اهالی روستای "حاجی قشلاق ایجرود" در استان زنجان از روستاهای اطراف آب شرب تهیه میکنند
گروه استانها- حدود یک ماه است که نبود آب شرب در روستای حاجی قشلاق سبب شده تا روستانشینان برای تامین آب مورد نیاز به روستاهای همجوار مراجعه کرده و از آنجا آب تهیه کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، تعدادی از روستاهای این استان در شهرستانهای مختلف در طول سالهای اخیر با تنش آبی مواجه بوده و امسال نیز به دلیل کاهش میزان بارندگیها این مسئله به شدت نمود یافته است به طوری که با شروع فصل گرما مشکل تامین آب شرب تعدادی از روستاهای استان زنجان آغاز شده و روستائیان در تامین این مهم با مشکل مواجه شدهاند.
از یک سو کاهش نزولات جوی و بارندگیها و از سوی دیگر برداشت بیرویه آب، حفر چاههای غیرمجاز و روشهای سنتی آبیاری و همینطور کاشت محصولات پر آببر سبب افت سطح سفرههای آب زیرزمینی شده و علاوه بر ایجاد خسارت در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی و محیط زیست مردم را نیز درگیر در تامین آب شرب کرده است.
با این وجود در روستاهای شهرستان ایجرود نیز مشکل تامین آب شرب تبدیل به یکی از دغدغههای اساسی این روزهای مردم شده و به گرفتاریها و البته گلهمندیهایشان از ارگانهای ذیربط در تامین آب شرب افزوده است. بنا به گفته اهالی روستای "حاجی قشلاق" بخش حلب شهرستان ایجرود قریب به یک ماه است که این روستا هیچگونه آب شرب ندارد و اهالی مجبور هستند برای تامین نیاز آب آشامیدنی خود به روستاهای همجوار مراجعه کرده و از آنجا آب شرب تهیه نمایند.
بنا بر اذعان این روستائیان با اینکه مدتها از مسئولان امر پیگیر رفع این مسئله و تامین آب شرب مورد نیاز روستا بودهاند اما متاسفانه بازخورد مثبتی از ارگانهای ذیربط حاصل نشده و عملا نتیجه مثمر ثمری نیز به دست نیامده است و اهالی روستا همچنان در گرداب بیتدبیری و چالش عدم تامین آب شرب ماندهاند.
اما سوال اهالی این است که چرا مسئولان امر راهکاری برای رفع این مشکل و تامین آب شرب این روستا ندارند؟ مردم روستا تا چه زمانی باید آب مورد نیاز خود را از روستاهای اطراف تهیه کنند؟ چرا مسئولان مربوطه و ارگانهای ذیربط پاسخگوی مطالبه روستانشینان در راستای رفع مسائل تامین آب شرب نیستند؟
علیرضا جز قاسمی مدیر عامل آب و فاضلاب استان زنجان در گفتوگو با تسنیم با اشاره به اینکه یکی از چالشهای اساسی که در استان داریم بحث تامین آب در روستاها است، گفت: با وجود خشکسالی و کمآبی موجود تمام تلاش را به کار گرفتهایم تا با قطعی آب حداقل در سطح شهرها در استان مواجه نشویم.
وی گفت: در سال گذشته آبیاری سیار به روستاهای استان انجام نشد اما امسال با شرایط موجود پیشبینی میشود 36 روستا نیازمند آبیاری با تانکر باشند چرا که منابع پایدار تامین کننده آب در این روستاها موجود نیست. با این حال با بضاعتی که در سال گذشته این شرکت داشت سه دستگاه تانکر در ابهر، خدابنده و زنجان برای این امر تهیه شد اما با دستگاههای مختلف در حال رایزنی هستیم تا مشکل تامین تانکر را رفع نماییم.
علاوه بر این بنا به گفته علیمحمد نادرخانی، معاون بهرهبرداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب استان زنجان نیز در تابستان جاری 122 روستای استان مشکل تامین آب شرب دارند و با توجه به اینکه منبع تامین آب در این روستاها چشمه و قنات است روزانه 15 ساعت از آب شرب بهرهمند خواهند شد.
بحران آبی در شهرستان ایجرود
بابالله فتحی، فرماندار شهرستان ایجرود در گفتوگو با تسنیم ضمن اشاره به دلایل کمآبی و وجود مشکلات تامین آب شرب در روستاهای این شهرستان اظهار داشت: متاسفانه مشکل عدم تامین آب شرب تنها مختص امسال و فقط یک روستا نیست چرا که اکثر روستاهای شهرستان ایجرود با کمبود آب مواجه هستند و این مسئله همهساله در حال تکرار است و امسال به دلیل خشکسالی سریعتر خود را نشان داده است.
وی با بیان اینکه اکثر روستاها منابع پایدار تامین آب ندارند و وابسته به رودخانه، قنات و چاهها هستند گفت: با افزایش دمای هوا، افزایش میزان برداشت و سایر عوامل در نهایت آب چشمه و قناتها خشک شده و تامین آب شرب با مشکل مواجه شده است.
فرماندار شهرستان ایجرود با بیان اینکه عدم دسترسی به آب شرب در طول سالهای گذشته بیشتر در ماههای مرداد و شهریور رخ میداد و برای روستانشینان نگران کننده بود، گفت: امسال با شرایط بارندگی و خشکسالی حادث شده دو ماه زودتر این دغدغه سبب نگرانی در بین مردم شده و البته مشکلاتی را در تامین آب از سایر روستاها نیز برای مردم ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه مشکل تامین آب در روستای حاجی قشلاق نیز مورد بررسی و ارائه راهکار قرار خواهد گرفت، عنوان کرد: شرکت آب و فاضلاب باید با همتی مضاعف در پی رفع مشکلات بیآبی مردم باشد و در صورت لزوم اقدام به آبیاری سیار به روستانشینان نماید.
با تمام اینها باید ذکر کرد، مشکلات تامین آب شرب تنها مختص یک روستا و یک شهرستان نبوده و متاسفانه چندین سال است که این مشکل در استان زنجان مطرح و گاه و بیگاه اسامی برخی از روستاها به دلیل ایجاد مشکلات فراوان برای ساکنانش رسانهای شده است و امیدواریم مسئولان مربوطه با توجه به انتشار این اخبار نسبت به بهبود شرایط و رفع مشکلات موجود گامهای موثری بردارند.
انتهای پیام/ی