از ظرفیت‌های خالی صنعتی استان فارس برای صنعت دانش‌بنیان استفاده می‌شود


از ظرفیت‌های خالی صنعتی استان فارس برای صنعت دانش‌بنیان استفاده می‌شود

گروه استان‌ها- حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه صنعتی می‌تواند صنایع دانش‌بنیان را توسعه دهد که این مهم در استان فارس با قرار دادن ظرفیت‌های خالی شهرک‌های صنعتی به شرکت‌های دانش‌بنیان دنبال می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شیراز ، یکی از موارد مهم در اقتصاد مقاومتی اقتصاد دانش‌بنیان است به عبارتی اقتصاد دانش‌بنیان به عنوان پیشرانه اقتصاد مقاومتی مطرح می‌شود. در این میان صنعت نیز برای رونق و توسعه بیشتر و برای اینکه در راستای اقتصاد مقاومتی قرار بگیرد نیازمند علم و فناوری است که شرکت‌های دانش بنیان در این زمینه می‌توانند نقش کمک‌کننده و تسهیل‌گر داشته باشند. 

شرکت‌های دانش بنیان در استفاده از تکنولوژی‌های روز در واحدهای صنعتی نقش به سزایی دارند. شرکت‌های صنعتی می‌توانند در دو جهت از شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کنند یکی پیاده‌سازی خطوط تولید به روز با استفاده از تکنولوژی‌ها نو و دیگر به روزرسانی خطوط فعلی است. 

به تایید کارشناسان بسیاری از خطوطی که شرکت‌های صنعتی در حال حاضر از آنها استفاده می‌کنند، خطوط تولید قدیمی و تاریخ مصرف گذشته است چون انرژی زیادی مصرف می‌کنند بنابراین برای بالا بردن خطوط تولید استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند کمک‌کننده باشند در عین حال این شرکت‌ها می‌توانند خطوط تولید جدیدی را  معرفی کنند خطوط تولیدی که از لحاظ تجاری بسیار باصرفه‌تر است. 

برای رسیدن به این  اهداف لازم است که همکاری دو جانبه‌ای بین شرکت‌های  دانش‌بنیان و شرکت‌های صنعتی شکل بگیرد در همین راستا تفاهم‌نامه 7 ساله بین پارک علم و فناوری استان فارس، سازمان صنعت و معدن و شرکت شهرک‌های صنعتی امضا شده که هدف از این تفاهم‌نامه استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان که محصولات فناورانه و تجاری شده دارند از امکانات شهرک‌های صنعتی است. 

امین رضا ذوالقدر رئیس پارک علم و فناوری استان فارس در گفت‌وگو با تسنیم به تشریح این تفاهم‌نامه که برای نخستین بار رخ داده است، می‌پردازد. به گفته وی این تفاهم‌نامه در سطح ملی هم بناست که میان معاونت علمی ریاست جمهوری و سازمان صنایع کوچک امضا شود یعنی یک تفاهم نامه 5 جانبه باشد. 

آن گونه که ذوالقدر می‌گوید: برخی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناروی که مراحل رشد را طی کرده، وارد مرحله تجاری‌سازی و توسعه محصولات فناورانه شدند و می‌خواهند به تولید انبوه برسند نیاز است که به شهرک‌های صنعتی منتقل شوند و یکی از مفاد این تفاهم‌نامه در این زمینه است. 

به گفته رئیس پارک علم و فناوری استان فارس شهرک‌های صنعتی فضاهای خالی یا ظرفیت‌های استفاده نشده‌ای دارند که می‌تواند در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار بگیرد و این امر یکی از مفاد تفاهم‌نامه مذکور برای هم افزایی و تسهیل زیرساخت‌های مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان است. 

توانمندسازی، تجاری‌سازی و توسعه بازار برای محصولات شرکت‌های  دانش بنیان در کنار تعاملات بیشتر و تسهیل در امر اعطای مجوزها از دیگر اهدافی است که در این تفاهم‌نامه ذکر شده و ذوالقدر نیز به آنها اشاره می‌کند. 

وی معتقد است هر چند که فارس یک استان با ظرفیت بیشتر کشاورزی است اما زمینه‌های صنعتی نیز مانند قطب الکترونیک بودن و پزشکی نیز دارد که برخی از فعالیت‌های دانش بنیان مانند تولید بردهای الکترونیک، تجهیزات پزشکی، آی سی تی، نفت و گاز و پتروشیمی و غیره در این زمینه‌ها است.

به گفته رئیس پارک علم  و فناوری استان فارس حضور شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند صنایع دانش بنیان را توسعه دهد که البته تنها بخشی از آن می‌توانند در یک فضای محدود انجام شود اما وقتی توسعه پیدا کند در فضای محدود پارک جوابگو نیست و باید از دیگر ظرفیت‌ها استفاده کرد. 

آن گونه که ذوالقدر می‌گوید: در مجموع 330 شرکت در حوزه‌های مختلف کشاورزی، صنایع تبدیلی، نفت و گاز، علوم مهندسی، ارتباطات، صنایع فرهنگی و  تولید محتواهای دیجیتال  در پارک مشغول به فعالیت و 2 هزار و 200 نفر در این شرکت‌های دانش بنیان مشغول فعالیت هستند. 

وی معتقد است هر چند برای اجرای تفاهم‌نامه باید فاز به فاز پیش رفت اما پیش‌بینی این است که در فاز اول حداقل 20 تا 25 شرکت که نیاز به فضای کارگاهی دارند بتوانند به شهرک‌های صنعتی منتقل شوند. 

عبدالحسین شرفی دبیر شورای شرکت‌های پارک علم و فناوری استان فارس نیز در گفت‌وگو با تسنیم به معضلات و مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد. به گفته وی کمبود فضای فیزیکی به ویژه برای آن دسته از شرکت‌هایی که رشد خوبی به لحاظ اشتغال داشتند از جمله معضلات است که امیدواریم با تفاهم نامه انجام شده این معضل برطرف شود. 

به گفته وی علاوه بر بحث فضای فیزیکی مشوق‌هایی نیز برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان در شهرک‌های صنعتی در نظر گرفته شده است. همکاری شرکت‌های صنعتی و شرکت‌های دانش بنیان به شکل بهتر و با آسانی از جمله مزایای این تفاهم نامه است که شرفی در صحبت‌هایش به آن اشاره می‌کند و معتقد است که از آنجا که هر دو مجموعه در یکجا هستند می‌توانند تعاملات سازنده‌ای در جهت رونق صنعت داشته باشند. 

دبیر شورای شرکت‌های پارک علم و فناوری استان فارس می‌گوید: وقتی محصول تجاری شده شرکت‌های دانش‌بنیان وارد شهرک صنعتی شود فرایند صدور مجوزها هم سریع‌تر اتفاق می‌افتد. 

به گفته شرفی از آنجا که براساس تفاهم نامه منطقه خاص نیز برای شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته می‌شود که از پراکندگی شرکت ها جلوگیری شده و همه اهالی صنعت می‌دانند در این منطقه شرکت‌های دانش بنیان هستند. 

وی بی‌اعتمادی برخی از مسئولان و دستگاه‌های اجرایی نسبت به شرکت‌های دانش‌بنیان را معضل دیگری می‌داند که از قضا مهم‌تر نیز هست. دبیر شورای شرکت‌های پارک علم و فناوری استان فارس می‌افزاید: شرکت‌های دانش بنیان براساس یک ایده و دانش سعی به تولید محصول دارند که برای ورود به صنعت و بازار باید اعتمادی پشت این محصول باشند و تا اعتماد نشود فروش امکانپذیر نیست. 

به گفته شرفی تقاضای شرکت‌های دانش‌بنیان از مدیران  دستگاه‌های اجرایی و مدیران ارشد صنعت و تولید این است که به شرکت‌های دانش بنیان اعتماد داشته باشند و اجازه دهند که قسمتی از سبد کالای آنها را شرکت‌های دانش بنیان انجام دهند که سبب رونق بازار و صنعت می‌شود.  

از آنجا که تنها نسخه شفابخش اقتصاد بیمار کشور، روی آوردن به اقتصاد مقاومتی است و به دلیل سهم عمده و مهم شرکت‌های دانش بنیاد در تحقق این نوع اقتصاد حمایت و اعتماد بیشتر به این شرکت‌ها می‌تواند به اقتصاد مقاومتی، نجات و سربلندی بیشتر کشور کمک کند. 

انتهای پیام/424/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon