‌گلایه‌مندی صنایع گیلان از قطع نامنظم برق؛ شرایط لازم برای تولید فراهم نیست

‌گلایه‌مندی صنایع گیلان از قطع نامنظم برق؛ شرایط لازم برای تولید فراهم نیست

گروه استان‌ها- با وجود دارا بودن گیلان از امتیاز تولیدکنندگی برق اما قطعی‌ها رو به افزایش بوده و نامنظم بودن این قطعی‌ها خسارات زیادی را متحمل صنایع گیلان کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، همان طور که از قبل پیش‌بینی شده بود قطعی‌های مکرر برق در سطح کشور همچنان ادامه دارد و در استان گیلان نیز با وجود دارا بودن از امتیاز تولیدکنندگی برق، قطعی‌‌ها رو به افزایش است.

در مدت زمان کاهش تولید برق و در پی آن قطعی برق، برای تأمین برق بخش خانگی بیشترین خاموشی‌ها بر صنایع بزرگ و کوچک اعمال شد و این امر سبب شده تا اکنون صنایع با خسارات بسیاری مواجه باشند.

صنایع بزرگ و کوچک که تا پیش از این خود با موانع و مشکلات بسیاری‌ در مسیر تولید مواجه بودند اکنون با کوهی از خسارات روبه‌رو هستند که آسیب دیدن ماشین‌آلات صنعتی به‌دنبال نوسانات برق یکی از این خسارات است.

در این راستا رئیس سازمان صمت گیلان در نشست بررسی چالش‌های قطع برق صنایع گیلان اظهار داشت: صنایع متوسط و کوچک استان گیلان توان خرید و نصب دیزل ژنراتور برای ادامه تولید را ندارند و از قطع برق آسیب‌های فراوانی دیده‌اند.

فرهاد ‌دلق‌پوش با اشاره به اینکه 70 درصد صنایع در گیلان جز صنایع متوسط و کوچک هستند و آستانه مقاومت صنایع بی‌نهایت نیست ابراز داشت: مدیران برق برای صنایع استان گیلان چاره‌اندیشی بهتری را اتخاذ کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان خاطرنشان کرد: هر چند بعضی از امور خارج از حیطه اختیارات مدیران است ولی توقع صنایع در جهت رعایت حقوق مصرف‌کننده، جلوگیری از بی‌نظمی زمان قطع برق است.

وی با بیان اینکه مطالبات صنایع به حق است افزود: مدیران برق به جای چند ساعت قطعی برق در هر روز، یک روز کامل در هفته برق را قطع کنند تا صنعتگر بتواند برای فعالیت خود بهتر برنامه‌ریزی کرده و شیفت کار و تعطیلی نیروی انسانی را مشخص کند.

دلق‌پوش با بیان اینکه گیلان جز استان‌های تولیدکننده برق است و انتظار داریم که قطعی برق کمتری برای استان در نظر گرفته شود گفت: باید از سهم مصرف برق صنایع در ضرایب محاسباتی با تعصب دفاع شود.

وی افزود: با نوسانات ناشی از قطعی برق بسیاری از سیستم‌های الکترونیکی، بردهای دستگاه‌های PLC و الکتروموتورهای ماشین‌آلات صنعتی آسیب می‌بیند و در شرایط کنونی تحریم، تهیه و جایگزینی آن‌ها بسیار دشوار و زمانبر است.

همچنین رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان گیلان نیز خاطرنشان کرد: تاکنون در سطح کلان کشور در زمینه حمایت از تولید، بیشتر شعار شنیده‌ایم ولی عملاً توجه به این موضوع را شاهد نبودیم.

وی گفت: طبق قانون در سیستم مبادلات تجاری در صورت احتیاج به محصولی برای تأمین نیاز داخلی، از صادرات آن ممانعت می‌شود آیا این قانون در صنعت برق، برای اولویت پاسخ به نیاز داخلی وجود ندارد که همچنان در این وضعیت بحرانی صادرات برق ادامه دارد؟

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت گیلان نیز تصریح کرد: در تعطیلی‌های گاه و بیگاه صنایع به‌دلیل قطعی برق، کارگر حقوق و سفارش‌دهنده محصول نیز تحویل سفارش خود را از صنعتگر می‌خواهد؛ چه کسی این هزینه‌ها را جبران می‌کند؟ 

فرهمند پورعلی با گلایه‌مندی از چالش‌های پیاپی به وجود آمده در صنعت گفت: در این آشفتگی و بی‌برنامگی صنعتگر ایرانی چگونه می‌تواند با تولیدکننده خارجی رقابت کند و توقع هم بر این است که چرا آن‌ها توانایی رقابت بیشتری نسبت به صنعتگر ایرانی دارند آیا واقعاً شرایط تولید فراهم است؟

همچنین مدیرعامل شرکت توزیع برق گیلان نیز  در این باره انتظارات صنایع را به حق خواند و افزود: در این شرایط بحرانی نمی‌شود برنامه‌ای منسجم و مدونی داشته باشیم به گونه‌ای که گاهاً برای برخی از قطعی‌ها راساً از تهران اقدام می‌شود.

محمداسماعیل هنرمند با بیان اینکه وزن قطعی‌های برق در صنایع گیلان پایین است گفت: به طور کلی وزن قطعی برق صنایع از 100 مگا وات تجاوز نکرده است اما با این حال تمام پیشنهادات صنعتگران استان برای کاهش خسارات بررسی خواهد شد.

به گزارش تسنیم، با وجود اینکه شرایط بحرانی کنونی تبعات مدیریت و تصمیم‌سازی‌های ناصحیح در سال‌های گذشته و تداوم آن تا اکنون و همچنین عدم رعایت الگوی مصرف است اما برای قطع خسارات زنجیره‌وار صنایع باید در کنار قطع صادرات برق از همه ظرفیت‌های تولید بهره برد.

در این راستا یکی از سیاست‌گذاری‌‌های وزارت نیرو و کمیسیون انرژی مجلس وارد مدار شدن صنایع بزرگ دارای ژنراتورهای تولید برق و همچنین  صنایع کوچک و متوسط است اما شایان ذکر است که به‌دلیل مشکلات اعتباری صنایع کوچک و متوسط گیلان توان نصب دیزل ژنراتور برای تولید برق مورد نیاز را ندارند.

از طرفی براساس قانون وزارت نفت مکلف است تا در شرایط کنونی در جهت تأمین سوخت جایگزین برای صنایع اقدام کند که این امر نیازمند وجود تجهیزات ویژه‌ای در خط تولید برای مصرف سوخت جایگزین است که لازم به ذکر است که این اقدام نیز برای همه واحدهای استان انجام نپذیرفته است.

مسلماً جش تولید و توسعه اقتصاد کشور در سایه عدم حمایت و با وجود سنگ‌اندازی‌ها و اقدامات راهگشایی که می‌تواند مؤثر واقع شود ولی عزمی برای اجرای آن در مدیران نیست، امری دور از انتظار است و با تداوم روند کنونی باید به جای توسعه اقتصاد شاهد رکود آن باشیم. 

انتهای پیام/614/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon