گردشگری در استان کهگیلویه و بویراحمد به کما رفت

گردشگری در استان کهگیلویه و بویراحمد به کما رفت

گروه استان‌ها- صنعت گردشگری در استان چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد در سایه نبود امکانات، مدیریت صحیح و بی‌توجهی متولیان امر بودجه‌ریزی به کما رفته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازیاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی افزون‌ بر 720 هزار نفر در دامنه‌های رشته کوه زاگرس قرار دارد که مملو از ظرفیت‌های کم نظیر خدادادی است.

این استان با توجه به ظرفیت‌های بسیار متنوع در بخش‌های مختلف متأسفانه با مشکلات عدیده به ویژه در موضوعات اقتصادی و اشتغال دست و پنجه نرم می‌کند.

ویژگی‌های آب و هوایی استان کهگیلویه و بویراحمد باعث شده تا به استان چهارفصل مشهور باشد، مناطق گرمسیری و سردسیری این استان زمینه بسیار مناسبی در صنعت گردشگری را پیشرو توسعه آن قرار داده است.

کدخدایی که نمی‌تواند کلاه خود را نگه دارد

بی‌شک گردشگری در استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان کدخدای صنایع می‌تواند لقب بگیرد، کدخدایی که با توجه به بی‌مهری و عدم مدیریت مناسب هرگز نتوانسته کلاه خود را نگه دارد.

جاذبه‌های گردشگری طبیعی نظیر مناطق بکر جنگلی، آبشارها، چشمه‌سارها و دشت‌ و کوه‌های زیبا در کنار آثار باستانی و تاریخی و استعداد بالای صنایع دستی در استان کهگیلویه و بویراحمد می‌تواند در صورت توجه لازم راهگشای معضل اساسی اقتصاد و اشتغال باشد.

با همه تفاسیر و تعاریف از ظرفیت‌های استان در زمینه گردشگری، آنچه امروز در این دیار زرخیز نظاره‌گر آن هستیم، به کما رفتن این پتانسیل در سایه نبود امکانات و مدیریت صحیح است.

کهگیلویه و بویراحمد بازارچه صنایع دستی ندارد

شاید باور این موضوع کمی دشوار باشد که در استانی با چنین ظرفیتی و با حضور هزاران فعال صنایع دستی بازارچه‌ای اختصاصی برای عرضه محصولات در هیچ کجای آن وجود نداشته باشد.

روستای میمند در شهرستان دنا یکی از روستاهای پایلوت صنایع دستی در استان به شمار می‌رود اما نبود بازارچه و عدم بیمه فعالان این حوزه پنجه غم بر رخسار این صنعت پول‌ساز می‌کشد.

محمد کاظم رحمانی معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: برای حمایت از عرضه و فروش صنایع دستی 25 غرفه از سوی میراث فرهنگی استان اجاره و به صورت رایگان در اختیار هنرمندان قرار گرفته است.

به گزارش تسنیم سالانه 20 هزار مترمربع انواع محصولات صنایع دستی در کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود. 

جاجیم‌بافی، سفره‌بافی، نمدمالی، نی‌چیت بافی، مشته بافی، رندبافی، گچمه‌بافی، ریسندگی، سوزن‌دوزی، سبدبافی، رودوزی‌های سنتی و سیاه چادربافی از مهمترین دست بافته‌های سرپنجه هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد است.

آبشار یاسوج به عنوان شاخص‌ترین و پربازدیدترین جاذبه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد به علت نداشتن طرح جامع با مشکلات فراوانی از جمله ساخت و سازهای غیرمجاز و سلیقه‌ای روبه‌رو است.

این جاذبه گردشگری در سال‌های اخیر با مشکلات زیادی از جمله ساخت و سازهای غیرمجاز و تعرض به حریم آبراهه روبه‌رو شده که ترافیک سنگین در مسیر این آبشار در مواقع پیک سفر این مشکلات را بیش از پیش نمایان می‌کند.

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد این دیار به عنوان یک استان گردشگر پذیر شناخته می‌شود و تحولات خوبی در آینده برای این استان در حوزه گردشگری اتفاق خواهد افتاد.

انتهای پیام/541/ح

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon