استان کرمان در انتقال آب ۱۵ سال عقبتر از دیگر استانها قرار دارد
گروه استانها- مدیرعامل آبفای استان کرمان با اشاره به کمبود دو هزار و ۴۴۱ لیتری آب در استان گفت: کرمان در انتقال آب ۱۰ تا ۱۵ سال عقبتر از دیگر استانها قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمد طاهری ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمان با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب استان از یکم تیرماه سال گذشته تشکیل و آب و فاضلاب روستایی و شهری ادغام شده است اظهار داشت: میزان بارش استان کرمان در سال آبی زراعی امسال حدود 50 میلیمتر بوده که کمتر از یک سوم بارندگی در سال گذشته است.
وی با اشاره به اینکه این عدد گویای آن است که با یک تابستان بسیار کم آب روبهرو هستیم و باید با صرفهجویی آن را پشت سر بگذاریم گفت: دمای هوا نیز در استان کرمان افزایش یافته و به همین نسبت استفاده از آب در کولر و استحمام بیشتر شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان با بیان اینکه هر کولر بین 200 تا 600 لیتر آب مصرف دارد افزود: مصرف آب در استان کرمان بهشدت افزایش پیدا کرده اما منابع آبی ما بسیار محدود است.
وی با اشاره به اینکه براساس قانون ما شرکت بهرهبردار از منابع آبی هستیم و شرکت سهامی آب منطقهای استان پیگیر تأمین آب استان است ادامه داد: تقریباً 95 درصد منابع تأمین آب شرب استان کرمان از چاهها، قنوات و چشمهها است.
طاهری با بیان اینکه کلان شهر کرمان تنها کلان شهری در کشور است که تمام آب شرب آن از چاهها تامین میشود و وابسته به منابع زیرزمینی است گفت: 940 حلقه چاه روشن در استان کرمان دادیم که 540 حلقه آن در حوزه روستایی است.
وی با عنوان اینکه حدود 12 هزار و 42 لیتر بر ثانیه آب در استان کرمان توسط چاهها تولید میشود افزود: 13 هزار و 580 لیتر بر ثانیه نیاز آبی استان کرمان است که دو هزار و 441 لیتر بر ثانیه کمبود آب استان داریم که از این میزان هزار و 44 لیتر بر ثانیه کسری آب در شهر کرمان است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان با اشاره به اینکه 60 درصد جمعیت استان کرمان در منطقه دارای تنش آبی زندگی میکنند و حدود 50 شهر وضعیت مناسبی دارند تصریح کرد: کمبود آب در روستاها به وسیله تانکر آبرسانی سیار جبران میشود.
وی با بیان اینکه به سهم خودم از مشکل کم آبی در شهر و استان کرمان عذرخواهی میکنم اما تمام تلاش خود را برای برطرف کردن این مشکل انجام میدهیم افزود: روستاهایی داریم که حتی یک قطره آب در دسترس ندارند و آبرسانی برای شرب و آب دام مردم با تانکر انجام میشود.
طاهری با بیان اینکه در انتقال آب به استان کرمان نسبت به استانهای دیگر حدود 10 تا 15 سال استان عقب هستیم و سامانههای آبرسانی فعال نشدند گفت: 2 هزار و 289 روستای بالای بیست خانوار جمعیت در استان وجود دارد که باید آبرسانی شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان با اشاره به اینکه در حال حاضر پروژه فاضلاب شهر کرمان پیشرفت خوبی دارد و حدود هزار نفر در این پروژه مشغول بهکار هستند ادامه داد: تصفیهخانه آب جدید شهر کرمان در حال ساخت است و امیدواریم بهزودی وارد مدار شود.
وی با بیان اینکه تاکنون در دو سال گذشته حدود هزار و 500 میلیارد تومان برای پروژههای فاضلابی استان در دو شهر هزینه شده است گفت: یکی از شاخصههای توسعه یافتگی در دنیا مجهز بودن شهرها به سیستم فاضلاب است.
طاهری با بیان اینکه در استان هم مشکل کمی و هم مشکل کیفی آب داریم و جزو معدود استانهایی در کشور هستیم که هر دو مشکل را داریم افزود: تصفیهخانه آب در شهرهای شهربابک، کوهبنان، کیانشهر، ریحانشهر و رفسنجان برای کیفیت بخشی به آب شرب مردم احداث شده است.
انتهای پیام/511/ح