پروژههای آبشیرینکن در شهرها و روستاهای استان بوشهر وارد مدار میشود
گروه استانها - درحالی که مردم شهرها و روستاهای استان بوشهر تابستان گرم و طاقتفرسا با بحران کم آبی پشت سر میگذارند که پروژههای شیرینسازی آب دریا در حال اجرا است و امسال به ظرفیت ۵۰ هزار مترمکعب وارد مدار تولید میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازبوشهر، یکی از مشکلات تاریخی استان بوشهر در همه فصول و ایام تأمین آب آشامیدنی است که این دغدغه به بیش از یک قرن میرسد.
مصرف آب آشامیدنی که در فصل گرما افزایش مییابد در تابستان بر مشکلات مردم استان بوشهر میافزاید بهگونهای که کاهش بارش باران در فصل زمستان سال قبل بر میزان آبدهی منابع تأمین آب استان بوشهر اثر گذاشته است.
بارش باران در فصل زمستان گذشته نسبت به پارسال بیش از 50 درصد کاهش داشته است و این مهم تأمین آب آشامیدنی استان بوشهر را با مشکلات عدیدهای مواجه کرده است.
برخی نقاط استان بوشهر به شدت در تأمین آب در وضعیت بحرانی قرار دارند
اکنون شهرها و روستاهای استان بوشهر با مشکل جدی تأمین آب مواجه هستند که نوبتبندی توزیع آب بر اساس جدول تعیین شده مورد توجه قرار دارد و این درحالی است برخی نقاط استان بوشهر به شدت در تأمین آب در وضعیت بحرانی قرار دارند.
مشکلات تأمین آب آشامیدنی در نوار ساحلی تنگستان، عسلویه و شهرستان جم بیشتر است و مردم این مناطق با این مشکلات دست و پنجه نرم میکنند.
بیش از 85 درصد منابع تأمین آب آشامیدنی استان بوشهر در خارج از استان قرار دارد
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر منابع تأمین آب آشامیدنی در دیگر استانها قرار دارد که با خطوط طولانی انتقال به شبکههای آبرسانی متصل میشود.
عبدالحمید حمزهپور با بیان اینکه بیش از 85 درصد منابع تأمین آب آشامیدنی استان بوشهر در 2 استان کهگیلویه و بویراحمد و فارس قرار دارد گفت: 15 درصد منابع آب آشامیدنی استان بوشهر از طریق چاهها و آبشیرینکنها تولید و تأمین میشود.
وی با بیان اینکه تنها راه گذر از وضعیت بحران کم آبی مدیریت مصرف آب است تأکید کرد: شرکت آب و فاضلاب تنها مسئول تأمین کننده مردم در شهرها و روستاها است و هیچ مسئولیتی برای تأمین آب دام و اراضی کشاورزی، خانه باغ و باغ ویلا ندارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه بدون هیچ اغماض انشعاب آب غیرمجاز، خانه باغ و باغ ویلا قطع میشود گفت: این مهم در اولویت برنامههای شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر قرار گرفته است و تاکنون بیش از 3 هزار انشعاب آب غیرمجاز قطع شده است.
حمزهپور با اشاره به اجرا طرحهای تولید آب با ظرفیت خلیجفارس تصریح کرد: یکی از راهکارهای مهم ایجاد منابع تأمین آب آشامیدنی شیرینسازی آب دریا است که در این زمینه با همکاری بخش خصوصی پروژههای آبشیرینکن در شهرها و روستاهای استان بوشهر اجرایی شده است.
بیش از 40 هزار مترمکعب آب تولیدی از آبشیرینکنها وارد مدار بهرهبرداری شد
وی ظرفیت صدور مجوز برای اجرا طرحهای آبشیرینکن در استان بوشهر را 150 هزار مترمکعب دانست و خاطر نشان کرد: در این بخش تاکنون بیش از 40 هزار مترمکعب آب وارد مدار بهرهبرداری شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر میزان سرمایهگذاری اجرا پروژههای آبشیرینکن را افزون بر یکهزار میلیارد تومان در استان دانست و بیان کرد: با برنامهریزی انجام شده امسال به حجم تولید 50 هزار مترمکعب آب از پروژههای یاد شده وارد مدار تولید میشود که بخشی از آنها در فصل گرم تابستان افتتاح میشود.
حمزهپور افزایش ظرفیت پروژههای آبشیرینکن بوشهر و کنگان را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: ظرفیت این پروژهها که 20 هزار مترمکعب بود با تدابیر اندیشیده شده و تعامل و همکاری وزارت نیرو و شرکت مهندسی آب و فاضلاب در مجموع از 20 هزار به بیش از 35 هزار مترمکعب افزایش یافت که با وارد مدار شدن پروژههای در دست اجرا مشکل دیرینه استان بوشهر در تأمین آب آشامیدنی برطرف میشود.
مصرف آب مشترکان بوشهری 28 درصد فراتر از میانگین کشوری است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر از افزایش مصرف آب در استان خبر داد و افزود: براساس آخرین ارزیابیهای صورت گرفته مصرف آب مشترکان این استان 28 درصد بالاتر از میانگین کشوری است که در صورت تداوم این روند نسبت به خدشه در تأمین آب پایدار مشترکان هشدار داده میشود
حمزهپور با ابراز نگرانی از آمار افزایش مصرف بیرویه آب در استان اظهار داشت: با توجه به شرایط خاص آب و هوایی استان بوشهر از مشترکان آب در شهرها و روستاهای استان تقاضا میشود با هدف کمک به روند درمان بیماران کرونایی در قرنطینه و تأمین آب پایدار با نگرش و نگاهی نو به مصرف آب توجه کنند.
وی با اشاره به کاهش منابع تأمین آب استان بوشهر به سبب کاهش بارش باران بیان کرد: بخش عمدهای از آب آشامیدنی استان بوشهر از استانهای همجوار تأمین میشود که با کاهش شدید بارش باران این منابع نیز با تهدید جدی مواجه هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه تلاش کارکنان این شرکت برای تأمین آب در فصل تابستان شبانهروزی است تأکید کرد: تلاش میشود با استفاده از توانمندیها، تأمین و توزیع آب را با حداقل مشکل پشت سر بگذاریم.
مشترکان مصرف آب را مدیریت و صرفهجویی کنند
حمزهپور باتأکید بر مدیریت مصرف آب برای گذر از تابستان و جلوگیری از بحران و تنش آبی در شهرها و روستاها بیان کرد: با توجه به کاهش بارندگیها و افت تولید آب از چاهها و منابع زیرزمینی و افزایش مصرف آب، لازم است مشترکان آب در شهرها و روستاها ضمن مدیریت مصرف آب، انشعابات غیرمجاز را شناسایی و اطلاعرسانی کنند تا با آنان برخورد شود.
وی افزود: در صورتی میتوانیم تابستان بدون بحران و تنش پشت سر بگذاریم که مشترکان آب فرهنگ مدیریت مصرف را در دستور کار قرار دهند و صرفهجویی کنند.
بر اساس این گزارش در روزهای گذشته در برخی ساعات دمای هوا به 40 تا 50 درجه سانتیگراد در شهرهای مختلف استان بوشهر رسیده و این مسئله خود نیاز مردم به آب را دوچندان کرده است.
با توجه به دمای گرم هوای استان و افزایش میزان مصرف آب اگر مشترکان مصرف آب را مدیریت و صرفهجویی نکنند ، بروز تنش و بحران آب آشامیدنی افزایش مییابد که تنها راه آن همکاری مردم در همه اقشار جامعه است.
انتهای پیام/190/ ت