امام جمعه زاهدان: مردم از شرایط مدیریت بحران شیوع کرونا در استان گلایه دارند

امام جمعه زاهدان: مردم از شرایط مدیریت بحران شیوع کرونا در استان گلایه دارند

گروه استان‌ها - نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: علاوه بر شبکه‌های اجتماعی، عده‌ زیادی در مراجعات حضوری به ما، مشکلات را بیان کرده‌اند که عمدتاً مربوط به کمبود امکانات و مدیریت نامناسب است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  زاهدان ، آیت‌الله مصطفی محامی عصر امروز در دیدار ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی و سیدمحمد هاشمی شهری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در دفتر نماینده ولی فقیه، ضمن تقدیر و تشکر از مجاهدت‌های بزرگ و دشوار کادر درمان در کشور و استان، در مورد اهمیت اقدامات پیشگیرانه درباره شیوع ویروس کرونا و نقش علمای شیعه و اهل سنت برای تبیین این موضوع، اظهار داشت: اگر چه علمای شیعه و اهل سنت، تاکنون توصیه‌هایی را داشته‌اند اما باید این اقدامات افزایش پیدا کند.

امام جمعه زاهدان با اشاره به پیگیری‌هایی که شخصا از استانداری و سپاه پاسداران نموده و هم چنین هماهنگی‌هایی که از سوی دفتر نماینده ولی فقیه با ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره)، بنیاد مستضعفان و گروه‌های جهادی صورت گرفته، ادامه داد: هر چند مرگ و زندگی در دست خداوند است ولی خداوند نظام اسباب و مسببات را قرار داده و هر رفتاری، نتیجه طبیعی خود را در پی خواهد داشت مثلا نمی‌توان سم کشنده را خورد و عنوان کرد که مرگ در دست خداست! و این امری طبیعی است و باید در پیشگیری‌ها مورد اشاره قرار بگیرد.

رئیس شورای فرهنگ عمومی با تاکید بر نقش صداوسیما و شبکه‌های اجتماعی در امر پیشگیری، خاطرنشان کرد: علاوه بر شبکه‌های اجتماعی، از نزدیک هم شاهد تراکم صفوف برای تزریق واکسن بوده‌ام که این مسئله می‌تواند باعث دلسردی برخی برای تزریق واکسن کرونا شود که باید برای آن چاره‌ای اندیشیده شود.

نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان در پاسخ به اظهارات یکی از اعضای جلسه که اعتراضات را صرفا متوجه شبکه‌های اجتماعی می‌دانست، عنوان کرد: به جز شبکه‌های اجتماعی، عده‌ زیادی در مراجعات حضوری به ما، مشکلات را بیان کرده‌اند که عمدتا مربوط به کمبود امکانات و مدیریت نامناسب است.

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان، ضمن تاکید بر مدیریت صحیح و استفاده از همه امکانات موجود و بهره‌گیری از کمک همه دستگاه‌ها از جمله سپاه پاسداران، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: در شرایطی که جان مردم در خطر است، اختلاف سلایق و تسویه حساب‌های سیاسی باید کنار گذاشته شده و علت بروز این شرایط بررسی شود.

آیت‌الله محامی در ادامه با اشاره به حضور پررنگ گروه‌های طلاب و دانشجویان جهادی برای تغسیل و تدفین بیماران کرونایی، به گلایه‌های این نیروهای داوطلب اشاره کرد و عنوان داشت: نیروهای جهادی هم در دور آغازین فعالیت خود و هم الان، از وضعیت و عدم همراهی و همکاری مسئولان گلایه داشته‌اند و ساختمان جدید تخصیص داده شده را فاقد استانداردهای لازم می‌دانند.

در ابتدای این دیدار ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت، با اشاره به خصوصیت‌های اقلیمی و اجتماعی منطقه و آمار پایین مبتلایان در نسبت به سایر استان‌ها در هفده ماه گذشته، وضعیت کنونی سیستان‌وبلوچستان را نگران کننده توصیف کرد و اظهار داشت: در دو سه هفته اخیر با ورود ویروس از مرزهای شرقی و جنوبی، هم‌اکنون از 62 شهر قرمز، 50 شهر مختص جنوب و جنوب شرق هستند. 

وی ادامه داد: ویروس دلتا، قدرت سرایت بیشتری دارد و جوانان را بیشتر درگیر می‌کند و چون روند ابتلا در سیستان‌وبلوچستان کم بوده، در نسبت به سایر استان‌ها ایمنی اکتسابی در آن وجود ندارد.

این مقام مسئول وزارت بهداشت با اشاره به این که میزان بستری در استان سیستان‌وبلوچستان به متوسط کشوری رسیده، بیان داشت: امکانات فعلی استان کفاف نیازهای دو تا سه هفته‌ای را می دهد اما اگر این وضع ادامه پیدا کند ممکن است دچار مشکل بشویم.

حریرچی گفت: وزیر بهداشت دستور داده که همه درخواست‌های استان سیستان‌وبلوچستان اجابت شود و هم‌چنین امکان فعال‌سازی یک سوم از بیمارستان 320 تخت خوابه در معرض افتتاح را برای بیماران کرونایی داریم.

معاون کل وزیر بهداشت، میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در سیستان‌وبلوچستان را حتی در شرایط اوج گیری کنونی، حداقل 40 درصد کمتر نسبت به متوسط کشوری عنوان کرد و افزود: میزان متوسط استفاده از ماسک در اماکن عمومی در کشور 78 درصد و در استان 48 درصد است و میزان رعایت فاصله‌گذاری در کشور به 75 درصد رسیده که در این استان 49 درصد است.

وی خواستار نقش‌آفرینی حداکثری علما و نهادهای فرهنگی برای پیشگیری و ترغیب مردم به استفاده از واکسن شد. 

در ادامه سیدمحمد هاشمی شهری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، میزان استقبال جمعیت‌های هدف نسبت به واکسیناسیون را پایین توصیف کرد و از رایزنی با سپاه و بسیج برای تخصیص مکان‌های مناسب جهت واکسیناسیون عمومی خبر داد.

هم چنین، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت با اعلام این که در نامه‌ای از رئیس جمهور خواهان بسته شدن مرزها شده‌ایم، عنوان کرد: ولی متاسفانه اقدام جدی صورت نگرفته است و حتی وزارت امورخارجه نیز نپذیرفته که به متقاضیان هندوستانی و پاکستانی ویزا ندهد.

وی با بیان این که عده‌ای در فضای مجازی باعث تنش در جامعه می‌شوند، اعلام کرد: قرار شده تست‌ها را افزایش بدهند، آزمایشگاه‌ها دو و سه شیفته بشوند و مراکز غربال گری گسترش پیدا کند.

انتهای پیام/392/ش

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon