بازدید خبرنگاران از دو پروژه گردشگری بخش خلجستان قم
گروه استان ها_منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت خلجستان قم جزو ۵ منطقه گردشگری نمونه کشور محسوب میشود، در این سه سالی که موانع برطرف شده پروژه پیشرفتهای خوب و چشمگیری داشته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، گلایه و انتقاد به کمبود امکانات تفریحی استان قم همیشه وجود داشته و این خلا همواره از سوی ساکنین و زائرین این استان احساس شده است.
شهر قم بهعنوان خاستگاه انقلاب اسلامی که زائرین زیادی را از سراسر جهان داراست باید در تمامی زمینهها امکانات کاملی داشته باشد و نباید از نیازهای این استان بهویژه انجام تفریحات سالم بهسادگی عبور کرد.
استان قم دارای ظرفیتهای ویژهای برای فعالسازی و افزایش امکانات تفریحی است
استان قم دارای ظرفیتهای ویژهای برای فعالسازی و افزایش امکانات تفریحی است، اما سالها از آن غافل شده و متأسفانه امکانات موجود کنونی نیز چندان پاسخگوی نیاز شهروندان و زائرین این استان نمیباشد.
اما در سالهای اخیر شاهد گامهای بزرگ و محکمی در راستای ایجاد فضای تفریحی و سرگرمی برای این استان هستیم که در این میان نقش شهرداری و میراث فرهنگی را نمیتوان نادیده گرفت.
در بازدید اصحاب رسانه از دو پروژه نیمهتمام گردشگری در بخش خلجستان که باهمت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم انجام گرفت، اقامتگاه بوم گردی وتوس واقع در روستای کهندان و منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت دو پروژهای بودند که موردبررسی و بازدید میدانی اصحاب رسانه قرار گرفتند.
علیرضا ارجمندی مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایعدستی قم در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران به هدف از برگزاری برنامه امروز اشاره و عنوان کرد: اصحاب رسانه بهترین گروه برای اطلاعرسانی، معرفی و فرهنگسازی هستند و میتوانند با انجام نیازسنجی لازم، اعلام کنند که در کدام مراکز این نیازها را میتوان بهتر برآورده کرد.
وی بابیان اینکه استان قم زائرین زیادی را از خارج از کشور داراست، گفت: کسانی که به قم سفر میکنند بین یک تا دو روز در قم اقامت دارند وجود این پروژههای بزرگ میتواند مکمل زیارتی برای آنها باشد و ماندگاری آنها را در این استان افزایش دهد.
ارجمندی افزود: زائرین میتوانند علاوه بر زیارت به تفریح هم بپردازند و طبیعتاً سهم اقتصاد گردشگری در استان افزایش مییابد که بالطبع در اشتغال و مولدسازی برخی از کارخانهها و فعالیتهای اقتصادی مؤثر خواهد بود.
وی با اشاره به شرایط کنونی کشور و شیوع بیماری کرونا در دو سال اخیر خاطرنشان کرد: امیدوارم کرونا بهزودی از بین برود و انتظار داریم صنعت گردشگری از شهریورماه رونق بیشتری بگیرد تا سرمایهگذارها و کسانی که در این زمینه آسیب دیدند، بتوانند فعالیتهای اقتصادی خود را از سر بگیرند.
در این اردو ابتدا از اقامتگاه بوم گردی وتوس واقع در روستای کهندان بازدید شد روستایی که در 79 کیلومتری قم واقعشده و دارای محصولاتی مثل فندق، توت، گردو، گیلاس و زردآلو میباشد که محصولاتش ازلحاظ کیفیت در سطح کشور حرف اول را میزنند.
بازسازی خانه های تخریب شده روستای کهندان مورد تاکید است
غلامحسین کهندانی مؤسس خانه بوم گردی وتوس واقع در روستای کهندان در گفتوگو با خبرنگاران گفت: کهندان روستایی شبیه به ابیانه است منتها ابیانه را با حفظ ظواهر آن ثبت یونسکو کردند اما خانههای قدیمی کهندان تخریبشده که تلاش من برگرداندن این روستا به سبک قدیم خودش میباشد.
وی افزود: من بهاتفاق همسرم تصمیم گرفتیم که تا کهندان را بهظاهر قدیمی خود برگردانیم و نسل جدید شاهد کهندان قدیم باشند و با آدابورسومی که داشته آشنا شوند که در این راستا از اقامتگاه بوم گردی وتوس شروع کردیم.
کهندانی بابیان اینکه کلبه وتوس را در سال 98 تأسیس کردیم، عنوان کرد: این کلبه به سبک قدیمی ساختهشده و برای چیدمان آن از تمام وسایلهای قدیمی این روستا که در انبارها مانده بود استفادهشده است.
