«حال زار» «تاغ زارها» در کم‌آبی؛ خشک‌سالی‌های پیاپی امان از تاغ‌های کم آب‌بر سرخه هم بریده است

«حال زار» «تاغ زارها» در کم‌آبی؛ خشک‌سالی‌های پیاپی امان از تاغ‌های کم آب‌بر سرخه هم بریده است

گروه استان‌ها ـ تاغ زارهایی که کمبود بارندگی آن‌ها را تهدید می‌کند و تغییرات اقلیمی و خشک‌سالی‌های پیاپی بلای جانشان شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، گیاهی است به صورت درختچه از تیرهٔ تاج‌خروسان که مقاومت زیادی در برابر خشکی و گرما دارد و به خاطر سیستم ریشه‌ای گسترده که دارد برای جلوگیری از گسترش کویر از آن استفاده می‌شود.

گونه‌های متعددی از جنس تاغ وجود دارد و این درختچه زیبا با تثبیت شن‌های روان مانع خیزش طوفان‌های ریز گرد و کنترل سیلاب می‌شود.

سمنان استانی کویری است که مانند سایر شهرهای کویری درختچه‌های تاغ نقش غیرقابل‌انکاری در مهار شن‌های روان، جلوگیری از فرسایش خاک و ایجاد گردوغبار و ایجاد پوشش گیاهی در مناطق کویری و بیابانی آن دارد.

تاغ زارهای استان سمنان علاوه بر اینکه چشمان طمع‌کار سودجویان به دنبالشان است تغییرات اقلیمی و کمبود بارندگی نیز بلای دیگری برایشان است.

چندی پیش مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان درباره اهمیت درختچه تاغ گفت: تاغ زارها نقشی مهم در بیابان‌زدایی و جلوگیری از فرسایش خاک دارند اما برخی افراد سودجو با هدف تهیه زغال تیشه به ریشه این درختچه پرسود می‌زنند.

جعفر مرادی حقیقی با بیان اینکه با متخلفان و قاچاقچیان تاغ به شدت برخورد می‌شود افزود: یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با هوشیاری کامل تخلفات در این زمینه را رصد می‌کند.

حال جدای از این تهدیدهای انسانی امروز با وجود خشک‌سالی‌ها پیاپی در استان کویری سمنان گیاه کم‌آب بری نیز تاغ نیز از کم‌آبی رنج می‌برد به‌طوری‌که سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سرخه دراین‌باره گفته است که تغییرات اقلیمی و خشک‌سالی‌های پیاپی، تاغ زارهای شهرستان سرخه را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده است و این گیاهان با کمبود بارندگی به سمت نابودی کامل پیش می‌روند.

سن بالای تاغ زارها در سرخه

حمیدرضا سعیدی بر ضرورت جوان‌سازی تاغ زارها تأکید کرد و گفت: سن بالای تاغ زارها یکی از مشکلات موجود است.

وی خاطرنشان کرد: جلوگیری از آفت‌زدگی تاغ زارها اقدام دیگری است که برای حفظ این‌گونه ارزشمند در دستور کار است.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سرخه با تأکید بر اینکه سن زیستی تاغ بین 20 تا 25 سال است گفت: سن تاغ زارهای شهرستان سرخه به بیش از سی‌وپنج سال رسیده است.

سعیدی با بیان اینکه هرس تاغ زارها با هدف جوان‌سازی این درختچه و جلوگیری از آفت‌زدگی آن‌ها در حال اجرا است اضافه کرد: درختچه تاغ اگر به سن دیر زیستی برسد آفت می‌گیرد و نیاز به هرس دارد.

درختان با تولید اکسیژن و کاهش آلایند‌گی نقش مهمی در زندگی انسان‌ها دارند به‌نحوی‌که 60 درصد از اکسیژن مصرفی جهان توسط پوشش گیاهی تولید می‌شود. این یک خاصیت ذاتی برای تمامی درختان است. حال برای درختان کویری فواید دیگری مانند حفظ خاک و جلوگیری از پیشروی بیابان نیز به آن اضافه می‌شود.

در استان‌های کویری که فرسایش بادی وجود دارد و احتمال پیشروی بیابان هست باید همت تمامی مسئولان برای احیاء، حفظ و توسعه تاغ زارها باشد تا این‌گونه ارزشمند به راحتی از دست نرود.

انتهای پیام/363/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon