یک طرح فوق‌العاده برای صیانت از باغستان سنتی دانست و گفت:‌ این پایگاه می‌تواند به عنوان زیرمجموع بسیج کشاورزی استان فعالیت کرده و همچنین بخشی از بودجه‌های محرومیت‌زدایی قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه صاحب‌الامر(عج) هم می‌تواند در قالب پایگاه بسیج باغداران برای احیای باغات سنتی قزوین هزینه شود.

محمدبیگی احیای چاه‌خانه‌های سنتی باغستان را یکی دیگر از طرح‌های راهبردی و راهگشا در حوزه باغستان سنتی برشمرد و افزود: در این حوزه می‌توانیم با یک برنامه‌ریزی 4 ساله 100 چاه‌خانه در محلات باغستان احیا کنیم که برای این منظور می‌توانیم هر سال 25 چاه‌خانه احداث کرده و اعتبار لازم برای این کار را از طریق تسهیلات بانکی حمایتی در اختیار باغداران و باغبانان قرار دهیم.

وی با یادآوری اینکه 75 درصد آب کانال طالقان قبل از رسیدن به باغات هدر می‌رود، ادامه داد: برای حفظ و احیای باغستان باید اقدام کرد و با وجود اهمیتی که باغستان دارد، حقش نیست که این‌گونه در معرض بی‌برنامگی و بی‌توجهی قرار بگیرد.

احداث کانال از رودخانه‌های اطراف برای سیراب کردن باغات

همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هم در ادامه این جلسه با اشاره به اهمیت باغستان در متون تاریخی و ادبی گفت: در اهمیت باغستان همین بس که 1100 سال پیش ناصرخسرو قزوین را با باغستان‌هایش معرفی کرده و بنابرانی باغستان میراث کهنی است که هویت اجتماعی مردم قزوین را رقم می‌زند.

فاطمه خمسه با اشاره به لزوم تغذیه باغستان از رودخانه‌های پیرامون آن اضافه کرد: رودخانه‌های تغذیه‌کننده باغستان حداقل 35 کیلومتر کانال آب دارند که سازمان جهاد کشاورزی می‌تواند 17 کیلومتر کانال از این رودها به باغستان اتصال دهد که می‌تواند منبع آب پایدار باغستان باشد و از این رهگذر بتواند مانند گذشتگان آب باغستان از رودخانه‌های اطراف آن تامین کند.

انتهای پیام/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon