مسئولان دولتی باید فکری به حال علوفه دامداران کنند/ خطر کمبود گوشت قرمز در کشور

مسئولان دولتی باید فکری به حال علوفه دامداران کنند / خطر کمبود گوشت قرمز در کشور

گروه استان‌ها ـ عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دامداری دیگر صرفه اقتصادی ندارد و دامداران در حال فروش دام‌های مولد خود هستند، گفت: اگر روال به همین صورت ادامه داشته باشد در آینده نزدیک با کمبود گوشت قرمز مواجه خواهیم شد.

مصطفی طاهری در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در زنجان با اشاره به اینکه کاهش بارندگی‌ها در سطح کشور و استان زنجان سبب شده است مراتع نسبت به هر زمان دیگری از پوشش گیاهی فقیر‌تر شود، اظهار داشت: متأسفانه همین موضوع سبب شده است دامداران در تأمین علوفه مورد نیاز دام از طریق چرا در مرتع با مشکل مواجه شوند.

وی با بیان اینکه در طول ماه‌های اخیر تأمین علوفه و نهاده مورد نیاز دام با فراز و نشیب‌هایی همراه شده است و دامداران اقدام به فروش دام خود می‌کنند، افزود: نکته تأسف‌بار این است که دام‌های مولد و شیرده که در تأمین شیر و گوشت مورد نیاز کشور نقش مستقیم دارند کشتار می‌شوند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه عدم صادرات دام نیز یکی از دلایلی شده است که قیمت دام زنده با افت مواجه باشد، گفت: از سویی دیگر افزایش قیمت علوفه نیز سبب شده است دامداری عملاً صرفه اقتصادی خود را از دست بدهد و دامدار چاره‌ای جز راهی‌سازی دام‌ها به کشتار نداشته باشد، بنابراین این عوامل ضرر و زیان دامداران را در پی دارد اما با ارائه راهکار‌هایی می‌توان این ضرر‌ها را به حداقل رساند.

وی گفت: بنده به وزارت جهاد و وزارت صمت پیشنهاد دادم با ارائه دستورالعملی علاوه بر کمک به دامداران در راستای تأمین نهاده و علوفه مورد نیاز دام‌ها ‌و در نهایت حفظ دام‌های مولد، اقدام به خرید دام‌هایی نمایند که به‌شکل روتین باید وارد کشتار شوند با این اقدام گوشت ذخیره می‌شود و در زمان نیاز و کمبود وارد بازار مصرف می‌شود.

طاهری تأکید کرد: اگر راهکاری برای کمک به دامداران در راستای حفظ دام‌های مولد انجام نگیرد در طول ماه‌های پیش‌ِرو یقیناً کشور با کمبود گوشت قرمز مواجه خواهد شد و وابستگی به واردات گوشت قرمز از سایر کشور‌ها ادامه‌دار خواهد بود در حالی که هم‌اینک می‌توان با ارائه راهکار‌های مناسب به فکر حل مسئله و جبران مسائل بعدی آن بود.

ارز 4200تومانی و گرانفروشی

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در بخشی دیگر با ابراز اینکه "شاهد ارائه فرمول افزایش قیمت‌ها در سطح کشور هستیم"، عنوان کرد: این فرمول در زمینه مرغ و سیمان کاملاً مشهود است، با اینکه در زمان ارائه بودجه گفتیم که ارز 4200 تومان نباید به اقلام اختصاص داده شود اما دوستان دولت عنوان کردند که اگر این اتفاق رخ ندهد قیمت مرغ به 30 هزار تومان می‌رسد، علی‌رغم اینکه ارز 4200 تومان هم به اقلامی همانند مرغ اختصاص یافت اما باز‌ هم مرغ به 30 هزار تومان رسید و در بازار مصرف یافت نمی‌شود.

وی ادامه داد: افراد با به‌کارگرفتن این فرمول سعی می‌کنند عرضه کالاهایی همچون مرغ و سیمان را در بازار به کم‌ترین سطح خود برسانند و با نبود آن در بازار مردم و مسئولان را مجبور به خرید با قیمت بالاتر کنند که این موضوع عواقب و مشکلات بعدی آن را در پی خواهد داشت.

طاهری با تصریح به اینکه قیمت مرغ دولتی مرحله به مرحله افزایش می‌یابد و عرضه به‌شکل قطره‌چکانی انجام می‌گیرد، خاطر‌نشان کرد: این روند حد نهایی ندارد بنابراین باید سریعاً چاره‌ای برای این امور اندیشیده شود.

انتهای پیام/ی+

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon