امام جمعه بخش مرکزی یزد: حفاظت از بافت تاریخی یزد فرهنگ مبنا باشد
گروه استانها- امام جمعه بخش مرکزی یزد با بیان اینکه حفاظت از بافت تاریخی یزد فرهنگ مبنا باشد گفت: سرمایهگذاری دولت در بافت تاریخی یزد افزایش یابد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد ، آیتالله سیدمحمدکاظم مدرسی یزدی در خطبههای این هفته نماز جمعه بخش مرکزی یزد اظهار داشت: امروز بشریت با دو دعوت دینمداری و دعوت به بیدینی روبهرو است.
وی تصریح کرد: منشا دعوت به دین اسلام و رسول خدا(ص) هستند و در مقابل امروز منشا و تبلور دعوت به بیدینی، غرب است و در این مسیر غرب از تمام امور شیطانی بهرهگیری میکند.
امام جمعه بخش مرکزی یزد تصریح کرد: یکی از نمادهای غرب که در حدود 100 سال اخیر رایج شده، سگزیستی و معاشرت با حیوانات به ویژه سگها است.
مدرسی یزدی با تاکید بر اینکه این شیوه غرب به هیچ عنوان رعایت حقوق حیوانات نیست گفت: رعایت حقوق حیوانات را باید از اسلام یاد گرفت که تاکید میکند نباید حیوانات را گرسنه نگاه داشت، حیوانات نباید اسیر باشند، شکار آنها بدون دلیل محکوم است و کتک زدن و اذیت کردن حیوانات هم کاملا در اسلام محکوم است.
وی با اشاره به اینکه یکی از حقوق حیوانات این است که حیوان را در محل زندگی و شیوه زندگی خودش قرار دهیم ادامه داد: نبود اعتماد اجتماعی میان انسانها، ناآشنا بودن با راههای تعامل با افراد دیگر، رفع تنهایی، مدگرایی، کمبد عاطفه و محبت و تفریح و سرگرمی علتهایی است که غربیها به سمت ارتباط با حیوانات روی آوردهاند.
رئیس حوزه علمیه مدینه العلم الکاظمیه(ع) خاطرنشان کرد: اسلام تاکید میکند که همنشین انسان باید از وی بهتر باشد تا بتواند زمینه بهتر شدن وی را فراهم کند.
حجاب مسئولیتی دینی، اجتماعی و فردی است
مدرسی یزدی به در پیش بودن هفته عفاف و حجاب به مناسبت سالروز قیام خونین مردم مشهد علیه کشف حجاب در مسجد گوهرشاد اشاره کرد و افزود: برخی تصور میکنند حجاب در جامعه یک حق شخصی است بنابراین حق دارند که نسبت به آن بیتوجه باشند.
نایب رئیس شورای مرکزی حوزههای علمیه استان یزد تصریح کرد: این در حالی است که بر اساس آنچه که فطرت انسان توجیه میکند، حجاب علاوه بر اینکه یک حق اجتماعی و فردی است، یک تکلیف الهی هم هست و بنابراین ما نباید صرفا نگاه حقی به آن داشته باشیم.
وی به سالروز ثبت جهانی بافت تاریخی یزد اشاره کرد و افزود: در استان یزد حدود 200 هکتار ثبت جهانی و بالغ بر 700 هکتار بافت تاریخی ثبت ملی شده داریم.
اقدامات خوبی پس از ثبت جهانی در بافت تاریخی یزد رخ داد
رئیس حوزه علمیه مدینه العلم الکاظمیه(ع) گفت: در طول چهار سالی که از ثبت جهانی بافت تاریخی یزد میگذرد، کارهای خوبی صورت گرفت و در حوزههای مرمت، معرفی یزد، افزایش و تقویت صنعت توریسم و ایجاد زیرساختهای لازم از جمله فعالیتهای خوبی بود که انجام گرفت و اگر کرونا نبود این حرکتها بیشتر انجام میگرفت.
مدرسی یزدی تصریح کرد: یک سری حرکتهایی هم باید انجام بگیرد و مسئولان باید به آن توجه داشته باشند که در درجه اول توجه به کسانی است که در بافت قدیمی حضور دارند و زنده بودن این بافت به وجود آنهاست.
نایب رئیس شورای مرکزی حوزههای علمیه استان یزد گفت: دومین موضوعی که باید به آن توجه کنیم، افزایش رفاه و امنیت برای افرادی است که در بافت تاریخی یزد زندگی میکنند؛ الان متاسفانه امنیت این بافت کم رنگ است و باید در ارتباط با آن توجه بیشتری داشته باشیم.
وی افزود: مهمتر از همه فرهنگ متدینانه یزد است که این میراث ارزشمند را به وجود آورده و اگر امروز این فرهنگ مورد توجه نباشد، این بافت ارزشمند و میراث گرانبها ارزشی ندارد و به جای میراث فرهنگی یک میراث خشت و گلی میشود.
امام جمعه بخش مرکزی یزد گفت: حفاظت از میراث فرهنگی یزد باید فرهنگ مبنا باشد و علاوه بر اینکه به بافت تاریخی و ابنیهها توجه میکنیم، فرهنگ باید در اولویت حفاظت و تقویت باشد.
سرمایهگذاری دولت در بافت تاریخی یزد افزایش یابد
مدرسی یزدی تاکید کرد: اگر همه بافت قدیم ما مملو از جمعیت باشد ولی حسینیهها و مساجد ما خالی باشد این حفاظت از میراث فرهنگی و احیای بافت فرهنگی نیست و معنایی ندارد که همه بافت ما مملو از توریست ولی مساجدمان خالی باشد.
رئیس حوزه علمیه مدینه العلم الکاظمیه(ع) گفت: در بافت تاریخی یزد بخش خصوصی توجه بسیار ویژهای داشته و دولت همچنان باید سرمایهگذاری خود در این بافت را افزایش دهد.
انتهای پیام/781/ح