وی ظرفیت اتاقهای این کلبه را بین 4 تا 8 نفر اعلام کرد و گفت: این کلبه دارای 10 اتاق است و زیربنای این مکان یک هزار و 50 متر است.
غلامحسین کهندانی همچنین از راه اندازی فاز دوم این اقامتگاه در فاصله 1500متری کلبه وتوس خبر داد و اظهار کرد: فاز دوم این اقامتگاه در زمینی به وسعت 9هکتار در دامنه کوه وتوس ایجاد میشود که کلنگ آن تا چند روز دیگر توسط استاندار قم زده میشود.
وی به امکانات برنامهریزیشده برای این پروژه نیز اشاره و بیان کرد: دریاچه مصنوعی، فضای سبز، بازارچه فروش محصولات کهندان، پارک بازی کودکان سوئیت ازجمله امکانات پروژه جدید خواهد بود.
مؤسس اقامتگاه وتوس، کهندان را ماسوله استان قم نامید و تصریح کرد: تصمیم دارم که تمامی اهالی کهندان را درگیر گردشگری این منطقه نمایم تا سنتهای قدیمی این روستا حفظ و ماندگار گردد.
از دومین پروژهای که بازدید به عمل آمد منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت خلجستان بود که با 118 هکتار وسعت در 75 کیلومتری قم، 45 کیلومتری تفرش و 35 کیلومتری ساوه واقعشده است.
سید مجتبی میرحسینی سرمایهگذار منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت خلجستان قم اطلاعاتی از امکانات برنامهریزیشده برای این منطقه ارائه داد و گفت: دشت بهشت مجموعه کاملی خواهد بود که تا دو ماه آینده فاز اولش که شامل مجموعههای اقامتی، رستوران، دریاچه، ماهیگیری، قایقسواری و اسبسواری است افتتاح میشود.
وی بیان کرد: فاز دوم مجموعه کامل ورزشی است که شامل زمینهای ورزشی، زمین فوتبال، تنیس و سالنهای سرپوشیده است.
میرحسینی بابیان اینکه برای جوانان ورزشهای جوان محور در این منطقه ایجاد خواهیم کرد، افزود: آدرنالین پارک یکی از ورزشهای برنامهریزیشده برای جوانان است که در دشت بهشت ایجاد خواهد شد.
سرمایهگذار منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت خلجستان قم همچنین تصریح کرد: ایجاد هتل، پرورش گل محمدی، گلابگیری و پرورش و تولید گیاهان دارویی از دیگر برنامههای ما برای این دهکده است که در فازهای بعدی ایجاد میشوند.
وی میزان سرمایهگذاری برای این پروژه را تاکنون 120 میلیارد تومان اعلام کرد و بیان کرد: تاکنون پیشرفت کار در کل این 118 هکتار تقریباً حدود 40 درصد بوده است.
مجتبی میرحسینی ضمن تقدیر از همراهی استاندار قم برای پیشرفت این پروژه ادامه داد: در دو سال اخیر استاندار محترم به همراه معاونت عمران استانداری همراهی و کمکهای ویژهای کردند که اگر حمایت آنان نبود این پروژه رشد چندانی نمیکرد.
وی بابیان اینکه فعالیت در این پروژه به دلیل اینکه در منطقه کوهستانی قرار دارد دشوار است، عنوان کرد: این پروژه ارزش تحمل سختیها و دشواریها را دارد چراکه محیط بکر طبیعی دارد و قطعاً گردشگران از عظمت طبیعی این مکان لذت خواهند برد.
میرحسینی ادامه داد: اینجا گله 300 رأس دام داریم که افراد دوشیدن شیر را میتوانند تجربه کنند و چون خاک حاصلخیزی دارد این امکان برای گردشگران فراهمشده که با کاشت سبزیجات باغبانی را نیز تجربه کنند.
سید مجتبی میرحسینی سرمایهگذار منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت خلجستان قم یکی از جاذبههای ویژه اینجا را شبهای پر از ستاره آن اعلام کرد و گفت: این مکان به جهت پاکیزگی محیط و عدم وجود آلودگیهای نوری، مثل کویر شبهای عالی و پر از ستاره دارد که جاذبهای بسیار تماشایی است.
پروژه دشت بهشت قم جزو 5 منطقه نمونه گردشگری کشور است
وی بابیان اینکه فعالیتهای پروژه از ده سال قبل آغازشده است، بیان کرد: این منطقه جزو 5 منطقه گردشگری نمونه کشور محسوب میشود وبه همین دلیل ابتدا موانع و حساسیتهایی در بحث واگذاری آن وجود داشت و چندین سال درگیر کارهای اداری آن بودیم که در این سه سالی که موانع برطرف شده پروژه پیشرفتهای خوب و چشمگیری داشته است.
انتهای پیام/460/ش