بهره برداری از یک پروژه نیمه‌تمام در روزهای پایانی دولت دوازدهم؛ آیا زمان افتتاح جاده سنندج- مریوان رسیده است؟

بهره برداری از یک پروژه نیمه‌تمام در روزهای پایانی دولت دوازدهم؛ آیا زمان افتتاح جاده سنندج- مریوان رسیده است؟

گروه استان‌ها - پروژه جاده جدید سنندج-مریوان در حالی پس از گذشت ۱۸ سال به اتمام نرسیده که قرار است فردا به صورت ناتمام به بهره‌برداری برسد تا در این روزهای پایانی عمر دولت، جزو عملکرد دولتمردان تدبیر ثبت شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  سنندج ، عملیات ساخت جاده جدید سنندج-مریوان از سال 82 آغاز شده و به گفته نماینده سابق مردم شهرستان‌های مریوان و سروآباد در مجلس قرار است این پروژه پس از گذشت 18 سال، فردا به صورت نیمه‌تمام به بهره‌برداری برسد تا بلکه جزو کارنامه دولت تدبیر ثبت شود!

طول پروژه جاده جدید سنندج - مریوان (واریانت تیژتیژ - گاران) 52 کیلومتر و عرض جاده 10 متر است و در 6 قطعه اجرا شده و در طول مسیر سه تونل همرو با یک‌هزار و 326 متر، تونل گزردره با 355 متر و تونل باغان یک‌هزار و 940 متر است.

به گفته مسئولان، برای اجرای این پروژه حدود 700 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است که با احتساب مطالبات پیمانکاران، مشاوران و سایر اقدامات لازم در این مسیر به یکهزار میلیارد تومان می‌رسد. 

عرفان مرادی، مدیرکل راه و شهرسازی استان کردستان با ابراز خرسندی از اتمام جاده سنندج-مریوان، "کاهش مسیر سنندج-مریوان از 125 کیلومتر به ,100 کیلومتر، ارتقای مشخصات هندسی و افزایش ظرفیت ترافیکی و ایمنی مسیر، کاهش مصرف سوخت و استهلاک وسایل نقلیه، کاهش تصادفات جاده‌ای و تلفات ناشی از آن؛ توسعه اقتصادی، توسعه توریسم و تجارت مرزی" را از جمله مزایای بهره‌برداری از این پروژه خوانده است.

وی در حالی از افتتاح جاده جدید سنندج-مریوان در روز سه‌شنبه هفته جاری با حضور محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی خبر داده که منصور مرادی نماینده سابق مردم شهرستان‌های سروآباد و مریوان در مجلس شورای اسلامی در تماس تلفنی با خبرنگار تسنیم مدعی شده که این مسیر هنوز به اتمام نرسیده است.

وی افزود: طول پروژه جاده جدید سنندج - مریوان (واریانت تیژتیژ - گاران) 52 کیلومتر بوده که قبل از دوران نمایندگی بنده در دوره قبل؛ پس از 14 سال 40درصد پیشرفت فیزیکی داشت، 50 میلیارد تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته شده بود و 15 میلیارد تومان نیز بدهی داشت.

نماینده سابق مردم شهرستان‌های سروآباد و مریوان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در طول 4ساله دوران نمایندگی بنده نیز با همکاری دفتر رهبری، وزیر راه و شهرسازی، استاندار کردستان، سازمان برنامه و بودجه کشور و استان، بیش از 300 میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه جذب و در طول همین مدت 50 درصد پیشرفت فیزیکی پیدا کرد.

وی با ادعای اینکه جاده جدید سنندج-مریوان هنوز تحویل راهداری داده نشده است، توضیح داد: راه و شهرسازی باید پس از ساخت، پروژه را تحویل راهداری داده و راهداری نیز پس از بیمه، ترددها انجام گیرد.

مرادی مدعی شد: پس از پیگیری‌های انجام شده مشخص شده که بدون اینکه راهداری جاده جدید سنندج-مریوان را تحویل گرفته باشد، راه و شهرسازی اعلام کرده که با مسئولیت خود این پروژه را افتتاح خواهد کرد و این در حالی‌ست که هنوز علائم راهنمایی و رانندگی به صورت کامل نصب نشده و سیستم تهویه تونل باغان به اتمام نرسیده است.

وی اظهار کرد: مسیر این پروژه تا تقاطع سنندج-مریوان-سقز آسفالت شده و پل چندطبقه در همان مسیر که نیازمند 100 میلیارد تومان اعتبار بوده، حدود 10درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا زمان اتمام عملیات این پل، احتمال خطر و وقوع اتفاقات ناگوار وجود دارد؛ پل فعلی مربوط به جاده روستایی بوده که اکنون قرار است به عنوان جاده بین شهری از آن استفاده کرده و بار ترافیک به آن مسیر هدایت شود.

نماینده سابق مردم شهرستان‌های سروآباد و مریوان در مجلس شورای اسلامی مدعی شد: هنوز پل تقاطع سنندج-مریوان-سقز که دوسال از قرارداده آن گذشته به اتمام نرسیده است و این درحالی‌ست که با افتتاح پروژه جاده سنندج-مریوان؛ در ورودی شهر، چهارراه موسک، پادگان و مرکز شهر مریوان افزایش بار ترافیکی را شاهد خواهیم بود چراکه در آن مسیر پایانه و ترمینال ندارد.

به گفته وی، گرچه شاید با افتتاح پروژه جاده جدید سنندج-مریوان برای مردم مایه دلخوشی و تصادفات بین راهی کمتر شود اما وقوع خطرات و اتفافات ناگوار در ورودی و شهر مریوان بیشتر خواهد شد چراکه ورودی استاندارد، بلوار و ترمینالی وجود ندارد و باید ماشین‌ها مستقیما به داخل شهر بروند و اگر ماشین‌های مسافربر هم قصد رفتن به داخل ترمینال فعلی مریوان را داشته باشند، باید از سطح شهر عبور کنند. بنده شب گذشته این وضعیت را به "خادمی و کفاش" دو معاون وزیر راه و مدیرکل راه و شهرسازی استان کردستان منعکس کرده‌ام.

مرادی تأکید کرد: باید پل جدید؛ تقاطع سنندج-مریوان-سقز راه‌اندازی شود چراکه اکنون از پل قدیمی روستایی استفاده می‌‌شود. این تصمیم مسئولان بسیار خطرناک است و خطرات جدی به دنبال دارد.

وی اظهار کرد: با افتتاح جاده جدید سنندج-مریوان تردد از مسیر و بین راهی سروآباد کمتر شده و این شهرستان حذف خواهد شد.

نماینده سابق مردم شهرستان‌های سروآباد و مریوان در مجلس شورای اسلامی مدعی شد: اجرای جاده جدید سنندج-مریوان از لحاظ اقتصادی کار اشتباهی بود چراکه اگر کل بودجه این پروژه صرف بازسازی جاده فعلی این مسیر می‌شد بهتر و هم‌اکنون دو باند و چهارخطه بود.

مرادی مدعی شد: هدف دولتمردان از افتتاح پروژه جاده سنندج-مریوان به صورت ناتمام در این روزهای پایانی عمر دولت، تنها این است که در کارنامه عملکردی خود ثبت کنند.

انتهای پیام/481/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon