جزئیات خرید اتوبوس‌های برقی برای تهران

جزئیات خرید اتوبوس‌های برقی برای تهران

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران جزیئات خرید اتوبوس های برقی برای شهر تهران را تشریح کرد.

محمود ترفع در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به رونمایی از نخستین اتوبوس برقی تولید داخل، اظهار کرد: این اتوبوس که سه مجموعه نهاد علمی ریاست جمهوری، دانشگاه تهران و یکی از کارخانه های خودروساز وابسته به وزارت دفاع در تولید آن دخیل هستند، باید استانداردهای لازم را اخذ کند تا قابل شماره گذاری و خرید شود.

وی ادامه داد: در سالی که رهبر معظم انقلاب به عنوان حمایت از تولید، پشتیبانی ها و رفع موانع نامگذاری کرده اند، شهرداری تهران حمایت خود را از این اقدام بسیار ارزنده و مهم با امضای تفاهم نامه تولید 200 دستگاه اتوبوس برقی اعلام کرده است و در صورت شماره گذاری آن، از محل تفاهم نامه مذکور قراردادهایی برای خرید منعقد خواهد شد.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران تصریح کرد: روز گذشته شهردار تهران از رئیس جمهوری درخواست کرد 500 میلیارد تومانی که در بودجه سال جاری برای نوسازی ناوگان اتوبوسرانی پیش بینی شده، به تولید اتوبوس های برقی اختصاص یابد؛ مکاتبات این امر انجام شده است و امیدواریم رئیس جمهور به سازمان برنامه و بودجه دستور مساعدت بدهد تا این رقم دراختیار شهرداری تهران قرار گیرد.

وی درباره هزینه تمام شده اتوبوس های برقی، اظهار کرد: حدود 75 درصد این اتوبوس داخلی و تنها 25 درصد از قطعات آن وارداتی است به همین دلیل در مقایسه با نمونه های خارجی هزینه تمام شده بسیار پایین تری خواهد داشت اما هنوز قیمت نهایی به ما داده نشده است با این حال شهردار تهران قول داده در راستای حمایت از پروژه و توسعه حمل و نقل پاک، این اتوبوس ها را خریداری کند.

ترفع درباره پیش بینی زمان بهره برداری از این اتوبوس ها، خاطرنشان کرد: اخذ استاندارد برای خودرو تا حدودی زمان بر است ضمن اینکه استاندارد اتوبوس های برقی در ایران تدوین نشده و لازم است موسسه استاندارد ضوابط آن را تدوین یا خودروی ساخته شده را برای اخذ استاندارد به خارج از کشور ارسال کند. این روند اگر با جدیت انجام شود به حدود 6 الی 7 ماه زمان نیاز دارد بنابراین میتوان گفت در صورت تأمین منابع و طی روند مذکور، پیش از پایان سال شاهد بهره برداری این اتوبوس ها خواهیم بود.

وی در ادامه گفت: از محل تبصره 19 بودجه دولت، مناقصه ای برای واردات 50 دستگاه اتوبوس برقی به کشور انجام و یک دستگاه اتوبوس به عنوان نمونه وارد شده است ولی با توجه به اینکه دو کارخانه داخلی طی یک ماه اخیر از اتوبوس برقی تولید داخل رونمایی کرده اند و مجوز واردات برای کالاهایی که مشابه داخلی دارند، صادر نمی شود ممکن است این پروژه دستخوش تغییر و برنده مناقصه مجبور به واردات اتوبوس به صورت CKD شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، روز گذشته نمونه داخلی یک اتوبوس برقی که محصول مشترک نهاد علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه تهران و شرکت زرین‌خودروی اصفهان است، در بوستان گفت‌وگو رونمایی شد و تفاهم‌نامه خرید 200 دستگاه اتوبوس تمام برقی به امضا رسید.

با توجه به اینکه تهران و تهرانی‌ها سال هاست با معضل آلودگی هوا دست و پنجه نرم می کنند و نیمی از اتوبوس های تهران سهم بسزایی در تولید ذرات ناشی از مصرف گازوئیل دارند، بکارگیری اتوبوس‌های برقی به ویژه در مسیرهای پرتردد می‌تواند به کاهش سهم اتوبوس‌ها در آلودگی‌ها منجر شود از این رو باز شدن پای اتوبوس های برقی به ناوگان حمل و نقل عمومی روزنه امیدی برای شهروندان تهرانی است.

انتهای پیام/
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon