جزئیات نشست کمیسیون انرژی مجلس با وزیر نیرو / نیکزاد: چرا از بخش خصوصی برای صنعت برق حمایت نشده است؟
گروه استانها - نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: روز گذشته رئیس جمهور گفت که ما با قطع کردن برق صنعت، کمبود برق را جبران میکنیم که این یک حرف غیرکارشناسی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل به نقل از دفتر اطلاع رسانی نیکزاد، علی نیکزاد اظهار داشت: علیرغم اینکه نمایندگان مجلس برای سرکشی در حوزههای انتخابیه به سر میبرند، امروز کمیسیون انرژی مجلس که کمیسیون ذینفع در بحث صنعت برق است، با حضور وزیر نیرو و معاونانش تشکیل جلسه داد.
وی بیان کرد: در این جلسه انتقاداتی به عملکرد وزارت نیرو در زمینه قطعی برق وارد شد. عدم اطلاع رسانی دقیق درباره قطعی برق یکی از مباحثی بود که در این جلسه از سوی نمایندگان مطرح شد و ابتداییترین کاری که وزارت نیرو میتوانست انجام دهد، آن بود که مردم را از زمان خاموشیها مطلع کند تا مردم، کسبه و کسانی که بیمار دارند، در یک زمان بندی مشخص بتوانند شرایط را مدیریت کنند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: روز گذشته رئیس جمهور گفت که ما با قطع کردن برق صنعت، کمبود برق را جبران میکنیم که این یک حرف غیرکارشناسی است و ما باید در این زمینه به سمت ادارات دولتی، نهادها، معابر عمومی و تشکیلاتی برویم که زندگی مردم و بحث تولید را متوقف نمیکند.
نیکزاد ادامه داد: بر اساس برنامه ششم توسعه، وزارت نیرو باید 25 هزار مگاوات صنعت برق را توسعه میداد اما دولت این کار را انجام نداد و برای تحقق این مسئله از وزارت نیرو حمایت نکرد. این مسئله باعث ایجاد چالشهایی در کشور شده است.
وی گفت: بحث دیگر این است که چرا از بخش خصوصی در این زمینه حمایت نشده است؟ بخش خصوصی دارای صنایع بزرگ است و آب را با منابع خودشان از خلیج فارس منتقل میکنند. بنده از این بخشها بازدید داشتم و آنان آماده بودند که 10 هزار و 600 مگاوات برق را از طریق منابع خودشان تأمین کنند و در اختیار صنعت کشور قرار دهند تا فشار روی وزارت نیرو و صنعت برق کم شود. سوال ما این است چه دستی در کار بوده که این اجازه را نداده است؟
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بحث بعدی درباره رمزارزهاست و برای وزارت نیرو عیب است که بگوید من نمیتوانم جاهایی را که مجوز ندارند و برخلاف قانون، رمرزارز استخراج میکنند، کنترل کنم. میزان مصرف برق در آن نقطهای که رمزارزها به صورت خلاف استخراج میشود، کاملاً واضح و مبرهن است و قرار شد مدیریت شود.
نیکزاد اظهار کرد: از سوی دیگر وزارت نیرو اعلام میکند که در این زمینه پیش بینیهای لازم را نداشته است. سازمان عریض و طویلی به نام سازمان هواشناسی که زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی است، قطعاً این پیش بینیهای لازم را انجام داده و اگر هم انجام نداده، باید وامصیبتا گفت.
وی تأکید کرد: از ابتدا عدم هماهنگی در بین دستگاههای اجرایی دولت دوازدهم مشهود بود. جمعبندی این نشست آن شد که کارهای اساسی که توسط وزارت نیرو در مورد تولید برق انجام نشده، شناسایی شود و همچنین مقرر شد کمیتهای تشکیل شود و پیشنهاداتی در موضوع اطلاعرسانی قطع کردن برقهای ادارات، نهادها و دستگاههای دولتی که میتوانند صرفهجویی لازم را داشته باشند، ارائه دهد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قرار بر این شد که فکری درباره تعطیلی ادارات در استانهای گرمسیر شود. جمع کردن صنایع و کارگاههایی که داخل آنها رمز ارزها فعال هستند و استفاده از توان بخش خصوصی در حوزه تقویت صنعت برق از دیگر مسائلی بود که مطرح شد و قرار شد اقدامات لازم انجام یابد.
نیکزاد ادامه داد: زمانی که سازمان برنامه و بودجه در موضوع هدفمندکردن یارانهها، منابع را از وزارت نیرو میگیرد و به موقع به آنان منتقل نمیکند و طلب بخش خصوصی هم به ناحق پرداخت نمیشود، انتظار چنین روزی را باید داشته باشیم.
وی اظهار کرد: قرار شد کارگروهی در مجلس برای پیگیری موضوع قطعی برق و کاهش مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، تشکیل شود و ما به صورت جدی این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: بنده از مردم استدعا دارم که در حد ممکن در مصرف انرژی صرفه جویی داشته باشند و درخواستم از وزارت نیرو هم این است که در وسط میدان باشد و این شرایط را به خوبی مدیریت کند.
انتهای پیام/143/ش