جانشین فرمانده انتظامی قزوین: پیشرفت فناوری جرایم را پیچیده کرده است
گروه استانها- جانشین فرمانده انتظامی استان قزوین گفت: امروز پیشرفت فناوری جرایم را پیچیده کرده است و اگر مردم پای کار نباشند و به ما کمک نکنند، دستگاه قضا و نیروی انتظامی به تنهایی نمیتوانند با پیچیدگی جرایم امروزی مقابله کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، سرهنگ داوود عبدالمالکی در نشست پیشگیری از وقوع جرم که صبح امروز در سالن جلسات دادگستری کل استان قزوین برگزار شد اظهار داشت: اینکه برای تامین امنیت جامعه فقط از نیروی انتظامی توقع داشته باشیم، چندان مطلوب نیست و باید هر کدام از شهروندان هماستانی سهم خود در ایجاد امنیت پایدار را ادا کند.
وی اضافه کرد: طبق آموزههای دین مبین اسلام و قرآن کریم شأن انسانها برای نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران بسیار بالاست و به همین خاطر برای پیشگیری از وقوع جرم بهترین راهکار را آموزش، اطلاعرسانی و توجیه افراد میدانیم چرا که قریب به اتفاق مجرمان امروز ما نسبت به قانون جاهل هستند و هیچ آگاهی از قوانین و مقررات ندارند.
عبدالمالکی با تاکید بر لزوم جلب مشارکت مردم برای پیشگیری از وقوع جرم ادامه داد: با توجه به ماهیت مردمی نظام جمهوری اسلامی هر گاه از مردم کمک گرفتیم و آنها را در فرآیند تصمیمگیری و نظارت دخیل کردیم، نتایج بزرگی گرفتیم و به همین جهت امروز هم باید از مردم در طراحی و اجرای سیاستهای پیشگیری از وقوع جرم یاری بگیریم تا به دستاوردهای لازم دست یابیم.
وی یادآور شد: در حوزه پیشگیری از وقوع جرم مؤثرترین رکن کار فرهنگسازی است چون اصل و اساس یک کشور فرهنگ است و اگر فرهنگ یک کشور را از آن بگیریم، همه داشتههایش را گرفتیم و امروز هم از دوره شبیخون و تهاجم فرهنگی عبور کرده و به دوران غارت فرهنگی رسیدیم و آنهایی که در پلیس خدمت کردهاند، تفاوت معنای غارت با سرقت و دزدی معمولی را میدانند.
اشتباه یک پلیس را به کل ناجا تعمیم ندهیم
جانشین فرمانده انتظامی استان قزوین پلیس و دستگاه قضایی را به ترتیب بیست و پنچمین و بیست و ششمین حلقه در تامین امنیت و مبارزه با مفاسد دانست و گفت: با این حال هر جا امنیت برقرار نیست، ذهن ما اتوماتیکوار سمت پلیس و دستگاه قضا میرود؛ در حالی که باید از خود بپرسیم که به عنوان یک شهروند در زمینه تامین امنیت چه کردیم؟
عبدالمالکی با اشاره به انتقادهای غیرمنصفانه به عملکرد پلیس تصریح کرد: در پلیس هم مانند هر سازمانی امکان دارد که یک نفر به وظایف آشنا نباشد و از روی سهو یا عمد برخورد ناشایستی انجام دهد و در چنین مواقعی نباید اشتباه یک مأمور پلیس را به کل نیروهای انتظامی تعمیم دهیم. ضمن اینکه با چنین مأمورانی در جای خود برخورد کرده و برای رفتارشان از آنها توضیح خواهیم خواست.
هزینه تامین معاش کودکان کار از دستگیری آنها کمتر است
جانشین فرمانده ناجای استان در بخش دیگری از سخنانش به موضوع کودکان کار اشاره کرد و گفت: کودک کار به معیشت و درمان نیاز دارد و اگر هزینه معیشت و درمان به او بدهیم، برای ما مشکلی ایجاد نمیکند اما وقتی به او فشار میآوریم که کسب و کار خیابانی خود را تعطیل کند چون راهی برای معاش ندارد، محل توزیع مواد مخدر راه میاندازد که دستگیری و تعقیب قضایی چنین فردی هزینههای سنگینی به نیروی انتظامی، دستگاه قضایی و بهزیستی وارد میکند که از هزینه تأمین معیشت و درمان او بیشتر است.
عبدالمالکی اضافه کرد: در حوزه پیشگیری و مبارزه با جرایم نباید مشکلات را گردن همدیگر بیندازیم و باید همواره به این نکته واقف باشیم که دشمن در اتاق فکرهایش برای بههم زدن امنیت ما برنامههای زیادی طراحی کرده است.
لزوم رفع مشکل اشتغال معتادان
همچنین مسئول انجمن معتادان گمنام هم در این جلسه با اشاره به وجود 13 کمپ ترک اعتیاد ماده 15 در استان قزوین گفت: خوشبختانه با ورود جدی دستگاه قضایی در 2 سال اخیر شاهد تحولات زیادی در حوزه ساماندهی معتادان به ویژه معتادان متجاهر بودیم.
محمد بخشیپور اضافه کرد: مشکل اصلی ما در کنترل بحران اعتیاد در استان قزوین بحث عدم اشتغال افراد معتاد است که اگر این افراد به خوبی بازپروری شده و صاحب یک شغل و درآمد پایدار شوند، از افسردگی ناشی از ناکامی اجتماعی نجات یافته و به عنوان یک نیروی مفید و مولد به جامعه برخواهند گشت.
انتهای پیام/ح