هزینه بیبرنامگی در مدیریت بحران کرونا را اصناف باید پرداخت کنند
گروه استانها- عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی استان فارس با انتقاد از اعمال محدودیت فعالیت اصناف گفت: هزینه بیبرنامگی در مدیریت بحران کرونا را اصناف باید پرداخت کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، با نارنجی و قرمز شدن وضعیت شهرستانهای استان فارس بار دیگر ستاد مدیریت کرونای استان فارس محدودیتهایی برای فعالیت اصناف اعمال کرده است. در کل کشور 3 میلیون واحد صنفی فعالیت میکنند و بخشی زیادی از بار اقتصادی جامعه بر دوش اصناف است. طبق آمارها در شهر شیراز 80 هزار واحد صنفی فعالیت دارند بنابراین تعطیلی و اعمال محدودیت برای فعالیت اصناف خسارت مالی زیادی به آنها وارد میکند و از طرفی معیشت افرادی شاغل در این واحدها نیز دچار مشکل میشود.
خسرو فروغان عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی استان فارس در گفتوگو با تسنیم با انتقاد از این موضوع اظهار داشت: دولت و ستاد ملی مدیریت کرونا نتوانستهاند کرونا را مدیریت کنند و هزینه این بیبرنامگی را اصناف باید پرداخت کند.
فروغان با اشاره به افزایش چندبرابری هزینه مالیات، افزود: ساختار فروش مجازی در کشور فراهم نیست و حداقل مصوباتی که ستاد ملی کرونا برای حمایت از اصناف در دوران کرونا مصوب کرده اجرا نشده و آمار کذب نباید اعلام شود و لازم است که بودجه کرونا به صورت شفاف اعلام شود و بگویند که در کشور چند درصد اصناف از تسهیلات کرونا استفاده کردهاند.
وی با بیان اینکه تمام ادارات دولتی، بانکها و غیره در حال فعالیت هستند و دولت زورش فقط به واحدهای صنفی رسیده است، عنوان کرد: با وجود اینکه ستاد ملی کرونا چندین بار اصناف را تعطیل و نیمهتعطیل کرده است ولی بانکها برای نقد کردن چک اصناف یا پرداخت بدهی بانکی پا روی گلوی اصناف میگذارند و مصوبه ستاد کرونا در حمایت از اصناف را نادیده میگیرند.
فروغان با اشاره به فشاری زیادی که مالیات، بیمه، تعطیلیها و اعمال محدودیتها به اصناف وارد کرده و چون کمیت اصناف زیاد است جمع کردن این مشکلاتی که ستاد ملی کرونا برای آنها ایجاد کرده برای دولت آینده بسیار سخت است، گفت: اتاق اصناف که در راس هرم است برای حفظ موقعیت خودشان، در ستاد ملی کرونا نه تنها حمایتی از اصناف نکرده بلکه با دولت همراه شده است.
وی با بیان اینکه گردش مالی اصناف زیاد است و اگر نیمه تعطیل و تعطیل شوند ضرر زیادی به جامعه وارد میشود، افزود: اگر مردم واکسینه شده بودند چقدر به نفع دولت، اقتصاد و مردم جامعه بود اما به دلیل اینکه یک سری رانتها و برنامهریزیها در این موضوع است خیلی بیشتر از آنچه باید دارد هزینه میشود و نفعش را فقط یک عده میبرند و چوب عدم واکسینه شدن را مردم و اصناف میخورند.
انتهای پیام/422/ح