مجلس بودجه ۱۴۰۰ را در جهت محرومیت زدایی اصلاح کرد / بودجه در تعامل مجلس و دولت شکل گرفت
گروه استانها- عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: امسال شورای نگهبان اشکالات و ابهامات بیشتری را به بودجه مصوب مجلس وارد دانست که دلیل آن جهتگیری مجلس در محرومیت زدایی و حمایت از دهکهای پایین جامعه بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، روحالله عباسپور عصر امروز در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان که با حضور کلیه نمایندگان استان قزوین و تمامی مدیران دستگاههای اجرایی در سالن اجتماعات شهید امامی برگزار شد، اظهار داشت: اگر مردم دقت کرده باشند، امسال شورای نگهبان اشکالات و ابهامات بیشتری را به بودجه مصوب مجلس وارد کرده بود که دلیل آن جهتگیری مجلس در حمایت از دهکهای پایین جامعه بود.
وی اضافه کرد: در واقع آنچه که پیشتر در برنامه ششم توسعه در نظر گرفته بودند، خیلی به نفع محرومان نبود و گرایش مجلس در این اصلاح حمایت از بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی، کارگران، کارمندان دولت و محرومان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی نیاز به اقداماتی از سوی مجلس داشت که البته با این اسناد بالادستی چندان همخوانی نداشت.
عباسپور ادامه داد: در نهایت مجلس در بودجه مصوب خود اصرار کرد و این بودجه به کمیسیون تلفیق رفت و آنجا در تعامل ایجادشده با شورای نگهبان قانون اساسی این بودجه در جهت حمایت از محرومات تصویب شد.
وی با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر مصوب شدن قوانینی در مجلس که با ظرفیت اجرایی دولت همخوانی دارند، تصریح کرد: در واقع بودجه 1400 در تعامل و تفاهم مجلس و دولت شکل گرفت و مجلس بودجه 1400 را در تناسب با منافع مردم و توان اجرایی دولت مصوب کرد.
اولویتهای بودجهای در همه نقاط استان یکسان هستند
نماینده بویینزهرا و آوج در مجلس شورای اسلامی آب، راه روستایی، بهینهسازی مصرف آب کشاورزی و جمعآوری آبهای سطحی را جزو مطالبات اصلی نمایندگان استان قزوین از بودجه 1400 برشمرد و گفت: به هر حال دغدغههای بودجهای همه نمایندگان مردم استان در مجلس یکسان است و بین نمایندگان برای تعیین اولویتبندیهای این حوزه تفاهم کامل وجود دارد.
عباسپور همچنین به اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و افزود: این طرح در راستای شعار اصلی انقلاب اسلامی یعنی اجرای عدالت شکل گرفت و مجلس با محدود کردن میزان افزایش حقوق مدیران نجومیبگیر عدالت لازم را در این زمینه صورت داد.
وی ادامه داد: کار بزرگ دیگر مجلس در بوجه سال جاری اعمال قانون 90 درصد حقوق کارکنان دولت برای بازنشستگان کشوری بود که در این رابطه 350 هزار میلیارد تومان به دستگاههای اجرایی تعلق گرفت که از این مقدار فقط 90 هزار میلیارد تومان به بازنشتگان تامین اجتماعی اختصاص یافت که در نهایت 89 هزار میلیارد تومان آن در اختیار کارگران بازنشسته قرار گرفت که منجر به اجرای طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان شد.
دستگاههای اجرایی تا پایان مرداد برای جذب اعتبارات تفاهمنامهها وقت دارند
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان قزوین هم در ادامه این جلسه با اشاره به مهلت تعیینشده از سوی سازمان برنامه و بودجه برای جذب اعتبار تفاهمنامه دستگاههای اجرایی گفت: این مهلت تا پایان مردادماه امسال است و به همین جهت مدیران کل دستگاههای دولتی استان قزوین باید برای نهایی کردن تفاهمنامهها و جذب بودجه این بخش دست بجنبانند.
ابوالفضل یاری همچنین به مغفول ماندن ظرفیت استفاده از اوراق تسویه برای اجرای طرحهای عمرانی در استان قزوین اشاره کرد و افزود: متاسفانه در سال 1399 شهرداریها از این ظرفیت برای پرداخت بدهی و دیون خود به پیمانکاران خیلیکم استفاده کردند و امیدواریم شوراهای ششم شهر در استان قزوین این ظرفیت برای تهاتر بدهی شهرداریها جدی بگیرند.
وی ادامه داد: همچنین توقع ما از دستگاههای عمرانی و اقتصادی این است که در قانون بودجه 1400 بیشتر از ظرفیت قراردادهای فاینانس استفاده کنند و در این زمینه بهتر و بیشتر از ظرفیت سرمایهگذاری خارجی بهره ببرند.
انتهای پیام/ش