"قاچاق سوخت" سرمایههای ملی را بر باد میدهد
گروه استانها- افزایش قاچاق سوخت معضلی جدی و تهدیدی بزرگ بر سر راه اقتصاد است که قاچاقیان این سرمایه ملی را به تاراج میبرند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سوخت سرمایهای ملی است و حفظ و صیانت آن از مهمترین مسائلی است که مسئولان امر در این حوزه باید آن را مورد توجه خود قرار دهند.
قاچاقیان سوخت در حقیقت خیانت و ظلمی بزرگ را در حق کشور خود انجام میدهند چرا که از یکسو این سرمایه ملی را به تاراج میبرند و از سوی دیگر تهدیدی بزرگ برای اقتصاد کشور محسوب میشوند.
به گفته کارشناسان امر کاهش رونق کسب و کار در منطقه، ناامنی ترافیکی، تجملگرایی و رفاهطلبی، شکاف درآمدی، مخاطرات زیستمحیطی، تخریب اعتماد نهادی، تضعیف فرهنگ کار و تلاش، فساد مالی و کلاهبرداری، قانونگریزی و کاهش آسیبهای اجتماعی از پیامدهای پدیده قاچاق سوخت است.
سرهنگ علی کریمی فرمانده انتظامی شاهرود با اعلام خبر توقیف یک دستگاه تریلی حامل گازوئیل قاچاق گفت: شناسایی این دستگاه تریلی در ایستگاه بازرسی شهید نوری شهرستان شاهرود انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: 22 هزار لیتر گازوئیل قاچاق این دستگاه تریلی در حین کنترل مأموران ایستگاه بازرسی شهید نوری شهرستان شاهرود کشف شده است و دستور توقیف و ایست آن صادر شده است.
فرمانده انتظامی شاهرود با اشاره به اینکه راننده این دستگاه بار خودرو را روغن سوخته اعلام کرده بود، افزود: پس از مشخص شدن اصل موضوع به واسطه تحقیقات تخصصی مأموران انتظامی ایستگاه بازرسی شهید نوری شاهرود فرد متخلف اسناد و مدارک قانونی برای حمل این میزان گازوئیل را نیز در اختیار نداشته است.
کریمی ارزش ریالی 22 هزار لیتر سوخت قاچاق را بالغ بر 2 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: این خودرو پس از انجام بررسیهای لازم توقیف و فرد متخلف تحویل مراجع قضایی شد.
بیکاری، سودهای هنگفت و وسوسهانگیز علاوه بر تفاوت قیمت یکی از انگیزههای اصلی برای قاچاق سوخت است، اگر مسئولان به فکر چارهاندیشی برای مقابله با این معضل هستند نباید توجه اشتغال، اقتصاد و معیشت را فراموش کنند چرا که این مشکلات ارتباط مستقیمی با پدیده افزایش قاچاق سوخت دارد.
به هر روی باید برخوردی قاطع و بازدارنده در مقابل قاچاق سوخت وجود داشته باشد و موانع و خلأهای قانونی در این حوزه برداشته شود.
انتهای پیام/363/ح