رفع کمبود آب شرب گرگان با شیرینسازی آب دریای خزر/ اعتبارات در حوزه آبرسانی قطرهچکانی است
گروه استانها- مدیرعامل آب منطقهای گلستان با تأکید بر شیرینسازی آب دریا برای رفع کمبود آب شرب شهرهای استان به ویژه گرگان گفت: مطالعات این طرح انجام شده و صدور مجوز آن در مرحله نهایی قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان ، سیدمحسن حسینی عصر امروز در جلسه اضطراری با موضوع تأمین آب شرب شهرهای استان اظهار داشت: در استان طرح جامع آب شرب داریم که نیاز به اصلاحاتی دارد و این کار انجام شد. در کنار آن 6 طرح آبرسانی هم به آب منطقهای واگذار شده که نیازها را بار دیگر بررسی و احصا کردیم.
وی گفت: براساس پیش بینیهای کارشناسی برای سال 1415 یا 1425 به این نتیجه رسیدیم که راهکار اساسی برای رفع مشکل کم آبی شهرهای استان به ویژه گرگان، استفاده از آب دریا است.
مدیرعامل آب منطقهای استان توضیح داد: به عبارتی باید 100 میلیون مترمکعب از آب دریا شیرین سازی شود تا 50 میلیون مترمکعب آب شرب وارد شبکه آبرسانی کنیم. از سال 97 آب منطقهای به دنبال گرفتن مجوزهای این طرح بود و طبق آخرین اعلام مسئولان بالادستی، مجوز این طرح در مرحله نهایی قرار دارد.
وی درباره راهکارهای میان مدت برای تأمین آب شرب و رفع کمبود آن در شهرهای استان گفت: برای این کار 4 منبع در اختیار داریم که یکی از آن ها سد میرداماد است که 8 میلیون مترمکعب به آب شرب استان اضافه می شود و امسال این سد ردیف اجرایی دریافت کرد. سد قره چای که در گذشته کد اجرایی داشت در قالب سد زرین گل- قره چای در دستور کار بود که زرین گل ساخته شد اما سد قره چای مانده است. موضوع دیگر در میان مدت افزایش تخصیص شرب سد نرماب بود تا مقداری از سهم بخش کشاورزی کم و به شرب و صنعت افزوده شود. آخرین موضوع هم حقابه استان از سد گله ورد در مازندران است که 10 میلیون مترمکعب تخصیص داریم که باید برای دریافت سهم و حقابه استان، چارهای اندیشیده شود.
حسینی گفت: در طرحهای کوتاه مدت، اصلاح شبکه مطرح است که به آبفا مربوط است اما در این بخش ما اهتمام خود را بر روی طرحهای آبرسانی گذاشتیم که شامل افزایش چند حلقه چاه، ایستگاه پمپاژ و ایجاد مخزن و اتصال آنها و سیستم برقی است.
وی افزود: ما به این موضوع که اگر طرحهای آبرسانی به نتیجه نرسید، چه باید کرد هم مطالعه داشتیم و در نهایت قرار شد طرحهای کوتاه مدت به صورت اضطراری انجام شود.
مدیرعامل آب منطقهای استان به وضعیت اعتباری طرحهای آبرسانی در چند سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال 96 کل اعتبارات آبرسانی 10 میلیارد تومان بود که سال 97 به 18 میلیارد تومان رسید اما در سال 98 به 11 میلیارد تومان کاهش پیدا کرد و و در سال گذشته هم 14 میلیارد تومان تخصیص داشتیم اما برای سال 1400 در خردادماه که جداول نهایی شد 119 میلیارد تومان اعتبار گرفتیم.
وی ادامه داد: در سه چهارسال اخیر با این اعتبارات محدود، آب منطقه ای دست روی دست نگذاشت و اقدامات لازم را در زمینه طرحهای آبرسانی آغاز کرد و اکنون 16 میلیارد و 600 میلیون تومان بدهی به پیمانکاران داشته و 34 میلیارد تومان طرح در حال انجام دارد.
حسینی گفت: ما برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت و اضطراری را از آبان ماه سال 99 در دستور کار قرار دادیم اما با کمبود شدید اعتبارات مواجه هستیم.
انتهای پیام/581/ح