نگاهی به وضعیت توافق آتش بس در غزه، تلاش اسرائیل برای فرار از بازدارندگی مقاومت

نگاهی به وضعیت توافق آتش بس در غزه، تلاش اسرائیل برای فرار از بازدارندگی مقاومت

پس از پایان عملیات «شمشیر قدس» ، هنوز توافقنامه آتش بس رسمی به امضا نرسیده است. صهیونیست‌ها به دنبال پیوند زدن توافقنامه آتش با پرونده تبادل اسرا هستند؛ امری که مقاومت به شدت با آن مخالف است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رژیم صهیونیستی که همواره از مذاکره و امضای توافقنامه‌ها برای فرصت سازی برای خود استفاده کرده است، در جنگ اخیر نیز با در پیش گرفتن این راهبرد تلاش دارد اسیران خود را شرط امضای توافقنامه آتش بس و آغاز بازسازی نوار غزه قرار دهد. در همین زمینه منابع رسانه‌ای منطقه‌ای اعلام کردند مصر به جنبش حماس اعلام کرده است که رژیم صهیونیستی قصد دارد در صورت استمرار آتش بس، تا پایان هفته جاری، گذرگاه های نوار غزه را بازگشایی کند.

پیش شرط صهیونیست‌ها و پاسخ حماس

دولت مصر که میانجیگری آتش بس را بر عهده دارد اعلام کرد رژیم صهیونیستی تصمیم گیری در مورد آتش بس با نوار غزه را منوط پیشرفت پرونده اسیران دربند رژیم صهیونیستی نزد مقاومت دانسته است.

در همین حال جنبش حماس در پاسخ به این اقدام رژیم صهیونیستی، ضمن تأکید بر جدا بودن این دو پرونده از یکدیگر، اعلام کرد مقاومت آماده است در صورتی که رژیم صهیونیستی به شروط آن در خصوص پرونده اسیران این رژیم پاسخ مثبت داده، در ازای هر اطلاعاتی از سربازانش هزینه متناسب با آن را پرداخت کند و کودکان و زنان فلسطینی در بند این رژیم را آزاد کند تا این پرونده به پیشرفت مورد نظر صهیونیست‌ها برسد.

آغاز برخی اقدامات اولیه

روز دوشنبه نخستین محموله سوخت نیروگاه برق نوار غزه که از سوی دولت قطر تأمین می‌شود وارد این منطقه شد. صهیونیست‌ها این اقدام را نخستین گام در امضای توافقنامه آتش بس می‌داند. در اقدامی دیگر دولت مصر به جنبش حماس اعلام کرد مرحله اول بازسازی نوار غزه آوار برداری و انتقال آنها است که 2 تا 3 ماه به طول خواهد انجامید و پس از آن مرحله دوم که شروع بازسازی است آغاز خواهد شد.

هزینه‌های بازسازی نوار غزه

نماینده وزارت اشتغال عمومی حکومت خودگردان در نوار غزه اعلام کرد تا کنون 1200 واحد مسکونی کاملاً تخریب شده، 100 واحد مسکونی غیرقابل سکونت و 40 هزار واحد مسکونی که به طور جزئی دچار خسارت شده‌اند، احصاء شده است و هزینه بازسازی 165 میلیون دلار بالغ خواهد شد. این در حالی است که خرابی‌های باقی مانده از جنگ‌های قبل نیز 150 میلیون دلار هزینه در بر خواهند داشت.

در همین حال هزینه بازسازی زیر ساخت‌های تخریب شده نوار غزه در جنگ اخیر بالغ بر 500 میلیون دلار است و 600 میلیون دلار نیز خرابی مربوط به زیرساخت‌های نوار غزه از جنگ‌های گذشته باقی مانده است.

