پروژه آبخیزداری روستای "چهرآباد" زنجان آبهای زیرزمینی منطقه را تقویت میکند
گروه استانها - مدیرکل اداره منابع طبیعی استان زنجان با ییان اینکه پروژه آبخیزداری چهرآباد در هفته دولت افتتاح خواهد شد عنوان کرد: هدف کلی این طرح کنترل سیلاب وارد شده به روستا و تقویت آبهای زیرزمینی میباشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، خلیل آقاجانلو شامگاه یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با بیان اینکه اجرای پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری یکی از بهترین و کم هزینهترین روشها برای مدیریت خشکسالی و سیل است، اظهار داشت: کمآبی اخیر تهدید بزرگی برای کشور محسوب میشود و توسعه در بخشهای مختلف را تحتالشعاع قرار خواهد داد.
وی در ادامه افزود: در همین راستا سازمانهای جنگل، مراتع و آبخیزداری کشور و ادارات کل منابع طبیعی در استان تلاش میکنند تا با اجرای پروژههای آبخیزداری تهدیدات احتمالی از حواث را مدیریت کنند. طبیعت قابل کنترل و پیشبینی نیست اما میتوانیم اثرات مخرب آن را تا حدودی کاهش دهیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با بیان اینکه در سه سال گذشته اعتباراتی از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای پروژههای آبخیزداری کل کشور به استان زنجان رسید، تصریح کرد: بر اساس اولویتهایی که در کل استان داشتیم پروژه را آغاز کردیم. در این میان مدیریت سیلابهای شهری موضوع مهمی بود که در شهر آببر و شمال شهر زنجان در روستای دواسب و پایین کوه به کنترل سیلاب دست یافتیم.
وی گفت: همینطور در دشت ابهر و پروژه چهرآباد برای احیا و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی تلاش میکنیم. امیدواریم اجرای این پروژه سبب توسعه و ماندگاری روستاهای اطراف و آبادانی روستاها شود.
آقاجانلو با اشاره به اینکه مطالعات آبخیزداری این حوزه در سالهای 89 و 90 حول چندین محور از جمله وضعیت فیزیوگرافی انجام شد خاطرنشان کرد: مساحت حوزه حدود 11 هزار هکتار شامل روستاهای چهرآباد، نصیرآباد، حسینآباد، قاضیکندی، سنگبین، اوزج و قالیچهبلاغ میباشد که همه روستاها در بالادست حوزه هستند و خروجی حوزه، روستای چهرآباد است.
وی در ادامه با بیان اینکه اعتبار کل پروژه 14 میلیارد تومان است، تصریح کرد: ارتفاع کل سد از کف آبراهه از 10 تا 11 متر، حجم مخزن حدود 450 هزار متر مکعب، و حجم عملیات خاکی پی 30 هزار متر مکعب میباشد.
این مسئول عنوان کرد: هدف کلی این طرح کنترل سیلاب وارده به روستا و باغهای حاشیه آن، پایدارسازی، تقویت و توسعه منابع آب شرب و زراعی پایین دست روستا میباشد. این پروژه در هفته دولت امسال مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت و بعد از پایان پروژه امیدواریم سالانه 2.5 میلیون متر مکعب از روانآبها و سیلابها تغذیه شوند.
وی با اشاره به جاذبههای گردشگری این منطقه اظهار داشت: آبشار چهرآباد و اندآباد، کوههای رنگین، قلعه لکلکها و معدن نمک چهرآباد که تبدیل به نخستین موزه معدنی در کشور شده است از جمله مکانهای گردشگری این منطقه محسوب میشوند، با این حال امیدواریم این پروژه تکمیل کننده مجموعه گردشگری این منطقه باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، در پایان جلسه با حضور مدیران منابع طبیعی استان زنجان و مهندسین پروژه بازدید میدانی از پروژه آبخیزداری روستای چهرآباد انجام شد.
انتهای پیام/ی