دیگر کسی قادر نیست به مقاومت فلسطین تعدی کند/ چرا نصرالله معادله قدس در برابر جنگ منطقه‌ای را مطرح کرد؟/ مصاحبه اختصاصی با شیخ نعیم قاسم (بخش پایانی)

دیگر کسی قادر نیست به مقاومت فلسطین تعدی کند/ چرا نصرالله معادله قدس در برابر جنگ منطقه‌ای را مطرح کرد؟/ مصاحبه اختصاصی با شیخ نعیم قاسم (بخش پایانی)

شیخ نعیم قاسم تأکید کرد: نتیجه مستقیم نبرد شمشیر قدس پایان دادن به «معامله قرن» (توطئه آمریکایی صهیونیستی و ارتجاع عرب) و ناکام گذاشتن طرح عادی‌سازی روابط اعراب و رژیم صهیونیستی و بازگشت به مقاومت به‌عنوان گزینه‌ای تأثیرگذار و آماده در میدان است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیروت، شیخ «نعیم قاسم» معاون دبیرکل جنبش حزب‌الله لبنان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار تسنیم در بیروت به سؤالات مختلفی درباره تحولات داخلی لبنان، به‌ویژه بحران تشکیل دولت جدید و مسائل منطقه‌ای از جمله روابط با سوریه، تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه و وضعیت مقاومت و به‌طور خاص مقاومت حزب‌الله و همچنین روابط حزب‌الله و روسیه و مسائل دیگر پاسخ داده است که بخش دوم و پایانی آن از نظر خوانندگان گرامی می‌گذرد:

 

مهمترین محورهای مصاحبه با شیخ نعیم قاسم:

ــ نبرد شمشیر قدس، نقطه عطف تاریخی مهمی در مسئله فلسطین و قدس به‌شمار می‌رود، چون مجموعه خطوطی را ترسیم کرد که تا پیش از آن به این وضوح و شفافیت و به این ترتیب ترسیم نشده بود.

ــ شمشیر قدس، سرتاسر صحنه فلسطین را به ساختار واحدی به‌نام مقاومت پیوند داد.

ــ شمشیر قدس ‌پایه‌گذار اصل و قاعده‌ای در برابر اسرائیل شد که تأکید می‌کند سرتاسر فلسطین یک پیکره واحد است و این نوعی بازدارندگی واقعی در برابر اسرائیل ایجاد کرد.

ــ یکی از نتایج شمشیر قدس، تعویق راهپیمایی پرچم‌ها بود و پس از آن مسیر این راهپیمایی تغییر کرد، زیرا اسرائیل از این بیم داشت که مبادا مقاومت غزه برای یاری قدس، این راهپیمایی را هدف قرار دهد.

ــ یکی دیگر از نتایج شمشیر قدس این بود که این اولین جنگ با اسرائیل است که ابتکار عمل در دست مقاومت قرار گرفت. این نبرد اگرچه دفاعی بود، اما ابتکار عمل در دست مقاومت بود.

ــ یکی دیگر از نتایج نبرد اخیر این بود که اسرائیل مجبور شد برنامه رزمایش‌های نظامی خود را به‌سبب این نبرد تغییر دهد و به‌سبب شمشیر قدس، رزمایش‌های خود را حدود یک سال به تعویق انداخت.

ــ نتیجه مستقیم نبرد شمشیر قدس پایان دادن به «معامله قرن» (توطئه آمریکایی صهیونیستی ارتجاع عرب) و ناکام گذاشتن طرح عادی‌سازی روابط اعراب و رژیم صهیونیستی و بازگشت به مقاومت به‌عنوان گزینه‌ای تأثیرگذار و آماده در میدان است.

ــ معادله قدس در برابر جنگ منطقه‌ای، نیازمند مقدماتی برای محقق شدن بود. سرانجام همه دریافتند که تجاوز آشکار به قدس یا تجاوزی که هدف آن غصب قدس باشد، دروازه‌ای برای آغاز جنگی بسیار بزرگ در منطقه خواهد بود.

ــ قطعاً مقاومت فلسطین، در نبرد شمشیر قدس به پیروزی رسید. مقاومت لبنان از طریق حزب‌الله در نبرد آزادسازی جنوب و جنگ (33روزه) سال 2006 و مقابله با تکفیری‌ها پیروز شد.

ــ دمشق موفق شد از افتادن سوریه در چنگ تکفیری‌ها و اسرائیل جلوگیری کند. ایران هم پیروز شد، زیرا توانست از محور مقاومت، حمایت و آن را تقویت کند.

ــ امکان تحقق این پیروزی‌های مختلف مقاومت بدون همکاری میان اعضای این محور و پشتیبانی لجستیکی، تاکتیکی، آموزشی، نظامی و مالی وجود نداشت.

ــ سؤال این نیست که؛ آیا مقاومت فلسطین به‌تنهایی قادر به مقاومت است؟ بلکه سؤال این است که؛ آیا از این پس و از امروز کسی می‌تواند به مقاومت فلسطین تعدی کند؟ پاسخ، «خیر» است.

ــ مقاومت فلسطین تنها نیست، نه خودش می‌خواهد تنها باشد و نه محور مقاومت از ایستادن کنارش به‌عنوان نوک پیکان مبارزه با اسرائیل چشم‌پوشی می‌کند.

ــ حزب‌الله طی نبرد شمشیر قدس، تصمیم نداشت وارد رویارویی با اسرائیل از جنوب لبنان شود، اما از چند نقطه جنوب لبنان موشک‌هایی شلیک شد، نیازی به توجیه شلیک موشک‌ها یا دفاع از آن نداریم، به همین دلیل نه موافقت خود را اعلام کردیم نه مخالفت.

 

 

 

بخش دوم و پایانی مصاحبه مشروح و اختصاصی تسنیم با معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان به این شرح است:

تسنیم: به‌سراغ پرونده فلسطین می‌رویم و آن را با نبرد «شمشیر قدس» آغاز می‌کنیم، نبردی که مقاومت با کسب پیروزی‌‌ جدید، شروط خود را بر دشمنان تحمیل کرد، نظر شما درباره این پیروزی چیست؟

شیخ نعیم قاسم: شمشیر قدس، نقطه عطف تاریخی مهمی در مسئله فلسطین و قدس به‌شمار می‌رود، چون مجموعه خطوطی را ترسیم کرد که تا پیش از آن به این وضوح و شفافیت و به این ترتیب ترسیم نشده بود؛ اولاً سرتاسر صحنه فلسطین را به ساختار واحدی به‌نام مقاومت پیوند داد، مقاومتی متحد و متعهد در تمام مناطق درگیری در داخل فلسطین از قدس گرفته تا اراضی 48 و از کرانه باختری تا نوار غزه و از آنجا تا اردوگاه‌های آوارگان فلسطینی امتداد یافت و این موضوعی است که پیشتر به این شکل مشهود نبود.

موضوع دوم اینکه، ‌پایه‌گذار اصل و قاعده‌ای در برابر اسرائیل شد که عنوان می‌کند، این رژیم نمی‌تواند بخشی از ملت فلسطین یا برخی مناطق فلسطین را از بخش دیگر جدا کند و آن مناطق مورد توجه نباشد، بلکه عنوان اصلی این نبرد، «قدس، غزه است»، نمایان و برجسته شد، به این معنا که ارتباط و پیوند بزرگ در دفاع از قدس، از غزه آغاز می‌شود تا نه غزه تنها باشد و نه قدس تنها بماند، بلکه بر این نکته تأکید کند که سرتاسر فلسطین یک پیکره واحد است و این نوعی بازدارندگی واقعی در برابر اسرائیل ایجاد کرد که در آینده نتایج آن به بار خواهد نشست و آشکارا شاهد آن خواهیم بود.

به‌عنوان مثال از جمله این نتایج، تعویق راهیپمایی پرچم‌ها بود و پس از آن مسیر این راهپیمایی تغییر کرد، زیرا اسرائیل از این بیم داشت که مبادا مقاومت غزه برای یاری قدس، این راهپیمایی را هدف قرار دهد که این راهپیمایی، احساسات فلسطینی‌ها را جریحه‌دار می‌کرد.
و این مسئله یک دستاورد به‌شمار می‌رود چون سبب شد اسرائیل نتواند پیش از توجه به واکنش فلسطینی و نگاه فلسطینی دست به هر اقدامی بزنند. موضوع سوم اینکه، این اولین جنگ با اسرائیل است که ابتکار عمل در دست مقاومت قرار گرفت. این نبرد اگرچه دفاعی بود، اما ابتکار عمل در دست مقاومت بود و تنها پاسخ به تجاوز اسرائیل نبود و این نکته بسیار مهمی است.

چهارم اینکه اسرائیل مجبور شد برنامه رزمایش‌های نظامی خود را به‌سبب این نبرد تغییر دهد و به‌سبب شمشیر قدس، رزمایش‌های خود را حدود یک سال به تعویق انداخت، بنابراین ما در برابر نقطه عطف واقعی قرار داریم که این مسئله را آشکار کرد که تمام دنیا با آزادگان و حامیان مسئله فلسطین هنوز با قدرت به مسئله فلسطین پایبند هستند و به‌شکلی استثنایی آن را بار دیگر احیا و مطرح کرد. سرانجام این‌که امروز می‌توانیم بگوییم که نتیجه مستقیم نبرد شمشیر قدس پایان دادن به «معامله قرن» (توطئه آمریکایی صهیونیستی ارتجاع عرب) و ناکام گذاشتن طرح عادی‌سازی روابط اعراب و رژیم صهیونیستی و بازگشت به مقاومت به‌عنوان گزینه‌ای تأثیرگذار و آماده در میدان است.