هشدار جدی حماس به رژیم صهیونیستی

در عرصه میدانی نیز واحدهای مردمی فلسطین که پیش از این اقدام به ارسال بالن‌های آتشزا به سمت شهرک‌های صهیونیست نشین نوار غزه می‌کرد پس از توقف چند روزه این اقدام، ارسال بالن‌های آتشزا را از سر گرفت. پس از این اقدام «خلیل الحیة» عضو دفتر سیاسی حماس خطاب به مقامات رژیم صهیونیستی اعلام کرد جنبش حماس اجازه نخواهد داد تا اشغالگران دستاوردهای مقاومت از عملیات «شمشیر قدس» را ببلعد.

وی در ادامه با اشاره به فرصت سازی‌های رژیم صهیونیستی برای خود اعلام کرد ما به میانجی‌های حاضر، شرایط خود برای تثبیت آتش بس را گفته‌ایم و اجازه نمی‌دهیم بازسازی به تعویق افتاده، با خواسته‌های مقاومت بازی کنند. اگر صهیونیست‌ها خواسته‌های مارا به آینده موکول کنند می‌دانیم که چگونه آنها ملزم به این کنیم که دست از بازی کردن و فرصت سوزی بردارند. به آنها توصیه می کنیم تلاش نکنند همه چیز را تجربه کنند.

تحرکات منطقه‌ای

روز دوشنبه هیئتی از رژیم صهیونیستی به ریاست «نفتالی بنت»، نخست وزیر این رژیم به مصر سفر کرده،‌با «عبدالفتاح السیسی»، رئیس جمهور مصر دیدار کرد. بنت در این سفر ضمن تقدیر از نقش کلیدی مصر در برقراری ثبات، امنیت و صلح در منطقه از میانجیگری این کشور در مسئله فلسطین تشکر کرد. وی بر نقش مصر برای حرکت به سمت حل مسئله اسیران و مفقودان ارتش رژیم صهیونیستی تأکید کرد.

از سوی دیگر در حالی که رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی تازه به سفر خود در ایالات متحده خاتمه داده است، «رئووین ریولین» ، رئیس رژیم صهیونیستی برای دیدار با «جو بایدن» به ایالات متحده رفته است. «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نیز برای دیدار با همتای آمریکایی‌اش به رم رفته و اکنون برای دیدار با مقامات اماراتی در این کشور بسر می‌برد. 

 

روز دوشنبه سلام فیاض، نخست وزیر اسبق محمود عباس وارد نوار غزه شد. وی پیش از این یکبار در سال 2017 به نوار غزه سفر کرده بود. سلام فیاض که با صهیونیست‌ها روابط آشکار و علنی دارد می‌تواند پیام‌هایی را از جانب طرف اسرائیلی به نوار غزه برده باشد.

در حال حاضر هیئتی از جنبش حماس به ریاست «اسماعیل هنیه» ، رئیس دفتر سیاسی این جنبش، نیز در لبنان در حال دیدار با مقامات لبنانی است. گفته شده این هیئت قرار است به چند کشور عربی سفر کند. چند هفته قبل گفته شده بود این هیئت به تهران نیز سفر خواهد کرد.

تحولاتی که در منطقه در حال رقم خوردن است حکایت از روزهایی داغ در آینده خواهد داشت. چرا که صهیونیست‌ها به دنبال از بین بردن بازدارندگی به وجود آمده در جنگ اخیر هستند. به همین دلیل تلاش دارند به هر قیمتی خواسته‌های حماس و گروه‌های مقاومت نوار غزه را عملی نکنند.

از سوی دیگر گروه‌های مقاومت فلسطین با تأکید بر خواسته‌های خود، دشمن اشغالگر را به درگیری جدید و پشیمانی از اقدامات خود تهدید کرده است. هر دو طرف طی تحرکاتی که طی روزهای اخیر انجام داده‌اند در حال رایزنی با حامیان استراتژیک خود هستند. لذا ممکن است وجهی از این رایزنی‌ها به شعله ور شدن منطقه در آینده‌ای نه چندان دور ختم شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon