وزیر اقتصاد: مشکلات امروز صنعت برق به دلیل شوکهای ارزی سال های گذشته است
وزیر اقتصاد با بیان این که بخشی از مشکلات امروز فعالان صنعت برق به دلیل شوکهای ارزی سالهای گذشته است گفت: مدلی که برای صنایع پتروشیمی و واگذاری خوراک آنها در نظر گرفته شد، نمونهای از مدلهای مناسب است که شاید بتوان برای صنایع برق هم اجرایی کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، فرهاد دژپسند در یکصدوپنجمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با اعلام اینکه سالهای گذشته نیروگاههای برق کشور از تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی استفاده کرده اند، گفت: شوکهای ارزی چند سال قبل، متاسفانه بازپرداخت وامهای ارزی نیروگاههای برق کشور را با مشکل مواجه کرده است.
وی با اعلام اینکه شوکهای ارزی همیشه بازپرداخت وامهای ارزی را با مشکل روبرو میکند، گفت: اوج این مشکلات در سالهای 1372 و 1373 اتفاق افتاد که اختلاف قیمت تسهیلات ارزی تبدیل به حساب تعهدات ارزی و ریالی شد و بحران نقدینگی را شکل داد.
رئیس شورای گفتگو با تاکید بر اینکه ما در تصمیم گیریهایی مانند مشکلات ایجاد شده در پرداخت تسهیلات ارزی، فقط برای حقوق یک گروه تصمیم گیری نمیکنیم، بلکه با یک نگاه ملی برای حقوق یک جامعه تصمیم گیری میکینم، گفت: تصمصیم گیری درخصوص حل مشکلات ایجاد شده از شوکهای ارزی خیلی راحت نیست و باید همه جوانب موضوع را در نظر گرفت.
وی با اعلام اینکه بخشی از افزایش بدهی دولت طی سال گذشته به همین دلیل تهاتر بدهیهای بخش خصوصی بوده که به عنوان بدهی دولت به بانک مرکزی محسوب شده است، گفت: صورت مالی بانک مرکزی نشان میدهد که خالص بدهیهای دولت نه تنها افزایش نداشته بلکه کاهش هم پیدا کرده است.
دژپسند در ادامه ضمن قبول گلایه برخی از تولید کنندگان برق کشور درخصوص زیان ده شدن صنعت برق با ادامه سیاست نرخ گذاری تکلیفی فروش برق، افزود: شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور اقتضائات خود را دارد و نمیتوان قیمت برق را به سادگی افزایش داد.
وزیر اقتصاد افزود: البته از طرفی هم نمیتوان به زیان تولید کنندگان بخش خصوصی تصمیم گیری کرد، و باید به گونه تصمیم گیری و عمل کنیم که هم منافع مصرف کنندگان و هم تولیدکنندگان برق با هم در نظر گرفته شود.
وی حل معضل قطعی برق و لزوم افزایش تولید برق در کشور را یک نیازی اساسی خواند و گفت: وزرات نیرو در جلسه آینده شورای گفتگو باید مدلی عملیاتی برای حل این مشکلات ارائه دهد، اما به دلیل مدت زمان کم باقی مانده تا تشکیل دولت جدید، در این دولت امکان طرح آن وجود ندارد و فرصت کافی نیست.
دژپسند درپایان با تاکید براینکه باید مدلی برای حل مشکلات برق کشور طراحی و عملیاتی شود که با تغییر وزیر، دولت و مجلس تغییری نکند، افزود: مدلی که برای صنایع پتروشیمی و واگذاری خوراک آنها در نظر گرفته شد، نمونهای از مدلهای مناسب است که شاید بتوان برای صنایع برق هم به نوعی اجرایی کرد.
انتهای پیام/