روشنایی و امید در روستاهای استان خراسان جنوبی با حضور قرارگاه پیشرفت و آبادانی محقق شد

روشنایی و امید در روستاهای استان خراسان جنوبی با حضور قرارگاه پیشرفت و آبادانی محقق شد

گروه استان‌ها- محوریت فعالیت‌هایی که در روستاهای محروم استان خراسان جنوبی انجام می‌شود توسط قرارگاه پیشرفت وآبادانی است که و روشنایی و امید در روستاهای هدف را زنده نگه داشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، خشکسالی و کم آبی صبرشان را طاق کرده است و تاب و تحملشان را به ستوه درآورده، جوانانشان به روستاهای حاشیه شهرها رفته‌اند و در روستاهای خشک و تف‌دیده که بیشتر ایام شاهد وزش باد و طوفان هستند تنها همان پیرزن و پیرمردهایی باقی مانده‌اند که در روزهای داغ تابستان خود را به سایه دیوارهای قطور و بلندی می‌رسانند که روزی روزگاری آبادانی در روستایشان بود و زندگی جریان داشت.

اینجا تا چشم کار می‌کند بانوانی هستند که روزگاری برای خود برو و بیایی داشته اما در این چند سال اخیر به ندرت در آخر هفته درب خانه‌هایشان باز می‌شد.

اما این همه ماجرا نیست چرا که چند سالی است بسیج سازندگی با عنوان قرارگاه پیشرفت و آبادانی سناریوی تلخ حاکم در روستاها را تغییر داده و به فکر عمران و آبادانی آنها افتاده است، به عبارتی دیگر قرارگاه پیشرفت و آبادانی به دنبال جریان زدگی و حیاتی دوباره در روستاها است.

سیل، زلزله، حوادث و بلایای طبیعی، خشکسالی، بندهای خاکی و در خانه محرومان و هر کجا که فکرش را کنید سر و کله شان پیدا است تا دستی بگیرند و خدمتی به محرومان کنند تا غبار محرومیت‌زدایی از چهره استان بزدایند.

جهادگران و قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه مردانی با همت بالا و بدون هیچ چشم داشتی هستند که با هدف کمک به دولت و مردم برای محرومیت‌زدایی کمر همت بسته و حتی در شرایط کرونایی هم دست از کار نمی‌کشند.

مردانی بلند همت که همه سعی و تلاششان بر این است تا جایی که می‌توانند به مردم خدمت کنند تا محرومیت از چهره شهر و روستا رخت بربندد.

درست در روستاهای نزدیک به مرز روستاهایی که از صبح که برای نماز از خواب بیدار می‌شود تا پایان شب طوفان همراه با گرد و خاک بر روستا نوازش می‌کند.

در روستاهایی که فاصله زیادی تا شهر داشته و از کمبود زیرساخت‌ها رنج می‌برند اما حاضر می‌شود تا برای رضای خدا برای کمک به مردم و همنوعان خود ذکات علمشان را همراه با جهادی که در پیش گرفته اند عملیاتی سازد.

اگر چه خشکسالی،کم آبی و محرومیت بر برخی از روستاهای خراسان جنوبی سایه افکنده اما روستاهای مختلفی در استان قرار دارند که  با وجود قرارگاه پیشرفت و آبادانی و امام جماعت روستا شادی و امید در زندگی مردم روستا جریان  گرفته است.

در حالی که جاده‌های پر پیچ و خم را طی می‌کنی و از کنار روستاهای اطراف عبور می‌کنی مردمانی را می‌بینی که از بیکاری زیر سایه دیوارها روز را به شب می‌رسانند و در روستاهایی که چند سالی است کم آبی بر آنها سایه افکنده و دیو خشکسالی بر آنها چنگ انداخته، زندگی را سپری می‌کنند. 

اما در این میان روستاهایی نیز هستند که هنوز مردمانش با تمام سختی‌ها امیدشان را از دست نداده و هنوز به زندگی در روستا ادامه می‌دهند.

کربلایی غلامرضا که راننده ماشین است و جاده را به قول خودش مثل کف دست بلد است، برایم از روستایشان می‌گوید. روستایی نسبتاً بزرگ در شهرستان درمیان که مردم روستا سرزمین آب و اجدادی خود را بیشتر از گذشته دوست دارند و آخر هفته برای تجدید خاطرات به روستا می‌آیند تا فرزندان نیز با این موطن خو گرفته و آن را فراموش نکنند.

با شنیدن سخنان کربلایی غلامرضا مشتاق شدم بیشتر از روستا بدانم چون انگار شرایط و حال و هوای روستا در مقایسه با دیگر روستاها متفاوت است.

  شنیدن کی بود مانند دیدن  

راننده نفسی تازه می‌کند و به قول خودش می‌گوید "شنیدن کی بود مانند دیدن" به روستا که رسیدیم خودت از تک تک مردم پرس و جو کن تا بهتر بتوانی سخنانم را قلم بزنی.

به روستا رسیدیم ورودی روستا حاجیه نرگس در حالی که گوسفندان را به چرا می‌برد به ما خوش آمد گفت و ما هم به او خداقوت دادیم.

از حال و روز روستا پرس و جو شدیم و او حال تخته جان را رو به بهبودی دانست و گفت: خدا رو شکر روستایمان با وجود امام جماعت  خوب است و خوب‌تر هم می‌شود.

چند سالی است که به دستور مقام معظم رهبری نهادی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با عنوان قرارگاه پیشرفت و آبادانی برای رسیدگی به دهستان‌های محروم و مرزی کشور شکل گرفته است.

قرارگاه پیشرفت و آبادانی در کنار بسیج سازندگی اما مستقل و جدا و هدفش به جز سازندگی انجام کارهای عمرانی در مناطق محروم و فراهم کردن زمینه پیشرفت و آبادانی مناطق مرزی در همه زمینه‌ها است.

حوزه‌های قرارگاه پیشرفت و آبادانی شامل فرهنگی، تعلیم تربیت، سلامت و اشتغال بوده و قرارگاه پیشرفت و آبادانی در دهستان‌های مرزی و محروم برای عمران و آبادانی راه اندازی شده که در استان ما 6 دهستان برای استقرار قرارگاه از سال گذشته در نظر گرفته شد.

اغلب قرارگاه‌ها در شهرستان‌های مرزی خراسان جنوبی با هدف آبادانی دهستان‌های مرزی کار خود را چندین سال است که آغاز کرده اند.

با توجه به اینکه یکی از حوزه‌های قرارگاه پیشرفت و آبادانی حوزه فرهنگی است قرارگاه پیشرفت و آبادانی روحانیتی را برای انجام کارهای فرهنگی در دهستان‌ها با عنوان امام روستا مستقر می‌کند و از این روحانی می‌خواهد که با انجام کارهای فرهنگی و ایجاد روحیه و انگیزه در مردم روستاهای مرزی و محروم به معنای واقعی پیشرفت و آبادانی روستا را با همکاری و مشارکت عمومی خود مردم رقم بزنند.

معاون فرهنگی ستاد قرارگاه پیشرفت و آبادانی کشور ظهر امروز در نشست تبیین نرم افزار امامت برای روحانیت مستقر در روستاهای مورد هدف قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان اظهار داشت: هدف اصلی قرارگاه پیشرفت و آبادانی الگوسازی بود لذا برای ایجاد و تحقق جامعه کوچک  روستایی به عنوان الگوی جامعه تراز انقلاب اسلامی شروع به فعالیت کرد.

مصطفی محمددوست با بیان اینکه قرارگاه پیشرفت و آبادانی نسبت به بروزرسانی و طراحی نرم افزار امامت اقدام کرد تا از این طریق روستا را از درون به حرکت دربیاریم و از بیرون حمایت شود تا اصل پیشرفت و آبادانی از داخل اتفاق بیفتد افزود: به همین منظور بعد از چهار سال نرم‌افزار امامت بازطراحی شد و الزامات امامت در قرارگاه طراحی کامل تری شد، در این دوره کسانی که به عنوان امام روستا مستقر هستند شرکت دارند تا آنچه تدوین و طراحی شده در اختیارشان قرار بگیرد.

فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی هم با بیان اینکه باید شاخص ترین ماموریت‌های قرارگاه پیشرفت و آبادانی بیان شود گفت: در اردوهای جهادی فقط هدف ساخت وساز فیزیکی نیست بلکه هدف اصلی ساخت وساز درونی است.

سردار علی قاسمی با تاکید بر اینکه در اردوهای جهادی باید یکسری استعدادها به کمال، صعود وموفقیت برسند افزود: باید شاخص ترین ماموریت‌های قرارگاه پیشرفت و آبادانی بیان شود و از سویی دیگر ضعف‌هایی که در ماموریت‌های گذشته وجود داشته است شناسایی و تبدیل به فرصت شوند.

هدف اصلی قرارگاه پیشرفت وآبادانی الگوسازی است   

وی هدف اصلی قرارگاه پیشرفت و آبادانی را الگوسازی دانست و تاکید کرد: برای ایجاد و تحقق جامعه کوچک روستایی به عنوان الگوی جامعه تراز انقلاب اسلامی شروع به فعالیت کرد.

فرمانده سپاه استان خراسان جنوبی گفت: تمامی دستگاه‌ها و ادارات نیز باید با محوریت امام روستا یا منطقه نسبت به رفع مشکلات اقدام کنند و امام روستا علاوه بر ماموریت خود باید در امور اقتصادی، فرهنگی، آموزشی، مدیریتی، محرومیت‌زدایی و سایر فعال باشد در این صورت خیلی از مشکلات حل می‌شود.

قاسمی با بیان اینکه نقشه و شاخصه‌های ماموریت مهمترین موضوعی است که باید در این قرارگاه دنبال شود ادامه داد: در مجموع اردوها در مسیر خلق بحث‌های جدید، برنامه‌ها و ابتکارات جدید است که به طور کلی اردوها را با همه سختی‌هایی که دارد در مسیر کمال می‌بینیم.

وی یادآور شد: اکنون 20 نفر از امامان روستا یا دهستان‌های هدف به همراه خانواده در این اردوگاه حضور دارند و برای روستاهای دیگری که ظرفیت استقرار امام روستا داشته باشد شرایط فراهم خواهد شد.

انتهای پیام/254/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon