الجمهوریه: نگاه سیاستمداران لبنانی برای تشکیل دولت همچنان به ریاض است
منابع آگاه به الجمهوریه فاش کردند که نگاه سیاستمداران لبنانی به نشستهایی است که در ریاض برگزار خواهد شد، به این امید از آن نتیجهای حاصل شود.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، منابع آگاه به الجمهوریه فاش کردند: امید به دیدارهایی که در ریاض انجام خواهد شد، بالا رفته است به ویژه با توجه به حضور «لودریان» وزیرخارجه فرانسه به پایتخت عربستان در دیداری از پیش برنامه ریزی شده و نیز رایزنیهای «خالد بن سلمان» معاون وزیر دفاع سعودی با مقامات آمریکایی.
این منابع بیان کردند: در این دیدار بن سلمان موضوع فعال کردن کمکها به لبنان فاجعه زده از جمله کمک به ارتش آن که از مشکل نقدینگی رنج می برد، مورد بحث قرار گرفته است.
از سوی دیگر «اسعد درغام» نماینده پارلمان لبنان گفت: مشکل واقعی که مانع از تشکیل دولت لبنان تاکنون شده است، عدم رضایت سعودی با نخست وزیری سعد حریری است.
وی افزود: طی 48 ساعت آتی، اوضاع مشخص خواهد شد و اگر رایزنیها راه به جایی نبرد، حریری چاره ای جز استعفا ندارد.
اسعد درغام در ادامه به وضعیت بحرانی لبنان هم اشاره کرد و گفت: با توجه به وضع اسفباری که در آن به سر میبریم و اینکه دولت به وظایف خود عمل نمیکند، میشل عون رئیس جمهور لبنان تصمیم گیرنده است.
وی افزود: این کشور محکوم به توافق است. ما به همکاری همه لبنانیها نیاز داریم. کشمکشهای سیاسی بر دامنه ویرانی و نابودی لبنان میافزاید. اگر ما به پرتگاه سقوط کنیم، هیچ حزبی در لبنان از آن جان به درنخواهد برد.
«قاسم هاشم» دیگر نماینده پارلمان لبنان هم بر ضرورت تشکیل دولت نجات ملی در لبنان تاکید کرد و گفت: مصون نگه داشتن کشورمان با تشکیل دولت نجات حاصل خواهد شد تا مانع از حرکت کشور به سوی مقصدی شویم که نمیخواهیم.
کمکهای قطر برای لبنان
نخستین هواپیمای نیروی هوایی قطر حامل کمکهای غذایی این کشور به ارتش لبنان به بیروت رسید.
به گزارش خبرگزاری رسمی قطر، هواپیمای نیروی هوایی قطر حامل 70 تن مواد غذایی به عنوان نخستین محموله کمکهای غذایی قطر به ارتش لبنان در فرودگاه بین المللی «رفیق حریری» بیروت به زمین نشست.
این خبرگزاری اعلام کرد که یک هیئت نظامی از فرماندهان ارتش لبنان و شماری از دیپلماتهای سفارت قطر در لبنان، این محموله را در فرودگاه تحویل گرفتند.
یادآور میشود که بحران سیاسی و اقتصادی لبنان که از اواخر سال 2019 آغاز شد شدیدترین دوران بیثباتی کشور از زمان پایان جنگ داخلی پانزده ساله این کشور در سال 1990 است.
از شروع بحران اقتصادی اخیر ارزش پول ملی لبنان حدود 90 درصد سقوط کرده و بیکاری به شدت افزایش یافته است.
بهای کالاهای اساسی و نرخ تورم به شکل سرسام آوری افزایش یافته و نهادهای مدنی و کارشناسان اقتصادی میگویند که حدود نیمی از جمعیت کشور اکنون زیر خط فقر هستند.
دولت لبنان سال گذشته اعلام کرد که قادر نیست بدهیهای خارجی خود را بپردازد و ذخایر ارز خارجی بانک مرکزی لبنان که اقتصادش به شدت به واردات وابسته است به شدت کاهش یافته است.
جامعه بینالمللی و نهادهای مالی مانند بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول کمک مالی به لبنان را به انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی عمیق و تشکیل دولت مستقل از نفوذ احزاب و گروههای سیاسی مشروط کردهاند.
دولت قبلی لبنان در پی انفجار مهیب اوت 2020 در بندرگاه بیروت استعفا داد، ولی به عنوان دولت موقت امور جاری کشور را اداره میکند. در آن انفجار بیش از 200 نفر کشته و حدود 6 هزار نفر زخمی شدند و هزاران ساختمان مسکونی و تجاری ویران شد و یا به شدت آسیب دیدند.
انتهای پیام/