تسنیم: به همین سبب، برخی می‌پرسند که معادله سید حسن نصرالله مبنی بر اینکه قدس برابر است با جنگی منطقه‌ای، تا چه‌اندازه عملی و جدی است و تحلیل جناب‌عالی درباره این گفته سید حسن نصرالله چیست؟

شیخ نعیم قاسم: معادله قدس در برابر جنگ منطقه‌ای، نیازمند مقدماتی برای محقق شدن بود. سرانجام همه دریافتند که تجاوز آشکار به قدس یا تجاوزی که هدف آن غصب قدس باشد، دروازه‌ای برای آغاز جنگی بسیار بزرگ در منطقه خواهد بود و اسرائیل باید درس‌ها و عبرت‌ها را بگیرد. همچنین آمریکا باید در محاسبات خود تجدید نظر کند، زیرا این موضوع دیگر به اعتراضات گفتاری و سیاسی محدود نمی‌شود، بلکه نظر به ماهیت تجاوز و شرایط آن، ممکن است به موارد عملی تبدیل شود و این وضعیت را آمریکا و اسرائیل ترسیم می‌کنند.

تسنیم: باید بگوییم که ما جوانان بر این باوریم که مقاومت فلسطین پیروز شد، زیرا تشویق شد، ابتکار عمل را به‌دست گرفت و فراتر از غزه و کرانه رفت. (موشک‌های مقاومت) به تل‌آویو رفت، آیا مقاومت بدون حمایت متحدانش به‌ویژه حزب‌الله قادر به کسب پیروزی است؟

شیخ نعیم قاسم: قطعاً مقاومت فلسطین، در نبرد شمشیر قدس به پیروزی رسید. مقاومت لبنان از طریق حزب‌الله در نبرد آزادسازی جنوب و جنگ (33روزه) سال 2006 و مقابله با تکفیری‌ها پیروز شد، سوریه نیز پیروز شد، موفقیتی که مانع افتادن سوریه در چنگ تکفیری‌ها و اسرائیل شد، ایران هم پیروز شد، زیرا توانست از محور مقاومت، حمایت و آن را تقویت کند. مقاومت در عراق نیز به‌سبب حمایت گسترده‌ای پیروز شد که از حشد شعبی و ملت عراق به‌عمل آمد و نیز به‌سبب فتوای معروف مرجع عالی‌قدر، آیت‌الله سیستانی بود، مقاومت در یمن نیز پیروز شد و از یمن دفاع کرد تا در برابر تجاوز سعودی ـ آمریکایی ایستادگی و مقاومت کند.

 

این پیروزی‌های مختلف مقاومت به این شکل به دست نمی‌آمد اگر همکاری میان اعضای این محور و پشتیبانی لجستیکی، تاکتیکی، آموزشی، نظامی و مالی نبود، بنابراین مقاومت فلسطین امروز می‌تواند در برابر همه دنیا افتخار کند که تنها نیست و قدرت آن به‌خاطر این است که محور مقاومت از آن حمایت می‌کند و معمولاً تمام جنبش‌های مقاومت جهان نیازمند طرف‌هایی هستند که از آنها حمایت کنند و آن را یاری برسانند تا خلاأ کمبود نیرو و تجهیزات و امکانات مادی و دیگر خلأها را پر کند، لذا سؤال این نیست؛ آیا مقاومت فلسطین به‌تنهایی قادر به مقاومت است؟ بلکه سؤال این است؛ آیا از این پس و از امروز کسی می‌تواند به مقاومت فلسطین تعدی کند؟ پاسخ، «خیر» است، مقاومت فلسطین تنها نیست، نه خودش می‌خواهد تنها باشد و نه محور مقاومت از ایستادن کنارش به‌عنوان نوک پیکان مبارزه با اسرائیل چشم‌پوشی می‌کند.

تسنیم: در جنگ اخیر و طی روزهای جنگ علیه غزه، موشک‌هایی از جنوب لبنان به‌سمت فلسطین شلیک شد یا اصابت کرد در آن زمان شما اعلام کردید که موشک‌های حزب‌الله نیست، در حالی که همه می‌دانیم، شما با قدرت در زمینه نظامی و لجستیکی از همه فلسطینیان هر طیف و گروهی حمایت می‌کنید، چرا آن روز گفتید که این موشک‌ها متعلق به حزب‌الله نیست؟

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله طی نبرد شمشیر قدس، تصمیم نداشت وارد رویارویی با اسرائیل از جنوب لبنان شود، اما از چند نقطه جنوب لبنان موشک‌هایی شلیک شد به‌عنوان جنبش حزب‌الله دریافتیم که نیازی به توجیه شلیک موشک‌ها یا دفاع از آن نداریم، به همین دلیل نه موافقت خود را اعلام کردیم نه مخالفت و قصد نداریم موضع خود را در قبال آنچه رخ داد، برای اسرائیل توضیح دهیم و نیز علاقه‌ای به دفاع از مرزها از داخل لبنان و آنچه در آنجا اتفاق می‌افتد، نداشتیم، بنابراین ترجیح دادیم درباره آنچه اتفاق افتاد، اظهار نظر نکنیم و بگذاریم هرچه می‌خواهند، بگویند و تفسیر کنند.

تسنیم: تشکر می‌کنیم، از شما جناب شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب‌الله که در محل اقامت خود پذیرای ما بودید و همچنین از تعامل ارزنده شما با خبرگزاری تسنیم ایران قدردانی می‌کنیم.

شیخ نعیم قاسم: خیلی خوش آمدید.

انتهای پیام/+

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon