قطعی برق کار دستِ مسابقه تلویزیونی داد/ مسابقهای که از حالت "کپی" درآمد
تهیهکننده مسابقه "ایران" با اعلامِ شروع سری جدید این رقابتِ تلویزیونی تأکید کرد که با سفارش مدیر شبکه یک تصمیم بر آن شد از صفر تا صد طراحیمان ایرانی باشد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از نکاتی که راجع به برخی از برنامهها و عمدتاً مسابقات تلویزیونی وجود دارد کپی کردن از نسخههای خارجی است. کاری که برنامهساز را از خلاقیت و نوآوری به سمتِ کپیسازی سوق میدهد؛ این نقد را خیلی از هنرمندان هم داشتند. مثلاً سیروس میمنت بازیگر سریالهای تلویزیون در گفتوگویی با خبرنگار خبرگزاری تسنیم تأکید کرد: "چرا آنقدر برنامهسازان ما در ساخت مسابقههای تلویزیونی اصرار دارند حتماً از الگوهای خارجی تقلید کنند؟
مثلاً فلان مسابقه را در فلان شبکه خارجی دیدهاند که مورد اقبال است و بعد یک کپی آن را روی آنتن رسانهملی میببینیم که حداقل میتوانست ایرانیزه بشود و قدری هماهنگ با فرهنگهای برنامهسازی ما روی آنتن برود. متأسفانه این اتفاق نیفتاده و حتی در دکور و چیدمان داوران هم تغییری ندادهایم. اینها خوب نیست و چرا از خودمان الگو و خلاقیتی نداریم؟ مگر ما فکر و اندیشه نداریم؟ ما باید خودمان یک خلاقیت و نوآوری را به وجود بیاوریم. زمانی دیگران از ما تقلید میکردند بخصوص در داستاننویسی که ادبیات غنی داریم."
در گفتوگو با کارگردان مسابقه "ایران" که از شبکه یک سیما با سام درخشانی برای اولین بار روی آنتن رفت بسیاری هم به اجرای او و هم فضای مقلدانه برنامه انتقاد داشتند و رضایت این چنین توضیح داد: در مسابقه "ایران" سعی کردیم همهچیز ایرانی باشد، چون هدفمان شناساندن ایران به مردم در عرصههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است. در این مسابقه سؤالهای متفرقه از کشورهای دیگر پرسیده نمیشود، هرآنچه مجری ما میپرسد از ایران است. دکورِِ برنامه شبیه به نسخه خارجی است. وقتی شرکتکننده با راه رفتن روی صفحه نمایش به سؤالات پاسخ میدهد. در نسخه خارجی سؤالات از همهجا و همهچیز است اما ما تصمیم گرفتیم مسابقهای طراحی کنیم که طراحی تمام سؤالات آن تنها مختص به کشور عزیزمان ایران باشد.
او در بخشی از این گفتوگو به نکتهای درباره تقلید نعل به نعل مسابقات تلویزیونی اشاره کرد که: ما مثل مسابقههای دیگر تلویزیون عمل نکردیم که از نعل به نعل کپی میشود ما سعی کردیم بازیهایمان را هم تغییر بدهیم و این بازیهایی که الان داریم در آن برنامه نیست. مثلاً بازیهایی همچون دوز، عکس و مکث و یا حرف به حرف در آن نمونه خارجی نیست.
حالا بعد از این همه انتقاد و گپ و گفت، هاشم رضایت تهیهکننده این مسابقه تلویزیونی در آستانه پخش سری جدید اعلام کرده که قرار است صفر تا صد طراحی این سری، کاملاً ایرانی باشد. او با اشاره به تغییرات فصل سوم این برنامه تلویزیونی گفته است: در دو فصل گذشته دکور و 50 درصد بازیهای مسابقه برگرفته از یک نمونه خوب خارجی بود. ما نیز در اتاق فکر برنامه تمام بازیها و روند مسابقه را ایرانیزه کرده بودیم. با توجه به اینکه این روزها مسابقههای بسیاری از شبکههای مختلف پخش میشوند و همه نیز کپی خوب و بد از نمونههای خارجی هستند، با سفارش مدیر محترم شبکه و گروه اجتماعی شبکه یک مصصم شدیم در سری جدید مسابقه "ایران" به سراغ طرحی برویم که صفر تا صد آن با طراحی ایرانی باشد.
او همچنین از قطعی مکرر برق انتقاد کرده که برای این برنامه تلویزیونی هم مثلِ سریال "دودکش" که نتوانست شبِ گذشته قسمت ششم خود را روی آنتن ببرد، بارها به مشکل برمیخورد، گفت: تنها مشکل اصلی ساخت دکور که مقداری زمانبندی پخش را نیز به تأخیر انداخته، قطعی مکرر برق است. استودیوی برنامه در منطقهای قرار دارد که در هفته سه روز و از ساعت 11 صبح تا 18 برق منطقه قطع میشود و همین امر روند ساخت دکور را مقداری با مشکل مواجه کرده است.
او همچنین درباره زمان پخش سری جدید این مسابقه تلویزیونی اشاره کرد: درنظر داشتیم اولین قسمت از سری جدید به مناسبت عید سعید قربان روی آنتن برود که با توجه به مشکلات پیشروی ساخت دکور احتمال دارد پخش مقداری دیرتر آغاز شود. در حال حاضر تمامی اعضای مسابقه در تلاشاند تا هر چه زودتر ضبط آغاز شود.
قرار است سری جدید نسبت به دو فصل دیگر تغییرات گستردهتری اتفاق بیفتد و بیننده ببیند. از حضور تماشاگران و مشارکت آنان در مسابقه تا کاهش تعداد شرکتکنندگان به یک گروه چهار نفره که این بار این گروه چهار نفره برای گرفتن جایزه بزرگ باید با یکدیگر همکاری و جایزه بزرگ را کسب کنند. اجرای مسابقه نیز مانند فصل دوم همچنان بر عهده سعید شیخزاده است.
انتهای پیام/