ظرفیتهای فرهنگی توانایی ایجاد توسعه پایدار اصفهان را دارد
گروه استانها- منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه اصفهان باید شهر «فرهنگ» و «معنویت» باشد، گفت: دغدغه من آسیبهایی است که مردم در شهرداری میبینند چرا که کار کردن با شهرداری بسیار سخت شده و باید این موضوع اصلاح شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، رسول میرباقری با حضور در دفتر خبرگزاری و در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان پیرامون دغدغههای خود برای حضور در شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار داشت: دغدغههای من برای حضور در شورای اسلامی شهر اصفهان بسیار است، اما محور آنها مسائل فرهنگی و معنوی شهر است.
وی افزود: احساس میکنم شهر از نظر زیرساختها و عمرانی مسیری را طی کرده است و زحماتی در این زمینه کشیده شده است ولی آنگونه که باید و شاید در مباحث معنوی و فرهنگی دقت نشده است. در شهری که روزی مرکز تشیع جهان بوده و حوزه علمیه آن سرامد جهان بوده است، باید معنویت و معارف دینی و اهل بیتی بیشتر مشخص باشد.
هنوز هم به میراث اصفهان افتخار میکنیم
منتخب مردم در شورای شهر بیان کرد: ما در اصفهان فضاهایی مانند میدان امام و مسجد جامع را با معماری اسلامی داریم. شهر اصفهان به گونهای بوده که مسجد درکنار بازار، بازار در کنار تفریح و همه در اطراف میدان امام طراحی شده است و ما بعد از چند صد سال به چنین میراثی افتخار میکنیم.
وی تصریح کرد: آیا ما نیز شهرمان را همین گونه در این 40 سال گسترش دادیم؟ آیا واقعا پا به پای قدکشیدن ساختمانها از نظر معنوی هم مساجد ما رشد کردند؟ برخی از مناطق چند صد واحد مسکونی ساخته شده ولی یک مسجد برای آن در نظر گرفته نشده است. در صورتی که اگر قبل از بنا شدن ساختمانها دغدغه فرهنگ وجود داشت حداقل جانمایی برای ساخت مسجد در آینده توسط خود مردم صورت میگرفت.
میرباقری درباره علت حضور در شورای شهر گفت: من ابتدا دغدغه دینی و فرهنگی دارم و احساس کردم هیئات مذهبی باید نمایندهای از طرف خود در شورا داشته باشند.
افراد متخصص باید در حوزه فرهنگ شهر وارد شوند
وی درخصوص مسائل فرهنگی شهر ادامه داد: در بسیاری از جاها افرادی که تخصص نداشتند، متصدی فرهنگی برنامهها شدند. از نظر من کسی میتواند یک فرهنگسرا را اداره کند که در گذشته یک کانون فرهنکی فعال داشته باشد. فردی که 20 سال با دست خالی بدون بودجه و نیرو در محلهای فعالیت فرهنگی انجام داده، اگر مکانی به همراه بودجه و نیرو داشته باشد، چقدر میتواند موثر باشد.
منتخب مردم در شورای شهر با بیان اینکه کار فرهنگی کارمندی و ساعتی نیست، خاطرنشان کرد: دغدغه و فکر در این خصوص اهمیت دارد. به عنوان مثال حاج قاسم شبانهروز تمام و فکر و ذکرش برنامه و کارش بود، البته زحمات دوستان را نادیده نمیگیرم در پی نفی دیگران نیستیم. ما به دنبال اثبات خود هستیم قطعا کارهای ما هم ایراداتی دارد و در آینده ما را نقد میکنند.
ضرورت کاهش آسیبهای مردم در شهرداری
وی در خصوص دیگر دغدغه خود اظهار داشت: دغدغه دیگر من آسیبهایی است که مردم در شهرداری میبینند و کار کردن با شهرداری بسیار سخت شده که این موضوع باید برطرف شود.
میرباقری با بیان اینکه شفافیت و سرعت در شهرداری باید بالا برود، افزود: اگر کارهای اداری به موقع انجام شود و مردم مجبور به مراجعات مکرر نباشند لزومی ندارد کاری به واسطه سپرده شود. البته کرونا هم آنگونه که باید و شاید باعث تقویت مدیریت الکترونیکی نشده است. اگر شفافیت باشد بسیاری از این واسطهگریها حذف میشود.
شناسایی مدیران جهادی و فرهنگی
وی با بیان اینکه از رویکردهای ما شناسایی مدیران جهادی و فرهنگی است، تصریح کرد: در همه محلهها جوانهای جهادی و انقلابی وجود دارند. من معتقدم که قبل از انتخاب افراد براساس برنامههای ارائه شده، بایستی رزومه و سوابق آنها در گذشته بررسی گردد. باید رزومه افراد بررسی شود بسیاری از افراد در انتخابات شعار هایی میدهند و بعد به آن عمل نمیکنند. باید مدیران فرهنگی اثرگذار را شناسایی و امور را به آنها بسپاریم.
امور شهرداری باید برونسپاری شوند
منتخب مردم در شورای شهر با اشاره به برون سپاری امور بیان کرد: رویکرد دیگر استفاده از گروههای تحقیقاتی است ما گروههای فکری داریم که مشکلات را رصد کرده و راهکار ارائه میدهند. از مشکلات ما میدان ندادن به جوانان است. جوانها در اول انقلاب رشد میکردند اما در حال حاضر اعتماد سپردن مسئولیت به جوانان وجود ندارد.
وی تصریح کرد: از برنامههای من حضور در محلهها و جانمایی کردن مراکز فرهنگی و معنوی است، که زمینی در این خصوص درنظر گرفته شود و قراردادی بسته شود تا مراحل بعدی انجام شود.
میرباقری گفت: از برنامههای دیگر، تربیت و شناسایی مدیران فرهنگی است. برخی خودبهخود پتانسیل مدیریت فرهنگی دارند و در برخی موارد رشد یک نفر میتواند تحول در شهر ایجاد کند.
جزئیات فرایند انتخاب شهردار آینده اصفهان
وی درخصوص پاسخ به این سوال که آیا فرایندی برای انتخاب شهردار تعریف شده، گفت: فرایندهایی صحبت شده ولی هنوز به قطعیت نرسیدهایم. من در این زمینه از افرادی را که احساس میکردم صاحبنظر هستند، ایدهها را دریافت میکنم.
منتخب مردم در شورای شهر در باره انتخاب شهردار خاطرنشان کرد: در حال حاضر مدیرانی داریم که شهر را اداره میکنند ولی آیا میتوانیم مدیری را انتخاب کنیم که ریلگذاری جدیدی داشته باشد؟ و به گونهای برنامهریزی کند که آسیبهای گذشته نباشد و قوتهایی هم به موارد قبل اضافه شود؟
وی ادامه داد: شهردار باید در ابتدا مدیر موفقی باشد. اگر شهردار جوهره مدیریتی بالایی داشته باشد میتواند در خصوص تخصصهای دیگر مشاور بگیرد. دوم باید دغدغه فرهنگی و دینی داشته باشد. اگر بتوانیم مدیری را انتخاب کنیم که مدیر قوی باشد و در مرحله بعد دغدغه فرهنگی و عمرانی داشته باشد متعالی است. شهرداری که علاوه بر تخصص عمرانی، دغدغه فرهنگی و معنوی شهر را دارد سبب رشد دوبال عمرانی و معنوی شهر میشود.
میرباقری افزود: شهردار خوب 3 ویژگی باید داشته باشد. مدیریت بالا، دغدغه فرهنگی ومعنوی و تخصص در حوزه عمران و زیرساختی شهر را داشته باشد.
شناسایی ظرفیتهای فرهنگی و رسیدن به توسعه پایدار
وی در پاسخ به سوال خبرنگار درخصوص شناسایی ظرفیتهای فرهنگی ورسیدن به توسعه پایدار گفت: فرصتهای زیادی در شهر وجود دارد که یکی از مهمترین آنها گردشگری است. دیگری شرکتهای دانش بنیان است. همه اینها درامدهای پایداری برای شهر ایجاد میکند. فقط نیاز هست در این موارد مشاورههایی دریافت شود.
منتخب مردم در شورای شهر در خصوص تمایل به رسیدن به سمت ریاست شورا خاطرنشان کرد: با توجه به نیازهای شهر و وجود افرادی با تجربه بیشتر در زمینه فرهنگی و ادراه شهر در شورا ترجیح میدهم که از افراد با تجربهتر استفاده شود. همچنین ترجیح میدهم با توجه به تحصیلات و تجربه در کمیسیونهای فرهنگی و در مرحله بعد در کمیسیون عمران باشم.
وی در خصوص تغییر و تحولات در مدیران شهرداری اظهار داشت: به اعتقاد من کنار گذاشتن مدیری که کارش را خوب انجام داده جفا است هرچند که در موضوعات سیاسی با من هم عقیده نباشد. مهم مهارت در امور و انجام امو ربه نحو احسنت است. برای این افراد هزینه شده است.
افراد انقلابی بدنه شهرداری شناسایی میشوند
میرباقری ادامه داد: در حال حاضر هم در بدنه شهرداری افراد انقلابی کم نداریم. در سرشاخهها باید بیشتر دغدغه معنوی و فرهنگی داشته باشند . شاید لازم باشد در سرشاخهها تغییراتی باشد ولی لایههای بعدی که خوب به وظیفه خود عمل میکند ضرورتی برای تغییر وجود ندارد.
وی در خصوص همزمانی تفریح و نشاط و رعایت موازین انقلابی واسلامی درشهر ادامه داد: ما باید اعتدال داشته باشیم. برخی افراط و تفریط میکنند باید مانندحاج قاسم مردم را از خود بدانیم. برای نشاط آنها برنامه داشته باشیم و چه بهتر که در این میان جذب هم داشته باشیم.
منتخب مردم در شورای شهر خاطرنشان کرد: ما دست نیاز به سوی همه افراد داری ایده دراز میکنیم. چه کسانی که کاندیدا شدند یا نشدند، انقلابیها و یا غیر انقلابیها وهرکسی که قلبش برای اصفهان میتپد تا در شورا همفکری شود و کاری که نافع باشد انجام شود.
انتهای پیام/163/ ت