از آلودگی هوا تا احیای زایندهرود؛ مطالبات مردم اصفهان از دولت آینده چیست؟
گروه استانها- آلودگی هوا، احیای زایندهرود و حفظ میراث فرهنگی از جمله مطالبات مردم اصفهان از دولت آبنده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، استان اصفهان در دولتهای اخیر با برچسب برخوردار بودن بسیار مورد بیتوجهی و بیمهری قرار گرفته؛ چنانکه این استان امروز با مشکلات عدیدهای روبهرو است و حتی حیات شهری و روستایی در بعضی مناطق با تهدید جدی مواجه شده است.
برای اینکه این استان و شهرهای آن همچنان مکانی برای زندگی و بالندگی باشد، ضروری است تا اهالی دانش و متخصص و مسئولان دلسوز در روزهای پیشرو فهرستی از مطالبات ضروری استان را تهیه کنند و به عنوان انتظارات عمومی و فوری استان اصفهان در اختیار رئیس دولت سیزدهم قرار دهند.
مهدی طغیانی در خصوص مهمترین مطالبات مردم استان از دولت سیزدهم اظهار داشت: اصفهان جایگاه بزرگی در کشور دارد، جانفشانیها و ایثار مردمانش زبانزد است و تاریخ این سرزمین را نمیشود از نام بزرگ مردم اصفهان و عظمتی که در جایجای تاریخ این کشور آفریدند، جدا کرد؛ با این حال مشکلات و مسائلی در اصفهان از جمله زایندهرود و موضوع احیای این رودخانه در فلات مرکزی ایران است که نه فقط بحث جریان داشتن رودخانه مهم است، بلکه روح شهر و مدنیت مردم و شهرنشینی در این خطه اهمیت دارد و منوط به جریان آب در این رودخانه است.
وی با بیان اینکه درخصوص احیای زایندهرود بسیار گفتیم و شنیدیم، افزود: مهم است که بدانیم احیای آن ممکن است، اگر عزم و اراده باشد، جریان دائمی به رودخانه باز میگردد. متاسفانه در دولت یازدهم و دوازدهم با اینکه زیاد از این موضوع گفته شد و در سفری که رئیس جمهور در ابتدای دولت دوازدهم به اصفهان داشت اشاره کرد که دریاچه ارومیه احیا شده و این بار نوبت زایندهرود است، ولی متاسفانه اقدام عملی از دولت ندیدیم با اینکه در آن موقع این کار سادهتر بود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مهمترین موضوع وجود عزم و اراده در دولت، شورای عالی آب برای اجرای مصوبات است، ادامه داد: برای حل موضوع آب نیاز به قانون و مقررات جدید نداریم و فقط نیاز به اجرای همان قانون 9 مادهای داریم.
وی با بیان اینکه اصفهان میراثدار تاریخ کشور است، تصریح کرد: بعضی از میراث تاریخی و خانهها در بخشهای مختلف استان در حال نابودی است، بخشی از ابنیه تاریخی به دلیل کمبود آب و فرونشست و بخشی به دلیل بیتوجهی در حال از بین رفتن است.
طغیانی در خصوص موضوع آلودگی هوا در اصفهان گفت: موضوع مهم آلودگی هوا در اصفهان بخشی به اختلال در سیستم زایندهرود برمیگردد و بخشی هم به دلیل عدم مدیریت جدی در محیط زیست و اینکه صنعت خود پایداری در منطقه جریان داشته باشد، مربوط است. بعضا به اشتباه آلودگی اصفهان را به صنعتی بودن آن نسبت میدهند در حالی که شهرهای بسیاری از کشورهای دنیا که صنعتیتر از اصفهان استولی با حداقلی از آلودگی این چنینی فعالیت میکنند.
وی در خصوص دیگر مطالبات مردم استان اصفهان خاطرنشان کرد: جنس اشتغال در اصفهان جنس کارگر ساده نیست، جنس آن بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی است. اصفهان یکی از شهرهایی است که رکورددار بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی است که بنا برآمار غیررسمی حدود30 درصد تخمین زده شده است. کسانی که برای آنها سرمایهگذاری شده و بهترینها در کشور هستند و متاسفانه شغل و کار از دغدغههای مهم آنهاست.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی افزود: این درحالی است که آمار بیکاری افراد زیر دیپلم در اصفهان زیر 5 درصد است. در واقع در بعضی شهرستانها صنایع به قدری نیاز به کارگر دارند که کارگر بیکار در این شهرستانها وجود ندارد.
وی با اشاره به مشکلات مالیاتی اصناف به خصوص در دوران شیوع کرونا اظهار داشت: در خصوص بحثهای مالیاتی اصناف قولهایی در ابتدای شروع کرونا برای مهلت بیشتری داده شود و به حداقلها اکتفا شود. امسال در بودجه 1400 اصناف با گردش مالی زیر100 میلیون از مالیات معاف شدند. بالای این مبلغ هم اگر مبنا بر عملکرد مالیاتی سال قبل و یا سالهای قبل باشد، ضربهای به تامین منابع مالیاتی دولت نمیخورد در حالی که به اصناف بسیار کمککننده است.
طغیانی ادامه داد: بیشتر صنوف در اصفهان خدماتی هستند که به آنها در دوران شیوع کرونا ضربه زیادی در تعطیلات اجباری وارد شد ،این ایده در پرداخت مالیات میتواند آنها را احیا کند.
وی افزود :امیدواریم قولهای داده شده در بحث حمایتهای مالی،مالیاتی و... را دولت جدید با پیگیری بیشتری دنبال کند. ماهم در مجلس در کنار اصناف هستیم اکنون بحث اصلاح قانون اصناف را در مجلس دنبال میکنیم و امیدواریم بخشی از مشکلاتی که خود اصناف به ما انعکاس دادند در این قانون اصلاح شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در خصوص برقراری مجدد یارانه به کسانی که قبلا به آنها یارانه تعلق میگرفته، بیان کرد: در سالهای قبل این مشکل را داشتیم که بعضی از شهروندان مراجعه و از قطع یارانه در میانه راه و یا از ابتدا گلایه میکردند و ما به دولت ارجاع میدادیم.پاسخ دولت این بود که بودجه برای اینکه تعداد افراد اضافه شود وجود ندارد؛ امسال رقم مربوط به یارانهها اصلاح شد تا افرادی که استحقاق دریافت یارانه دارند مجددا درخواست دهند.
وی در خصوص افزایش بیرویه اجاره بهای مسکن تصریح کرد: در دوران کرونا قانونی تصویب شد که امکان ادامه سکونت برای مستاجرهای خانههای مسکونی وجود داشته باشد و اجاره بها نباید بیش از20 درصد افزایش یابد، قانون در این زمینه هم وجود دارد ولی متاسفانه نظارت کافی وجود ندارد.
طغیانی ادامه داد: دولت جدید در بیاناتشان اشاره به ساخت یک میلیون ساخت واحد مسکونی در سال کرده که میتواند کمککننده باشد؛ مجلس نیز قانون جهش تولید مسکن را در ابتدای سال1400 نهایی کرد و برای بررسی به شورای نگهبان فرستاد؛ زیر ساخت قانونی مهیا و دولت جدید عزم اجرای آنرا دارد و انشاالله به یک عزم و اراده جدی و تلاش ملی حل شود. ما درسالهای قبل تجربه مسکن ملی را داشتیم البته هر طرحی ایرادات و اشکالاتی دارد که با رفع آن میتوان کارهای بزرگی در حوزه مسکن انجام دهیم.
وی درخصوص حاشیهنشینی و توسعه مسکن در حومه و حاشیه شهرها گفت: شهرهای اقماری در اغلب کشورهای دنیا وجود دارد که در اصفهان هم در شمال و جنوب آن این شهرها را داریم؛ چنانچه بحث شهرهای اقماری را دنبال نکنیم و شهرهای جدید توسعه پیدا نکند، اغلب مشکلات به حاشیهنشینی در خود شهر اصفهان میانجامد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: عدم توسعه مسکن آن هم زمانی که سالی 600 هزار ازدواج جدید داریم و نیازمند سر پناه هستند، امری غیر ممکن است البته باید مشکلات جانمایی و همچنین موضوعات اختلافات فرهنگی و اجتماعی آن حل شود.
وی با اشاره به کار نمونهای که در اصفهان در حال انجام است، اظهار داشت: بحث بازآفرینی طرحهای شهری که در محله همتآباد انجام شده، طرحی موفق بوده و بافت حومهای و حاشیهای پوستاندازی کرده و در حال تبدیل شدن به بافتی با امکانات جدید است. بافتی که سطح دسترسی آن از حداکثر 10درصد به 40 درصد افزایش یافته است. این طرح مدل مردمی است که دولت فقط تسهیل گر است و با تعاونی که از خود مردم تشکیل شده، پیش میرود.
طغیانی اضافه کرد: به هر حال ظرفیت بازآفرینی شهری ظرفیت خوبی است که میتواند دنبال کرد و مناطق حومهای و حاشیهای شهر را احیا کنیم و مسائل فرهنگی و اجتماعی شهرهای اقماری شکل نگیرد ؛ضمن آنکه این مسائل فرهنگی نیز قابل رفع است.
وی خاطر نشان کرد: در سطح استانی مدیران به مشکلات واقفاند و درتلاش برای حل آن هستند اما در سطح عالی متاسفانه بیتوجهی میشود. امیدورایم با روی کارآمدن دولت جدید قدری از مشکلات شهر را تسکین دهیم و با عزمی جدی در جهت کاهش آلام مردم این دیار برآییم.
انتهای پیام/163/ ت