یک مؤسسه بینالمللی پیشبینی کرد؛ دستاورد "تقریباً هیچ" اقتصاد ایران از احیای برجام
مؤسسه بینالمللی دارایی (IIF) طی گزارشی اعلام کرد احیای برجام دستاورد چندانی برای اقتصاد ایران نخواهد داشت و با وجود بازگشت آمریکا به توافق هستهای رشد اقتصادی ایران در حد بسیار پایینی خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، بر اساس اعلام مؤسسه بینالمللی دارایی (IIF)، در صورت احیای توافق هستهای ایران و شش قدرت جهانی در سال 2015 و بازگشت آمریکا به این قرارداد، بهبود چشمگیری نصیب ایران نخواهد شد و رشد اقتصادی در حد بسیار پایینی خواهد بود.
این مؤسسه در گزارش خود تأکید کرد که پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری ایران، مذاکرات هستهای را از بین نخواهد برد اما ایالات متحده ممکن است در گسترش دامنه این توافق با مشکل روبهرو شود.
در این گزارش آمده است: نتیجه احتمالی مذاکرات برجام بازگشت به توافقنامه سال 2015 است که بسیاری از تحریمها را حفظ میکند، چنین توافقی میتواند همچنان مانع سرمایهگذاری قابل توجه شرکتهای غربی در ایران باشد و رشد چشمگیر اقتصاد این کشور را بعید کند.
ایران و ایالات متحده از ماه آوریل در حال مذاکرات غیرمستقیم برای احیای توافق هستهای هستند که دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا در سال 2018 آن را رها کرد و دوباره تحریمها را اعمال کرد.
بر اساس این گزارش، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در تلاش است این پیمان هستهای را احیا کند و سپس آن را به موضوعات دیگر بسط دهد تا محدودیتهای بیشتری در برنامههای هستهای و موشکهای بالستیک ایران ایجاد و همچنین فعالیتهای منطقهای این کشور را نیز محدود کند.
ایران مذاکره در مورد توافق گستردهتر را رد کرده است.
تحت تأثیر تحریمهای ایالات متحده و همهگیری کرونا، اقتصاد ایران با نرخ بیکاری و تورم بالا دست و پنجه نرم میکند.
مؤسسه بینالمللی دارایی در گزارش خود نوشت: در صورت وجود یک توافق هستهای جدید جامع که فراتر از بازگشت به شرایط سال 2015 باشد، ایران شاهد رشد تولید ناخالص داخلی 4.3 درصد در سال جاری و سپس بهترتیب 5.9 درصد و 5.8 درصد در سالهای 2022 و 2023 خواهد بود.
بهگفته این مؤسسه، اگر تنها بازگشت به شرایط توافق سال 2015 رخ دهد، تولید ناخالص داخلی واقعی ایران میتواند 3.5 درصد در سال جاری و بهترتیب 4.1 و 3.8 درصد در سالهای 2022 و 2023 رشد کند.
انتهای پیام/+